به گزارش چهارشنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از “آناتولی”, سلوان مومیکا و سلوان نجم به طور رسمی به “جرایم تحریک علیه یک گروه قومی یا ملی” متهم شده اند که در تابستان سال گذشته مرتکب شده بودند.
بر اساس این اتهامات، مومیکا و نجم به قرآن بی احترامی و اقدام به آتش زدن نسخه های قرآن کردند و اظهارات تحقیرآمیز درباره مسلمانان داشته اند.
آنا هانکیو دادستان ارشد سوئد در بیانیه ای گفت: هر دوی این افراد در این چهار مورد و رفتار با قرآن به منظور تحقیر مسلمانان به دلیل ایمانشان، تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند. به نظر من، اظهارات و اقدامات این افراد مشمول مقررات تحریک علیه یک گروه قومی یا ملی است و مهم است که این موضوع در دادگاه رسیدگی شود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سلوان مومیکا، یک مسیحی عراقی است که به سوئد پناهنده شده بود و سال گذشته چندین بار اقدام به سوزاندن و هتک حرمت قرآن کرد و خشم و محکومیت مسلمانان را در سوئد و دیگر نقاط جهان برانگیخت. دولت سوئد هرچند هتک حرمت قرآن را محکوم کرد، اما بر قوانین این کشور درباره آزادی بیان و تجمع تاکید داشت و در مواردی که این فرد مجوز تجمع میگرفت، پلیس امنیت او را هم برقرار میکرد. این اقدامات باعث افزایش تهدیدات علیه این کشور شد و سازمان اطلاعات سوئد ناگزیر سطح هشدار تروریستی خود را به چهار افزایش داد.
با وجود آن که سوئد مانع قرآن سوزی این پناهنده عراقی نشد و به رغم هزینههای گزاف سیاسی و امنیتی، امنیت او را تامین کرد، اما مدتی بعد دادگاه مهاجرت استکهلم از تمدید مجوز اقامت سلوان مومیکا خودداری کرد، چون مشخص شد او در درخواست پناهندگی خود اطلاعات دروغ داده و اطلاعات ضروری را مخفی کرده است. البته مشاور دادگاه مهاجرت گفت، تا زمانی که وی در خطر آزار و اذیت باشد، تصمیم اخراج او به عراق قابل اجرا نیست.
به تدریج فشارها برای ترک سوئد بر این شخص افزایش یافت و هفته گذشته او گفت با لغو مجوز اقامتش در سوئد، این کشور را ترک کرده و به نروژ رسیده و قصد دارد در آنجا پناهندگی بگیرد. با این که مومیکا باعث دردسر گسترده برای سوئد شد، در پیامی نوشت: به دلیل آزار و اذیت نهادهای دولتی سوئد را ترک کردم، حمایت از حقوق بشر در سوئد «یک دروغ بزرگ» است. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز سوئد را ترک کردم و اکنون در نروژ تحت حمایت مسئولان نروژی هستم. من برای پناهندگی و حمایت بینالمللی در نروژ درخواست دادم.
در پی این اقدامات، ایران نیز اعلام کرد به دلیل اهانت صورت گرفته، سفیر جدید خود را به این کشور اعزام نمیکند. این خبر تیر ماه سال گذشته درست یک روز پس از دیدار خداحافظی «حجتالله فغانی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در سوئد با امیرعبداللهیان در آستانه عزیمت به سوئد اعلام شد. همچنین تجمعاتی در ایران علیه قرآن سوزی انجام شد و در عراق نیز عده ای به سفارت سوئد حمله کرده و بخشهایی از آن را آتش زدند.