مفتی فلسطین: ساخت کنیسه در مسجد الاقصی، منطقه را به سوی انفجار سوق خواهد داد

مفتی فلسطین: ساخت کنیسه در مسجد الاقصی، منطقه را به سوی انفجار سوق خواهد داد

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری فلسطینی «وفا»، مفتی بیت‌المقدس و سرزمین فلسطین در واکنش به ادعای «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مبنی بر تلاش برای ساخت یک کنیسه در مسجد الاقصی، بیانیه شدید اللحنی را منتشر کرد.

شیخ محمد حسین، مفتی بیت المقدس و سرزمین فلسطین و خطیب مسجد الاقصی در این بیانیه تاکید کرد: مسجد الاقصای مبارک به همراه محوطه پیرامون آن، رواق‌ها، ساختمان‌های پیوست مرتبط با آن و دیوار اطراف آنها، موقوفه خالص اسلامی هستند که غیر مسلمانان، حق دخالت در امور آن را ندارند.

خطیب مسجد الاقصی و مفتی فلسطین، از کشورهای اسلامی و عربی خواست در سایه تهدید شهرک نشینان افراطی صهیونیست با هدف تخریب مسجد الاقصی و برپایی معبد ادعایی‌شان در آن، در دفاع از این مکان مقدس موضعی قاطعانه و جدی اتخاذ کنند.

شیخ محمد حسین از سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای محلی و بین‌المللی خواست برای توقف این اقدامات غیر قانونی و نقض حقوق ملت فلسطین و توهین به مقدسات آنها اقدام کنند پیش از آنکه فرصت از دست برود.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که به تندروی مشهور است در اظهاراتی گفت: سیاست ما اجازه می دهد که در کوه معبد (مسجدالاقصی) نماز بخوانیم. آنجا قانون برای یهودیان و مسلمانان مساوی است و من قصد دارم که در آنجا کنیسه بسازم.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این اظهارات بن گویر اعلام کرد که تغییراتی در وضعیت کنونی مسجدالاقصی ایجاد نشده است.

همچنین موشه آربل، وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهاراتی بن گویر گفت: نتانیاهو باید فورا تحرکاتی اتخاذ کند و مواضع بن گویر درمود مسجدالاقصی را متوقف کند.

وی گفت: بن گویر حکمت و تدبیر ندارد و این امر منجر به خونریزی خواهد شد.

آربل افزود: اظهارات بن گویر ائتلاف های راهبردی ما علیه ایران را در معرض خطر قرار می دهد.

از سوی دیگر منابع خبری به طور همزمان اعلام کردند که تعدادی از صهیونیست‌های تندرو ساعاتی پیش با حمایت کامل پلیس رژیم اشغالگر به مسجد الاقصی یورش برده و در محوطه‌های آن اقدامات تحریک آمیز انجام دادند.

اخیرا نیز حدود یک هزار و ۴۰۰ شهرک نشین صهیونیست به سرکردگی بن گویر در سالگرد موسوم به ویرانی «هیکل» که مورد ادعای تل آویو است به مسجدالاقصی یورش بردند و به این مکان مقدس هتک حرمت کردند. شهرک نشینان اسرائیلی همچنین در صحن مسجدالاقصی دست به حرکات و شعارهای تحریک آمیز زدند.

رژیم صهیونیستی در تلاش است با کنترل کامل بر مسجدالاقصی، آن را تخریب کند؛ زیرا به عقیده موهوم آنها در زیر این مسجد، «هیکل» [معبد] مورد ادعایی آنها قرار دارد و آنها به دنبال ساخت دوباره این هیکل به جای مسجدالاقصی هستند.

ایده تخریب مسجد الاقصی و ساخت معبدی یهودی در آن، ریشه در باورهای افراطی صهیونیست ها دارد و سال هاست که از سوی گروه های تندرو دنبال می شود.

جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا، اصلی ترین حامی این اقدام است که بر اساس آموزه های التقاطی صهیونیستی ادعا می کند ویرانی مسجد الاقصی و ساخت معبد سوم سلیمان به جای این مسجد، شرط ظهور حضرت مسیح (ع) است و بدون ساخت این معبد، مسیح هرگز ظهور نمی کند.

گروهای تندرو صهیونیست مدعی شده اند که خرابه های معبد نخست و دوم سلیمان در زیر مسجد الاقصی واقع شده است و برای ساخت مجدد این معبد، راهی جز ویرانی مسجد الاقصی وجود ندارد.

با همین رویکرد، صهیونیست ها دهها سال است که مشغول حفاری در زیر مسجدالاقصی هستند؛ ظاهرا با این هدف که اثری از معابد اول و دوم بیایند و نیز روند تخریب مسجدالاقصی را تسهیل کنند. موج حفر تونل‌ها بین سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۱ در شهر قدیمی قدس و «مسجد الاقصی» به راه افتاد و هر کدام از این تونل ها دارای نام و مشخصات ثبت شده‌ای است اما در وضعیتی مشکوک، هیچ اطلاعاتی از بیشتر تونل‌هایی که بعد از قرن ۲۱ حفر شده‌اند وجود ندارد.

چند سال بعد از آغاز حفاری‌های بی‌سر و صدا در زیر زمین مسجد الاقصی، بخش‌هایی از این مسجد نشست کرده و باعث ترک خوردن دیوارهای برخی از خانه‌های اطراف شده است. این امر موجب اعتراض مسئولان فلسطینی شد و آن‌ها در نامه‌هایی سرگشاده به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب به منظور بررسی حفاری‌هایی شدند که رژیم صهیونیستی در زیر این مسجد انجام داده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هتک حرمت به مسجدالاقصی در حالی است که رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنایات علیه نوار غزه را آغاز کرده است و تاکنون در این حملات ددمنشانه بیش از ۴۰ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۹۳ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

در این مدت کرانه باختری و قدس اشغالی نیز صحنه درگیری نظامیان اسرائیلی با فلسطینیان خشمگین بوده است که در نتیجه آن شماری از فلسطینیان بی‌دفاع به شهادت رسیده‌اند.

حتما ببینید

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی: جنگ غزه بیش از ۶۷ میلیارد دلار هزینه داشته است

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی: جنگ غزه بیش از ۶۷ میلیارد دلار هزینه داشته است

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از روزنامه صهیونیستی «هاآٰرتص»، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *