فهمیه اسلامی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: براساس مشاهدات محیطبانان و نصب دوربینهای تلهای مشاهده شده که چند قلوزایی بین حیات وحش این منطقه از جمله گوسفند و بز وحشی افزایش داشته است که این موضوع نشان از افزایش امنیت در منطقه است.
وی اظهار داشت: براساس بررسیهای انجام شده اگر فصل زاد و ولد حیوانات خوب نباشد و پوشش گیاهی مناسب نباشد، اگر حیوان سه قلو هم زایمان داشته باشد به دلیل ضعیف بودن نمیتواند هر سه حیوان را شیر بدهد و در بیشتر موارد تنها یکی زنده میماند.
اسلامی با اشاره به خرید تجهیزات مناسب از جمله دوربین دید در شب و دوربینهای عکاسی در سال گذشته برای این منطقه افزود: با نصب این تجهیزات شکار غیرمجاز در منطقه حفاظتشده تنگ صیاد کاهش یافته و به حداقل رسیده و این امر باعث افزایش امنیت در مطنقه شده است.
رییس حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش گشتهای کنترلی محیطزیست در منطقه با جدیت پیگیری و با ورود دام مازاد بر پروانه چرا برخورد شده و همچنین اقدامات حفاظتی ماموران محیطزیست باعث شد حیات وحش منطقه به امنیت و حفاظتی مناسبی برسد و که نتیجه آن پدیده کمنظیر ۲ یا سه قلوزایی در منطقه شد.
به گفته وی، سرشماری حیات وحش در مناطق حفاظت شده در اواخر شهریور ماه و همچنین اواخر آذرماه انجام میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پارک ملی تنگ صیاد با وسعت چهار هزار و۳۷۲ هکتار در مرکز منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با مساحت ۲۲ هزار و ۱۴ هکتار واقع شده و زیستگاه گونههای با ارزشی چون پلنگ ایرانی، گوسفند و بزوحشی کفتار راه راه، خزندگان با ارزشی همچون مار افعی گرزه است.
در این منطقه ۲۵۲ گونه گیاهی که حدود ۳۰ گونه آن انحصاری ایران است و ۲۴ گونه پستاندار، ۷۰ گونه پرنده و ۲۶ گونه خزنده وجود دارد.
منطقه تنگ صیاد منطقه حفاظت شده با وسعت حدود ۲۷ هزار هکتاردر ۱۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع است.