به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، یوسف مجتهد از جانبازان نخاعی و عضو شبکه ملی ایثارگران به ذکر برخی مشکلات و الویت های جامعه ایثارگری اشاره کرد که توجه مسئولان را بیشتر می طلبد.
وی این مشکلات را در دو دسته عمومی و خصوصی عنوان کرد و گفت: برخی از مشکلات ایثارگری عمومیت دارد یعنی شامل همه گروه ها اعم از جانبازان، خانواده شهدا، آزادگان و … می شود، مانند مسکن که یک نیاز عمومی است. بخشی هم از این مشکلات و نیازها اختصاصی است، یعنی شامل همه طیف های ایثارگر نمی شود مانند وسایل بهداشتی که نوسان در تأمین آن حیات جانبازان را به مخاطره می اندازد. در دوره قبل بنیاد شهید این موضوع مهم اتفاقا به شدت مغفول واقع شده بود.
این جانباز نخاعی به موضوع تأمین خودرو نیز اشاره کرد و گفت: خودرو یک وسیله ضروری برای جانبازان خصوصا نخاعی ها محسوب می شود. چرا که وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و اتوبوس متأسفانه طوری نیست که یک جانباز ویلچری بتواند از آن استفاده کند. حتی تاکسی های سطح شهر و تاکسی های اینترنتی هم بعضا کسی که ویلچر داشته باشد را سوار نمی کنند. بارها وقتی تاکسی اینترنتی آمده و دیده فرد ویلچر دارد از سوار کردن خودداری کرده است.
وی افزود: در این شرایط سخت که به گوشه ای از آن اشاره شد، عدم اجرای قانون هم مضاعف می شود. بیش از شش ماه است که تعدادی از جانبازان مشمول برای دریافت خودروی داخلی مثل پژو ۲۰۷، ثبت نام کردند و وامی که به این خودرو تعلق می گیرد را هم گرفتند. اما علی رغم اینکه اقساط وام شروع شده متأسفانه شرکت های خودرو سازی به تعهد خود مبنی بر تحویل آن عمل نمی کنند و جانبازان را بلاتکلیف گذاشته اند.
مجتهد ادامه داد: در موضوع واردات خودرو هم اوضاع بهتر نیست. دو سال از تصویب قانون گذشته اما مافیای خودرو که معلوم هم هست چه کسانی هستند اجازه اجرای آن را نمی دهند در حالی که خودرو یک وسیله ضروری برای جانبازان بالای ۷۰ درصد است.
وی با بیان اینکه قوانین عمومی جامعه ایثارگری هیچ کدام دقیق اجرا نشده است، حالا چه از جهت کیفی چه کمی، ادامه داد: دو خدمت اساسی در حوزه ایثارگی داریم که خیلی ویژه هستند و اگر اجرا شود ۸۰ درصد مشکلات جامعه ایثارگری حل است. یکی درمان که فوریت حیاتی دارد با توجه به سالمندی جامعه ایثارگری و دیگری معیشت.
این جانباز نخاعی گفت: نظام زندگی مردم با اصلاح معیشتی سامان پیدا می کند. از ماده ۳۸ و ۳۹ بگیرید تا بقیه موارد، هیچ قانونی در این رابطه کامل اجرا نشده و فقط حدود ۶۰ درصد اعمال می شود. برای مثال طبق قانون برخی از ایثارگران باید هر چهار سال ارتقای درجه بگیرند که مستلزم افزایش حقوق و مزایای شان هم هست اما بعضا توسط نیروهای مسلح کم لطفی صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: بارها از مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح درخواست کردیم جلسه ای در این خصوص با جانبازان داشته باشند تا مشکلات حل شود اما متأسفانه اهمیتی به این درخواست ها تا کنون داده نشده است. با خود سردار شریفی که مسئول ایثاگران سپاه پاسداران هست نیز بارها درخواستمان را مطرح کردیم و هر بار قول پیگیری و حل دادند اما همچنان هیچ خبری نیست.
جامعه ایثارگری موضوعات و مشکلات خود را جدی پیگیر است. حتی اغلب وزارت خانه ها مثل وزارت صمت هم مشکلات مربوط را شنیدند اما نمی دانم چرا سعی در حل آن نمی شود.
انتهای پیام/