یعقوب اندامی در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در همدان، با بیان اینکه در این ایام بیماریابی فعال برای زائران اربعین انجام میشود، اظهار داشت: در کل سال هم مراقبتهای سندرومیک را انجام میدهیم، اما در ایام اربعین با حساسیت بیشتری انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود بیماری تب دنگی در کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان، با عبور زائران خطر ابتلا و انتقال وجود دارد.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان، افزود: احتمال ابتلا به تب دنگی و یا انتقال تخم پشه آئدس از طریق بار زائرانی که به کشور برمیگردند، وجود دارد.
اندامی با تاکید بر اینکه مراقبت و غربالگری اصلی در مرز کشور انجام میگیرد، عنوان کرد: تیم مراقبین سلامت ما به منظور کمک به این امر به مهران عزام شده است.
وی گفت: زائرانی که در مرز مهران از گیت عبور میکنند تب سنجی میشوند و از وجود علائم بیماری مورد بررسی قرار میگیرند. البته تاکنون هیچ طغیانی از بیماریها نداشتیم و وضعیت معمولی است.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان، تصریح کرد: با توجه به فعالیت فرودگاه همدان و راهاندازی پرواز همدان به نجف و بالعکس، تیمهای ما در فرودگاه مستقر شده و غربالگریهای لازم و بیماریابی زائران را انجام میدهند.
اندامی افزود: به صورت مستمر هم تمام خانههای بهداشت شهری و روستایی مراقبت سندرومیک بیماریهای واگیردار را انجام میدهند و بسته خدماتی مربوط به بیماران ارائه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از زائران هنگام بازگشت به کشور دچار علائم سرماخوردگی میشوند، گفت: یکی از علل بهخاطر هوای بسیار گرم آنجا است که باعث میشود زائران یک دفعه از گرمای شدید به زیر کولرهای سرد بروند و دچار سرماخوردگی شوند. در واقع بیشتر این علائم مربوط به سرماخوردگی است و حالت کوفتگی بدن هم بهخاطر خستگی ناشی از پیادهروی و اسپاسم عضلانی است.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان از نظارت مستمر همکاران بهداشت محیط بر بهداشت موکبهای بین راهی خبر داد و گفت: به صورت روزانه از آب و غذای موکبها نمونهبرداری میشود و بر روی آب مصرفی این موکبها نظارت شدیدی وجود دارد.
انتهای پیام/