به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی که قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی در اکتبر ۲۰۲۳ ، همواره کرانه باختری به عنوان بستر عملیاتهای استشهادی و ضد صهیونیستی فلسطینیان محسوب میشد، اما بعد از آغاز این نبرد و به ویژه طی چند ماه گذشته، عملیاتهای استشهادی رزمندگان فلسطینی علیه اشغالگران صهیونیست به سراسر فلسطین اشغالی، از قدس تا قلب تل آویو رسیده است؛ مسئلهای که به شدت محافل صهیونیستی را نگران کرده و اعتراف میکنند که اسرائیلیها دیگر هیچ کجا نمیتواند احساس امنیت داشته باشند.
مقاومت فلسطین در قلب تل آویو
یکی از بارزترین عملیاتهای استشهادی که اخیراً در تل آویو انجام شد، مربوط به انفجار یک کامیون در شرق تلآویو است که یکشنبه شب هفته گذشته اتفاق افتاد. این انفجار شدید در خیابان «هالخی» در محله «هاتیکوا» بود که منجر به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن چند تن دیگر شد.
در شرایطی که دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی نتوانسته بودند علت این حادثه را ارزیابی کنند و گمانه زنیهایی در خصوص استشهادی بودن این عملیات وجود داشت، گردانهای عزالدین القسام و سرایا القدس، شاخههای نظامی جنبش حماس و جهاد اسلامی با صدور بیانیهای مشترک مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفته و تاکید کردند، تا زمانی که وحشیگریهای رژیم اشغالگر در نوار غزه و سیاست ترور این رژیم ادامه داشته باشد، عملیاتهای شهادت طلبانه در سراسر اراضی اشغالی به دستور کار مقاومت تبدیل میشود.
این عملیات مقاومت فلسطین که در نوع خود بیسابقه است، بعد از تحولات راهبردی در عرصه درگیری فلسطینی- صهیونیستی از زمان طوفان الاقصی تاکنون، نقطه عطفی در مبارزه با اشغالگری محسوب میشود. این عملیات به معنای آن است که مقاومت علاوه بر اتخاذ استراتژیهای جدید و پیشرفته، همچنان به توسعه راهبرد سنتی خود در عملیاتهای استشهادی ضد صهیونیستی که از دهههای گذشته همواره آرامش و امنیت را از اسرائیلیها میگرفته است، ادامه میدهد.
جنگ ۲۰۱۴ غزه و اوجگیری عملیاتهای شهادتطلبانه در فلسطین
با وجود اینکه عملیاتهای استشهادی علیه صهیونیستها از ابتدای اشغال فلسطین وجود داشت، اما این روند بعد از سال ۲۰۱۴ و جنگی که در این سال میان مقاومت و ارتش اسرائیل اتفاق افتاد، به شکل قابل توجهی تشدید شد.
این جنگ دقیقاً ۷ سال بعد از تقسیم مناطق فلسطینی به دو قسمت در سطوح امنیتی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اتفاق افتاد؛ جایی که صهیونیستها تلاش داشتند فلسطینیان نوار غزه را از قدس و کرانه باختری جدا کنند و هدف اصلی آنها تضعیف روحیه مقاومت میان مردم فلسطین و چندپاره کردن این ملت و نیز نابودی گروههای مقاومت از جمله حماس بود.
اما این جنگ و عملکرد حماس در آن موجب شد مردم فلسطین نهتنها در نوار غزه بلکه در سراسر کرانه باختری و قدس اشغالی نیز بار دیگر به ایدئولوژی مقاومت روی بیاورند و دیدگاه فلسطینیها در مناطق مختلف تا حد زیادی به هم نزدیک شد. سال ۲۰۱۴ همچنین با تشدید تجاوزات اشغالگران به مسجدالاقصی و تلاش برای تقسیم زمانی و مکانی آن و نیز یهودیسازی قدس همراه بود.
این وضعیت موجب شد مقاومت در قدس و کرانه باختری شعلهور شود و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۵۳۸۳ عملیات مقاومتی در این مناطق علیه دشمن صهیونیستی انجام شد که ۱۸۶ مورد از آنها با سلاح سرد، ۴۲ مورد زیرگرفتن با ماشین و ۱۲۳ مورد عملیات تیراندازی بود.
در ابتدای اکتبر ۲۰۱۵ یک گروه وابسته به حماس در نابلس به خودروی شهرکنشینان صهیونیست حمله کردند و دو روز بعد از آن یک جوان فلسطینی بهنام «مهند الحلبی» از رامالله اقدام به اجرای یک عملیات استشهادی با سلاح سرد در قدس اشغالی کرد که در پی آن ۳ شهرکنشین صهیونیست به هلاکت رسیدند و خود او نیز شهید شد.
این عملیات به «هدیه قدس» معروف شد. اما شدت عملیاتهای استشهادی فردی فلسطینیان در قدس متوقف نشد و در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۷۸۵ عملیات فردی ضدصهیونیستی انجام گرفت که ۵۰ مورد از آنها حمله با سلاح سرد و ۱۰ مورد زیر گرفتن صهیونیستها با ماشین بود. این روند همچنان ادامه پیدا کرد تا عملیاتهای فردی استشهادی تبدیل به یک الگوی مقاومتی میان فلسطینیان ساکن قدس شد.
در سالهای بعد این پدیده همچنان تشدید شد تا اینکه در سال ۲۰۲۱ بعد از تجاوزات مکرر شهرکنشینان علیه فلسطینیان و حملات آنها به مسجدالاقصی و بازداشت جوانان فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست و…، مقاومت در قدس بهشکل قابلتوجهی گسترش یافت. بر اساس آمار مندرج در گزارش سالانه دفتر رسانهای حماس، کرانه باختری و قدس در سال ۲۰۲۱ شاهد ۱۰ هزار و ۸۵۰ عملیات استشهادی مسلحانه بودهاند که ۴۴۱ مورد از این عملیاتها مؤثر بود، این عملیاتها چهار برابر تعداد عملیاتهای مؤثر در سال ۲۰۲۰ بودند.
بعد از نبرد شمشیر قدس در مه ۲۰۲۱ عملیاتهای استشهادی فلسطینیان سیر صعودی خود را ادامه داد. اما در اغلب موارد عاملان این عملیاتها به صورت خودجوش اقدام میکردند و وابسته به گروه و زنجیره فرماندهی خاصی نبودند. حتی برخی از این عملیاتها توسط جوانانی انجام میشد که تعلقی به مقاومت فلسطین نداشتند و به دلیل تعصب ملی و نفرت از اشغالگران دست به این عملیاتها میزدند. البته این بدان معنا نیست که هیچ رد پایی از گروههای مقاومت در این عملیاتها وجود نداشت؛ بلکه اغلب عملیاتهای مهم و تاثیرگذار توسط رزمندگان مقاومت فلسطین از گروههای مختلف انجام میگرفت.
احیای استراتژی مقاومت در عملیاتهای استشهادی ضد اشغالگران
اما اینکه حماس و جهاد اسلامی به شکل رسمی مسئولیت عملیات تلآویو را بر عهده گرفتند، نشان میدهد که در کنار عملیاتهای سازمان یافته نظامی گروههای مقاومت علیه صهیونیستها، عملیاتهای استشهادی نیز وارد استراتژی مقاومت در برابر اشغالگران شده که همین مسئله تمامی محاسبات صهیونیستها را بر هم خواهد زد.
عملیات تلآویو از استانهای کرانه باختری اشغالی آغاز شد و این صحنه، فلسطینیها را به یاد دوران عملیاتهای قهرمانانه و مقاومتی انفرادی فلسطینیان میاندازد که بیانگر شجاعت و استفاده از تاکتیک جدیدی است که مقاومت برای برهم زدن کارتهای دشمن از آن استفاده میکند. این تاکتیک به معنای حرکت به مرحله حمله، به جای دفاع بوده و قدرت و توانایی مقاومت را برای کنترل صحنه میدانی، نه تنها در غزه، بلکه در سایر جبهههای درگیری با دشمن صهیونیستی در داخل فلسطین اشغالی نشان میدهد که توانسته تقابل با صهیونیستها را به عمق موجودیت جعلی اسرائیل در قلب تلآویو بکشاند.
پیامهای عملیات تلآویو برای صهیونیستها
این عملیاتها همچنین حامل پیامی مهم و بیسابقه برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و کابینه افراطی وی است، مبنی بر اینکه مقاومت همچنان در آمادگی بوده و صاحب ابتکارهای جدید است و میتواند وارد مرحله جدید از تقابل که بسیار شدیدتر خواهد بود و این بار همه صهیونیستها را در سراسر اراضی اشغالی از جمله تل آویو تهدید میکند، شود.
عملیاتهای استشهادی رزمندگان فلسطینی ثابت میکند که همه توطئههای دشمن اشغالگر برای آواره کردن فلسطینیها از سرزمین خود شکست خورده و تشدید جنایات و توحش صهیونیستها نه تنها موجب ترس و عقب نشینی فلسطینیان نمیشود، بلکه موجب شده تا نسل جدید فلسطین انگیزه بیشتری برای مبارزه داشته باشند و به آرمان و میهن خود متعهدتر شوند.
عملیات تل آویو و عملیاتهای مشابه آن، به معنای بازگشت کار مقاومت به شیوه سازمان یافته و تحت حمایت کامل همه گروههای فلسطینی است.در حالی که پیش از این عملیاتهای استشهادی در سطوح پایینتر و معمولاً با سلاح سرد انجام میشد، در مرحله جدید صهیونیستها باید برای موج بزرگی از این عملیاتها مواجه شوند که قطعاً تاثیر آنها بسیار بیشتر از قبل خواهد بود.
با وجود اینکه تجهیزات و تواناییهای گروههای مقاومت فلسطین را با ارتش رژیم صهیونیستی که تحت حمایت کامل و نامحدود آمریکا و غرب قرار دارد، نمیتوان مقایسه کرد، اما مقاومت همواره با استراتژیهای هوشمندانه، بر ذهنیت امنیتی اسرائیل غلبه پیدا میکند؛ همانطور که این اتفاق در عملیات طوفان الاقصی رخ داد و یک رسوایی بزرگ برای رژیم صهیونیستی به وجود آورد و وجهه شکست ناپذیر ارتش صهیونیستی را در هم کوبید.
هیچ کجای فلسطین برای اشغالگران امن نیست
در شرایطی که بعد از آوارگی صهیونیستها از شهرکهای شمال و جنوب فلسطین اشغالی از ترس حملات حزب الله لبنان و گروههای فلسطینی، مناطق مرکزی اراضی اشغالی و تل آویو، از جمله امنترین مکانها برای شهرک نشینان صهیونیست محسوب میشدند، اما اکنون اسرائیلیها متوجه میشوند که حتی در مرفهترین شهر خود هم امنیت ندارند. امروز تل آویو تبدیل به مکانی ناامن و وحشتناک برای صهیونیستها شده و آنها از ترس جانشان، جرات بیرون آمدن از خانه را ندارند و حتی در خانهها هم احساس امنیت واقعی نمیکنند.
ناظران امور معتقدند که عملیاتهای استشهادی، علاوه بر کارت اسرای صهیونیستی که در دست مقاومت است، میتواند تبدیل به یک اهرم فشار قوی علیه رژیم اشغالگر شود که به طور مستقیم بر واقعیت و آینده جنگ غزه تاثیر میگذارد و فشارها را علیه ارتش، کابینه و شهرکنشینان صهیونیست افزایش میدهد.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که بهطور کلی عملیاتهای فردی استشهادی فلسطینیان و تداوم آنها بهمعنای شکست مهندسی اجتماعی رژیم صهیونیستی برای جدا کردن فلسطینیان از یکدیگر و ناکامی این رژیم در حذف فرهنگ مقاومت از مناطق خارج غزه است. ماهیت نبردهایی که بین مقاومت غزه و ارتش رژیم اشغالگر در دورههای مختلف رخ داد، مردم فلسطین را نسبت به لزوم استفاده از الگوی مقاومت برای اخراج اشغالگران از این سرزمین آگاهتر کرد.
در پایان تداوم عملیاتهای استشهادی میان فلسطینیان به این معناست که الگوی مقاومت همچنان بر عمق افکار عمومی فلسطینیها حاکم است و این عملیاتها تنها مربوط به یک بازه زمانی خاص نیستند و گسترش آنها حتی میتواند زمینه ورود به یک انتفاضه جدید باشد.
انتهای پیام/