تحریک الکتریکی مغز؛ روشی نوین برای کاهش اشتها

تحریک الکتریکی مغز؛ روشی نوین برای کاهش اشتها

به گزارش گروه علم و آموزش آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، سندرم متابولیک مجموعه‌ای از ناهنجاری‌های متابولیک متعدد از جمله چاقی، فشارخون بالا و تری‌گلیسیرید بالا است که معمولاً به دلیل رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن ایجاد می‌شود. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، از هر هشت نفر در سراسر جهان یک نفر دچار اضافه وزن است و این موضوع باعث شده است درمان چاقی به بازاری پرمشتری تبدیل شود.

انواع مختلفی از درمان‌های چاقی از جمله تزریق دارو و دارو وجود دارد، اما درمان‌های گوناگون از جمله داروهای خوراکی و تزریقی برای چاقی وجود دارند؛ این درمان‌های شیمیایی معمولاً در صورت مصرف طولانی‌مدت با عوارض جانبی همراه هستند.

اکنون، گروهی از پژوهشگران مؤسسه تحقیقات الکتروتکنولوژی کره (KERI) با همکاری بیمارستان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی، به سرپرستی دکتر کی‌یونگ شین (Ki-young Shin) روشی جدید را برای رفع این معضل ابداع کرده‌اند: سرکوب اشتها با تحریک الکتریکی مغز از راه پوست سر.

تحریک الکتریکی مغز؛ روشی نوین برای کاهش اشتها

روش تحریک الکتریکی به صورت رسمی تحریک فراجمجمه‌ای (tRNS) نامیده می‌شود.

پژوهشگران پس از پژوهش‌های فراوان دریافتند که تحریک الکتریکی غیرتهاجمی قشر پشتی جانبی پیش‌پیشانی مغز (بخشی از لوب پیشانی که عملکرد اجرا، برنامه‌ریزی، انعطاف‌پذیری و تفکر انتزاعی را کنترل می‌کند) با استفاده از فناوری تحریک فراجمجمه‌ای ممکن است به سرکوب اشتها منجر شود.

کارآزمایی بالینی با شرکت ۶۰ داوطلب زن نشان داد این روش ضمن کاهش اشتها به درمان پرخوری عصبی نیز کمک می‌کند. پرخوری عصبی هنگامی اتفاق می‌افتد که فرد برای پردازش یا تسکین عواطفی مانند استرس، افسردگی، اضطراب و شادی به پرخوری روی می‌آورد. این روش احتمالاً به زودی وارد مراحل بعدی تحقیقاتی و تجاری می‌شود.

Check Also

دیابت چه تأثیری بر بینایی دارد؟

دیابت چه تأثیری بر بینایی دارد؟

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، وبگاه اِی بی سی ۳۰ در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *