شهرداری‌ها در مجلس و دولت صدایی ندارند؛ بلاتکلیفی شهرداری‌ها

شهرداری‌ها در مجلس و دولت صدایی ندارند؛ بلاتکلیفی شهرداری‌ها

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قم، سید مرتضی سقائیان‌نژاد در حاشیه بازدید از برخی پروژه‌های شهری گفت: سال گذشته برخی پروژه‌های بزرگ به مرکز شهر رسیده شد. در واقع ۱۰ پروژه بزرگ در مرکز شهر وجود دارد و ۱۰ تقاطع‌ها نیز در دست ساخت است. مثلاً پروژه عمار یاسر که یک پروژه ۵۶ ساله بود به بهره برداری رسید. مخصوصاً تونل غدیر که ۴۰۰ متر از آن متروکه است که در سال جدید دسترسی‌ها به پیامبر اعظم (ص) و قسمت‌های دیگر شهر راحت تر خواهد شد. برای فاز بعدی بلوار عمار یاسر هم ۱۳ خانه مانده و ۷ خانه اقدامات لازم برای تملک آن انجام شده تا طرح اصلی به میدان سپاه برسد.

وی افزود: این طرح تا میدان سپاه، عمار یاسر، ۱۵ خرداد و مقداد ادامه دارد تا برسد به اتوبان امیرکبیر. در این اتوبان نیز ۶۰۰ مترش باقی مانده که متعلق به راه و شهرسازی است. این مسیر یک مسیر ترافیکی است که مختص عمار یاسر است و تمام اینها به هم متصل هستند.

شهردار قم با اشاره به وجود برخی مسائل که نیازمند ورود رسانه برای حل آنهاست، اظهار کرد: ببینید چند معضل وجود دارد که رسانه می‌تواند برای حل آنها به شهرداری کمک کند، یکی فرهنگ و موضوع فرهنگ شهروندی که سبک زندگی‌ها را مورد نظر دارد. در حال حاضر روزانه ۷۰۰ تن زباله در قم به تولید می‌شود که در گذشته تمامی این مقدار دفن می‌شد و امروز یک گرم نیز دفن نمی‌شود. در کل کشور تنها شهری که در آن پسماند پزشکی تصفیه می‌شود قم است.

سقائیان‌نژاد تصریح کرد: دو خط ۳۰۰ تنی پردازش پسماند در سایت دفن زباله فعال است که پسماند شهر را به کود کمپوست تبدیل می‌کند که ۱۰۰ تن این قرار است از طریق تفکیک از مبدا صورت گیرد. این پسماندها امروز خودش یک سرمایه است.

وی افزود: همچنین موضوع دیگر این است که در قم ۲۵ ارگان برای شهر، این موجود زنده فرمان می‌دهند که این یعنی به هدر دادن سرمایه‌ها. یک مدیریت واحد باید در شهر وجود داشته باشد. باید کسی به داد این موضوع برسد. از نظر اجرایی شهر باید یک فرمانده داشته باشد و این کار موجب می‌شود که جوابگویی و تقسیم مسئولیت‌ها به خوبی پیش برود.

شهردار قم اظهار کرد: همچنین جایگاه شهرداری‌ها در نظام تشکیلاتی کشور هنوز مشخص نشده است، در جایی گفته می‌شود که شهرداری یک سازمان مستقل، عمومی و غیردولتی است و از طرف دیگر یک سازمان دولتی می‌خواهد کارهایش را پیش ببرد. اینها با هم نمی‌خواند. قبل انقلاب ۳۷ درصد شهرنشین بودند و امروز بالای ۷۰ درصد است. سازمان ملل اعلام کرده است که در پایان هزاره سوم ۹۰ درصد مردم شهرنشین می‌شوند. بیش از ۱۴۰۰ شهرداری در کشور وجود دارد که متأسفانه به یک سازمان محدود شده‌اند. امروزه در مجلس شورای اسلامی و در دولت شهرداری‌ها صدایی ندارند. 

سقائیان‌نژاد با اشاره به بلاتکلیفی شهرداری‌ها عنوان کرد: حرف این نیست که شهرداری‌ها دولتی شوند یا غیردولتی، مساله این است که تکلیفشان مشخص شود و این در میانه ماندن اصلاً خوب نیست، اگر دولتی است که می‌تواند یک وزارتخانه بزرگ شود و اگر غیردولتی است پارلمان محلی باید تقویت شود. برخی می‌گویند که اختیارات به استان‌ها واگذار می‌شود، بله این اختیارها تراکم زدایی است نه تمرکز زدایی، تمرکز زدایی یعنی اختیاراتی که دولت حاکمه دارد به مردم واگذار شود، نکاتی اینگونه مشکل‌زا هستند که باید حل شوند.

انتهای پیام/

Check Also

درخواست سردار رادان از مجلس برای بازنگری در قانون سلاح

درخواست سردار رادان از مجلس برای بازنگری در قانون سلاح

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قم، سردار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *