به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نهمین اجلاس رسانهای کشورهای حاشیه دریای خزر روز شنبه (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) با حضور جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه برگزار شد.
در این همایش یک روزه نمایندگانی از کشورهای ساحلی دریای خزر و همچنین نمایندگانی از کشورهای مولداوی و ازبکستان شرکت داشتند.
سفیر ایران در روسیه در این اجلاس در سخنانی گفت: موضوع جنگ تمدن ها این است که یک تمدن برتر است. کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با همین مساله مشکل دارند.
جلالی با بیان اینکه «کشورهایی که از فرهنگ کهن برخوردارند، طرفدار گفت وگوی فرهنگها و تمدنها هستند»، افزود: این کشورها قائل هستند که همه تمدنها دارای احترام هستند و نباید به تمدنی توهین شود.
جلالی همچنین با انتقاد از برخی اتفاقات اخیر در المپیک پاریس گفت: آنچه در المپیک پاریس گذشت، قابل تامل است. یک روز به مسیحیت، روز دیگر به اسلام، روز بعد به پیامبراسلام و روز دیگر به قرآن توهین می شود. چنین موضوعاتی در مساله جنگ تمدنها تئوریزه شده است.
وی افزود: جهان تک قطبی چنین تبعاتی را به همراه دارد و به همین دلیل است که ایران و روسیه با آن مخالفند.
وی با اشاره به نسل کشی در غزه، گفت: آنهایی که به دنبال جنگ تمدنها هستند، مسبب کشتار غزه هستند. آنجایی که جنگ در راستای نفع خودشان باشند، ۵۰ هزار نفر شهروند عادی هم کشته شوند، صدایی از آنها برنمیآید.
جلالی نقش رسانه را در این راستا مهم دانست و گفت: اصحاب رسانه باید برای ایجاد جهان چندقطبی و متکثر برنامهریزی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید مراقب باشیم که قدرت های فرامنطقه ای در حوزه خزر وارد نشوند. هیچ نیازی به ورود دیگران نداریم.
سفیر ایران در روسیه در پایان سخنان خود با اشاره به روابط روزافزون ایران و روسیه گفت که در دولت شهید سید ابراهیم رئیسی، روابط دوکشور بسیار گسترش پیدا کرد و طبعا در دولت جدید ایران به ریاست دکتر مسعود پزشکیان نیز روابط ایران با روسیه و کشورهای همسایه ادامه پیدا خواهد کرد.
در این نشست مقامات روس و غیر روس، از جمله، ایگور بابوشکین استاندار آستراخان، بلا چرکِسوا معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانههای گروهی فدراسیون روسیه، و آلِکسِی ولاسوف معاون اتحادیه روزنامهنگاران روسیه سخنرانی هایی در مورد همکاریهای رسانه ای بین کشورهای همجوار دریای خزر ارائه کردند.
مهمترین موضوع سخنرانیهای این دوره اجلاس رسانهای کشورهای حاشیه دریای خزر «گفت وگوهای فرهنگی» میان کشورهای حاشیه دریای خزر خواهد بود.
مجمع رسانهای خزر، که به صورت سالانه برگزار میشود، به بستری برای تقویت گفتگو و همکاری میان اصحاب رسانه در منطقه خزر تبدیل شده است.
به گفته ولادیمیر گولووکوف، وزیر روابط خارجی منطقه آستراخان، «امسال، طبق سنت، هیئتهایی از تمامی کشورهای خزر- آذربایجان، ایران، قزاقستان و ترکمنستان – در اجلاس رسانهای خزر شرکت خواهند کرد.»