به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، سازمان عفو بینالملل که پیشتر بارها خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به دلیل جنایتهای نسل کشی این رژیم علیه غیرنظامیان در نوار غزه شده بود، در گزارشی اعلام کرد: تداوم عرضه تسلیحات به ارتش اسرائیل نمونه بارز از عدم رعایت کامل معاهده تجارت تسلیحات از سوی دولتهای عضو این معاهده بوده و نشان میدهد که امضا کنندگان معاهده مذکور،هیچ احترامی به اهداف و محتوای این معاهده نمیگذارند.
این سازمان در گزارش خود، تعدادی از حملات غیرقانونی نظامیان صهیونیست به نوار غزه با استفاده از تسلیحات ساخت آمریکا، از جمله حملات هوایی وحشیانه و بیرویه که مشخصا غیرنظامیان را هدف قرار میدهد را مستند و اعلام کرد که ارتش اسرائیل با حملات کورکورانه خود جنایات جنگی متعددی در نوار غزه مرتکب شده است.
سازمان مذکور از دادگاه کیفری بین المللی خواست تا جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه را به عنوان جنایات جنگی بررسی کند و تاکید کرد که تحقیقات درباره حملات اسرائیل از جمله حملهای که به اردوگاه المغازی در جنوب نوار غزه در ماه آوریل انجام شد، نشان میدهد، هیچ مدرکی دال بر وجود اهداف نظامی در داخل یا اطراف مواضع مورد هدف ارتش اسرائیل وجود نداشته است. همین مسئله نگرانیهای زیادی ایجاد میکند، مبنی بر اینکه نیروهای اسرائیلی مستقیماً غیرنظامیان را هدف قرار میدهند که این علناً جنایت جنگی محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، اسرائیل همچنین هیچ توجیهی درباره حملات دیوانه وار خود به شهر رفح ارائه نکرده و صرفاً ادعاهای کلی درباره اهداف خود از حمله به اردوگاه المغازی ارائه داد که طی آن ۴۴ غیرنظامی از جمله ۲۳ کودک به شهادت رسیدند.
سازمان عفو بینالملل تصریح کرد که با وجود گذشت ۱۰ سال از امضای معاهده تجارت تسلیحات، بزرگترین صادر کنندگان سلاح در جهان همچنان آشکارا قوانین این معاهده را با انتقال غیرقانونی سلاح به مناطق درگیری نقض میکنند و موجب وارد شدن تلفات جانی زیادی به غیرنظامیان در مناطقی مانند اراضی اشغالی فلسطین به ویژه نوار غزه میشوند.
در ادامه این گزارش آمده است: از زمان لازم الاجرا شدن معاهده تجارت تسلیحات در حدود یک دهه گذشته، موارد زیادی از صادرات غیرقانونی تسلیحات توسط کشورهای امضا کننده این معاهده، مشاهده شده که به ارتکاب جنایتهای جدی علیه غیرنظامیان کمک کرده است. این امر به شدت با قوانین سختگیرانه جهانی که توسط خود همین معاهده الزام آور وضع شده است، تناقض دارد.
طبق گزارش مذکور، در ۲ آوریل ۲۰۱۳، ۱۵۵ کشور به تصویب معاهده تجارت تسلیحات رای مثبت دادند و ۲۷ کشور از جمله ۱۰ کشور بزرگ صادر کننده تسلیحات که بیش از ۹۰ درصد تجارت جهانی سلاح را تشکیل میدهند، این معاهده را امضا کردند.
مفاد این معاهده ۱۶ صفحهای کشورها را ملزم میکند تا قبل از فروش و صادرات سلاح، ارزیابی کنند که آیا این سلاحها در عملیاتهای نسل کشی یا جنایت جنگی و یا توسط تروریستها و باندهای جنایتکار استفاده میشود یا نه.
«پاتریک ویلکین» پژوهشگر امور نظامی امنیتی و پلیسی در سازمان عفو بینالملل در این زمینه گفت: معاهده تجارت تسلیحات در نوع خود اولین است، زیرا استانداردهای جهانی را برای تنظیم تجارت بینالمللی سلاح و مهمات متعارف و قانونی بودن تسلیحات تعیین میکند تا اطمینان حاصل شود که سلاحهای صادراتی برای نقض حقوق بشر مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی افزود: اما بسیاری از کشورها همچنان به وضوح این قوانین را نقض میکنند که منجر به وارد آمدن خسارات قابل توجه انسانی به غیرنظامیان در مناطق درگیری شده است. اکنون زمان آن فرا رسیده که کشورهای عضو به وظایف قانونی خود پایبند باشند و معاهده تجارت تسلیحات را به شکل کامل اجرا کرده و جریان ارسال سلاح به طرفهایی که متهم به جنایات جنگی و نسل کشی هستند را متوقف کنند.
همچنین پیشتر «پل اوبراین» مدیر اجرایی سازمان عفو بینالملل در ایالات متحده با صدور بیانیهای نسبت به همدستی آمریکا در جنایات جنگی اسرائیل علیه غزه هشدار داده و تاکید کرد: دولت آمریکا گزارشها و شواهد زیادی از کارشناسان سراسر جهان به دست آورده که نشان میدهد اسرائیل در جنایات جنگی و کشتار غیرقانونی غیرنظامیان در نوار غزه، از تسلیحات ساخت آمریکا استفاده میکند.
وی افزود: ادامه انتقال تسلیحات به اسرائیل، ایالات متحده را در نقض قوانین بینالمللی که اسرائیل با سلاحهای آمریکا انجام میدهد، شریک خواهد کرد. تحقیقات ما نشان میدهد که اسرائیل از تسلیحات ساخت آمریکا در نقض جدی قوانین بین المللی و حقوق بشر استفاده کرده است.