به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، عمل “کیاری استئوتوم (کوتاه کردن استخوان ران و فرو بردن سر این استخوان در حفره لگنی) یکی از سختترین عملهای جراحی است که تاکنون چهار بار در دنیا انجام شده است. در استان کردستان نیز برای نخستین بار این عمل با موفقیت انجام شد.
دکتر پیام وکیلی، متخصص ارتوپد و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از جراحی موفقیتآمیز عمل “کیاری استئوتومی (کوتاه کردن استخوان ران و فرو بردن سر این استخوان در حفره لگنی) برای نخستین بار در بیمارستان کوثر سنندج خبر داد.
وی در تشریح جزئیان این عمل جراحی به خبرنگاران اینگونه توضیح داد: در چند روز اخیر دختر ۹ ساله با سابقه فلج مغزی از بدو تولد و در رفتگی مادرزادی به این بیمارستان مراجعه کرد.
این متخصص ارتوپد افزود: بعد از ۶ جلسه فیزیوتراپی، سمت چپ بدن برای این جراحی سنگین آماده و پس از بررسیهای لازم درمانی، بیمار تحت جراحی بسیار حساس کوتاه کردن استخوان ران و فرو بردن این استخوان در حفره لگنی یا کیاری استئوتومی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه این عمل جزو پیچیده ترین جراحیها در دنیاست، اذعان داشت: به دلیل پایین بودن سن بیمار، این عمل از جراحیهای سخت و پیچیده در دنیا به شمار میرفت که خوشبختانه با تلاش همکاران حاذق و مجرب دانشگاه علوم پزشکی کردستان توانستیم امیدی دوباره برای این بیمار فراهم کنیم.
وکیلی با ابزار خرسندی از عمل انجام شده، عنوان کرد: این عمل جراحی در کمال دقت و سلامت بدون هیچ آسیب عصبی و شریانی انجام شد و بیمار در حال عمومی خوب قرار دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: عمل جراحی کیاری استئوتومی این دختر ۹ ساله برای نخستین بار در بیمارستان کوثر سنندج و چهارمین بار در دنیا انجام شده که از افتخارات حوزه سلامت برای دانشگاه علوم پزشکی کردستان به شمار میرود.
به گزارش آباجان به نقل از تسنیم؛ بیمارستان کوثر سنندج مصوب سفر پر خیر و برکت رهبری به استان کردستان در سال ۸۸ بوده که ساخت آن آغاز و در سال ۹۵ به عنوان بزرگترین مرکز درمانی غرب کشور با حضور وزیر بهداشت و ظرفیت ۵۴۰ تخت بیمارستانی به بهرهبرداری رسید.
بیمارستان کوثر در زمینی به مساحت ۶۳ هزار متر مربع و با زیربنای ۵۴ هزار متر مربع در ۱۰ طبقه، سه بلوک اصلی و چندین بلوک فرعی احداث و برای ساخت این مرکز درمانی ۱۶۲۰ میلیارد ریال و برای تجهیز آن با همکاری هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
این مرکز درمانی دارای بخشهای اورژانس، جراحی، داخلی زنان و مردان، چشم و ENT زنان و مردان، مجموعه اتاقهای عمل، کلینیک تخصصی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، مراقبتهای ویژه، فیزیوتراپی، سی تی اسکن، ام آر آی، ماموگرافی، بستری، کلاسهای درس، اتاقهای استراحت پزشکان و پرسنل و سایت اداری بوده که امروزه محلی برای درمان بیمارانی از عراق و استانهای دیگر کشور شده است.
انتهای پیام/۴۸۶/