اختلافات در دولت سودانی در مورد پرونده خروج نظامیان آمریکایی

اختلافات در دولت سودانی در مورد پرونده خروج نظامیان آمریکایی

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در چند روز گذشته، وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای به تشریح وضعیت آینده حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی تحت رهبری آمریکایی‌ها پرداخته است. در بیانیه وزارت خارجه عراق ادعا شده است که نظامیان آمریکایی در عراق حضور ندارند و حضور آن‌ها صرفا در قالب ماموریت مستشاری است.

این بیانیه در ادامه به توضیح دلایل تعویق خروج نظامیان آمریکایی از عراق می‌پردازد و اضافه می کند به زمان اعلان خروج و پایان ماموریت نیروهای ائتلاف بسیار نزدیک شده بودیم، اما به دلیل شرایط و تحولات اخیر منطقه، آن را به زمان دیگری موکول می‌کنیم.

این موضوع، خشم و انتقاد رسانه‌ها، احزاب و جریان‌های سیاسی را متوجه این بیانیه وزارت خارجه عراق کرد. به ادعای برخی کارشناسان و ناظران سیاسی، تصمیم وزارت خارجه در انتشار این بیانیه بدون هماهنگی با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق بوده است.

کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق در واکنش به بیانیه اخیر وزارت خارجه این کشور، از دولت خواست تا در رابطه با بیانیه مذکور توضیح دهد و اعلام کند که در جریان بیانیه صادر شده از سمت وزارت خارجه بوده است یا خیر؟

«علی البنداوی»، نماینده پارلمان و عضو «جریان حکمت» به رهبری سید عمار الحکیم، اذعان داشت که کمیسیون امنیت و دفاع مجلس در واکنش به این بیانیه اقداماتی را در قبال وزارت خارجه در دستور کار خود قرار خواهد داد.

«البنداوی» افزود:«پارلمان عراق تمام اقدامات لازم را در جهت تسریع خروج آمریکایی‌ها اتخاذ خواهد کرد. در عین حال بیانیه وزارت خارجه عراق نیز اقدامی نسنجیده بود.»

همچنین «علی الزبیدی»، عضو «ائتلاف فتح» به رهبری هادی العامری، اقدام وزارت خارجه در صدور این بیانیه را گامی در جهت اعمال نفوذ بارزانی در این وزارتخانه دانست. «الزبیدی» بیانیه وزارت خارجه در ارتباط با تعلیق زمان اعلام پایان ماموریت ائتلاف بین المللی را بیانیه بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق دانست.

این نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف فتح، بیانیه‌های اخیر وزارت خارجه را ناشی از علاقه برخی از جریان‌های کردی برای ابقای نظامیان آمریکایی در عراق قلمداد کرد.

کشور عراق , وزیر خارجه عراق , محمد شیاع السودانی , نظامیان آمریکایی ,

«رفیق هاشم الصالحی»، دیگر عضو پارلمان عراق در واکنش به بیانیه وزارت خارجه این کشور، آمریکایی‌ها را به تعلل در خروج از عراق متهم کرد. «الصالحی» افزود: «حضور نظامی آمریکا در عراق بر همگان آشکار شده است. آن ها با هدف حمایت از اسرائیل، نیروهای محور مقاومت را آماج حملات قرار می‌دهد.»

«عمران کرکوش» عضو ائتلاف دولت القانون، ضمن اشاره به اختلافات میان وزارت امور خارجه و دولت عراق، حضور آمریکا در عراق را عاملی موثر در ایجاد مشکلات عظیم سیاسی و امنیتی در این کشور دانست. «کرکوش» اضافه می‌کند: «بیانیه وزارت خارجه در جهت مواضع دولت السودانی قرار دارد.»

اخیرا نخست وزیر عراق، ابتکاری را پیش روی رهبران چارچوب هماهنگی قرار داده بود که بر اساس آن نیروهای ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا، تا سپتامبر سال آینده  پایگاه‌های اشغال شده در خاک عراق به جز در مناطق اقلیم کردستان را به دولت این کشور تحویل خواهند داد؛ و دیگر پایگاه‌های آمریکایی در اقلیم کردستان نیز تا سپتامبر ۲۰۲۶ تخلیه خواهند شد.

 

نیروهای مستشاری ائتلاف آمریکا نیز عراق را ترک می‌کنند
اختصاصی|پایان قریب‌الوقوع حضور نظامیان آمریکایی در عراق

 

این ابتکار از سوی دولت عراق، رهبران چارچوب هماهنگی و دولت آمریکا مورد موافقت قرار گرفته بود، اما بیانیه اخیر وزارت خارجه این کشور که به اعتقاد بسیاری در نتیجه فشار آمریکایی‌ها به سران اقلیم کردستان منتشر شد، منتقدان غیر همسو و موافقان همسو با دولت فعلی عراق را شگفت زده کرد. این در حالی است که بغداد و واشنگتن حتی بر سر سفر فواد حسین، وزیر خارجه عراق با هدف اعلان پایان ماموریت نیروهای ائتلاف بین‌المللی به توافق رسیده بودند. 

کشور عراق , وزیر خارجه عراق , محمد شیاع السودانی , نظامیان آمریکایی ,

پیش از این نیز نظامیان آمریکایی براساس توافق سال ۲۰۰۸ دولتهای وقت آمریکا و عراق، متعهد شدند تا پایان سال ۲۰۱۱ خاک عراق را ترک نمایند، و این امر با حمایت جناح ها و جریان های مختلف سیاسی این کشور محقق شد اما در سال ۲۰۱۵، با درخواست حیدر العبادی، نخست وزیر وقت عراق از دولت آمریکا در چارچوب عملیات علیه داعش، نظامیان آمریکایی بار دیگر در عراق مستقر شدند.

دولت کنونی عراق به ریاست محمد شیاع السودانی نیز به دنبال انعقاد توافقی مانند توافق سال ۲۰۰۸ دولت نوری المالکی است اما به نظر می رسد به دلیل اختلافات اربیل و بغداد و فشار مضاعف آمریکایی‌ها در جهت حفظ منافع رژیم صهیونیستی در منطقه، برای تحقق بخشیدن به این هدف به شدت تحت فشار است.

گروه‌های مقاومت عراقی در زمستان سال گذشته حملات علیه پایگاه‌های آمریکا در عراق را در چارچوب تعهد دولت السودانی مبنی بر تسریع روند خروج نظامیان آمریکایی از این کشور متوقف کردند. با این حال این گروه ها اخیرا اعلام داشته اند اما در صورت هرگونه کارشکنی در مسیر خروج آمریکایی‌ها از خاک این کشور، این نیروهاحملات همه جانبه خود علیه نظامیان آمریکایی را آغاز خواهند کرد.

انتهای پیام/

حتما ببینید

مسئول صهیونیست: امنیتی در شمال نیست/تن به توافقی بد دادیم

مسئول صهیونیست: امنیتی در شمال نیست/تن به توافقی بد دادیم

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *