چمران: شهرهای بریکس در کنار مردم بی‌دفاع غزه بایستند

چمران: شهرهای بریکس در کنار مردم بی‌دفاع غزه بایستند

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مهدی چمران سه‌شنبه در آیین افتتاحیه ششمین مجمع بین‌المللی شهری بریکس در اکسپوسنتر مسکو افزود: همبستگی شهرهای بریکس به نزدیک شدن ارتباطات مردمی بین کشورهای عضو منجر می‌شود و ایده‌آل آن است که این شهرها همچون شهری به هم پیوسته و منسجم در کنار یکدیگر قرار گیرند؛ در این صورت مقاومت و سازندگی این شهرها افزایش خواهد یافت.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران که در این نشست از سوی سفیر ایران در روسیه و شهردار رشت همراهی می‌شد، ارتباطات بین شهرهای بزرگ را زمینه‌ساز ارتباطات ملت‌ها دانست.
وی ادامه داد: ارتباط میان انسان‌ها در کشورهای عضو بریکس را نمی‌توان نادیده گرفت، بلکه باید بر آن‌ تاکید کرد.
چمران گفت: ارتباطات مردمی بین کشورهای بریکس بر تاثیرگذاری و موقعیت بریکس می‌افزاید.
وی خاطرنشان کرد: اگر تقویت این ارتباطات به پیوند شهرهای بریکس منجر شود، می تواند روابط اقتصادی و سیاسی را نیز تحکیم بخشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ارتباطات شهرهای بزرگ بریکس می تواند رشته‌های پیوند اعضا را فراتر از حوزه‌های سیاسی و اقتصادی توسعه دهد و در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و عاطفی تقویت کند و به پایداری مناسبات بیافزاید.
چمران در ادامه بر اهمیت بهره‌گیری شهرهای بزرگ بریکس از تجارب یکدیگر تأکید کرد و تشریک‌مساعی این شهرها در مقابل مشکلات و حوادث را خواستار شد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ششمین مجمع بین‌المللی شهری بریکس روز سه‌شنبه با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران و دیگر اعضا و شرکای این گروه در مسکو آغاز به کار کرد.
در آیین رسمی افتتاحیه این مجمع بین‌المللی که با سخنرانی نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه و پخش پیام تصویری وزیر امور خارجه این کشور همراه بود، مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز حضور داشت.
چمران را در این آیین کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، علی اصغر قائمی عضو کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران، رحیم شوقی شهردار رشت و محسن سماکچی عضو شورای اسلامی این شهر همراهی می‌کنند.
نشست مجمع بین المللی شهرهای کشورهای عضو بریکس به مدت دو روز و با محوریت، توسعه و ایجاد همکاری‌های شبکه‌ای در موضوعات مختلف با کشورهای آسیایی، خاورمیانه، آمریکای لاتین و آفریقا و دستور کار اقلیمی در حال برگزاری است.
قرار است چمران سخنرانی‌هایی را در مراسم افتتاحیه و در دو نشست توسعه دیپلماسی پارلمانی در سطح پایتخت‌ها و کلان‌شهرهای کشورهای حوزه بریکس و نشست دستور کار اقلیمی مجمع بین المللی بریکس داشته باشد.
هدف بنیادی این نشست، توسعه همکاری‌های بین المللی میان شهری و میان پارلمانی و تغییر شیوه‌های نوآورانه در توسعه پایدار سیاست‌های کلان است.
این رویداد از سوی ریاست جمهوری فدراسیون روسیه، بنیاد روس کانگرس (Roscongress)، وزارت خارجه روسیه و دولت مسکو حمایت می شود و این رویداد از سال ۲۰۲۰ در تقویم رسمی رویدادهای کشورهای شرکت کننده در انجمن بین‌المللی بریکس گنجانده شده است.
طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده حدود پنج هزار نماینده از بیش از ۱۰۰ کشور و ۸۰ منطقه روسیه در این رویداد دو روزه حضور دارند.
این رویداد ۱۳ حوزه کاری و بیش از ۷۰ رویداد تجاری را در برمی‌گیرد.
در این مجمع بین‌المللی درباره همکاری شهرداری‌ها در عرصه‌های بین المللی، اقتصاد، فناوری های دیجیتال، صنعت، انرژی، زیرساخت های شهری، حمل و نقل، محیط زیست، بهداشت، آموزش، علم، فرهنگ، ورزش و گردشگری بحث و بررسی خواهد شد.
این رویداد با برپایی نمایشگاهی در مقیاس بزرگ همراه است.

سنگ بنای گروه اقتصادهای نوظهور در سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک نهاده شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند در نشست ویژه جداگانه، توافق بر سر توسعه همکاری‌های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.
در سال ۲۰۰۹، نخستین اجلاس سران چهار کشور “بریک” (برزیل، روسیه، هند و چین) در یکاترینبورگ (روسیه) برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفت‌وگوها و همکاری‌های منسجم، فعال، عمل‌گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می‌کند، توسعه دهند.
با الحاق جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س – “S” – (ابتدای نام South Africa ) به “بریک” اضافه شد.
در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این گروه (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین پس از آن اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست گروه بریکس را برعهده دارد، در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.
کشور روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است.
در میان اعضای جدید، مشارکت عربستان سعودی در رویدادهای بریکس کمرنگ بوده است. به گفته کنستانتین کاساچف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.

Check Also

استاد روس: بریکس، «نهاد دموکراتیک» در برابر «باشگاه دیکتاتوری» گروه ۷ است

استاد روس: بریکس، «نهاد دموکراتیک» در برابر «باشگاه دیکتاتوری» گروه ۷ است

پاول ترلیانسکی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *