به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از مریوان، امسال استان کردستان برای سومین سال متوالی میزبان زائران اربعین شد؛ رویدادی که برکتش نقطه به نقطه استان را فرار گرفته و به میمنت این رویداد بزرگ فرهنگی پروژههای زیادی در طول این چند سال آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
از محل اعتبارات اربعین امسال بالغ بر ۷۵۰ میلیارد تومان پروژه در کردستان در حال انجام است. اعتبارات شهرداریها و دهیاریها ویژه برنامههای اربعین ۳ برابر افزایش یافته و ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد.
در حوزه راهها نیز از سال گذشته تاکنون اقدامات بسیار خوبی برای استفاده زائران اربعین در مسر منتهی به مرز باشماق و محوطه پایانه مرزی انجام شده به طوریکه اعتبارات این مرز نسبت به سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته است. همچنین در طول ایام اربعین امسال پویش «چشم به راهیم» به منظور کمک به حفظ و ارتقای ایمنی و کیفیت سفر زائران اربعین حسینی در مرز باشماق اجرا شد.
در همین زمینه؛ مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با اشاره به اینکه ۱۷۰۸ کیلومتر راه اصلی و شریانی که ۹۰۰ کیلومتر آن در مسیر اربعین است، بهسازی شده است، اظهار داشت: یک بخش از این راه حد فاصل مرز و بخش دیگر سنندج تا مریوان است.
فرزاد حسنی از هزینهکرد ۴۵ میلیارد تومانی برای انجام روکش ۴۰ کیلومتر روکش مسیر مرز باشماق در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: سال گذشته هم ۷۰ کیلومتر راه در مسیر اربعین که ۴۰ کیلومتر آن لکهگیری و ۳۰ کیلومتر هم روکش بود، انجام شد.
وی با بیان اینکه این اقدامات استانی در حالیست که استانهای شمالی که مسیر آنها کریدر شمالغرب است برای رفتن به مهران هم در بحث روکش این مسیر ۳۲۰ کیلومتر روکش انجام شده است، خاطر نشان کرد: امسال هم ۱۴۷ کیلومتر روکش با اعتبار ۳۴۰ میلیارد تومان صرف شده تا کیفیت رویهها و ایمنی افزایش و باعث کاهش تصادفات شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان با اشاره به اینکه ۵۲ میلیارد تومان برای ارتقا ایمنی، حفاظ میانی و تابلو و خطکشی انجام شده است، عنوان کرد: ۱۴۰۰ کیلومتر خطکشی و ۱۴٫۵ کیلومتر نیوجرسی گذاری، دیوار بتنی و در ۱۶ پرتگاه و نقطه حادثهخیز ۴ اصلاح سال گذشته و ۵ مورد امسال برای کاهش تصادفات انجام شده است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه سال گذشته و امسال هیچ موردی از تصادف و سانحه در بحث اربعین نداشتیم، اظهار کرد: امسال در راستای رفع دغدغه زائران مبنی بر استفاده از پارکینگ، جدا از سایر پارکینگهای مصوب؛ ۲۵ هکتار عرصه به زمینهای موجود مرز باشماق برای انجام طرحهای پیشرفته الحاق شد و دو پارکینگ با ظرفیت و گنجایش ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ ماشین در اختیار زوار اربعین قرار گرفت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان از جداسازی بخش تجاری و سایت مسافری در مرز باشماق خبر داد و گفت: در این پایانه مرزی اتوبوس رایگان به اندازه کافی برای زائرانی که بخواهند از این طریق به ۷ استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز و تهران داشته باشند در نظر گرفته شده و ۳۰ درصد هزینه توسط استان و ۷۰ درصد مابقی توسط راهداری کشور تأمین خواهد شد.
حسنی افزود: نیروهای راهدای از ۱۶ مردادماه در مرز باشماق مستقر شده و همچنان جهت ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی تا چند روز دیگر نیز حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/۴۸۱/