تولید سالانه ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده/ ظرفیت صادرات فراهم است

تولید سالانه ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده/ ظرفیت صادرات فراهم است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، صمد مبصّر سطح زیر کشت مزارعی که برای تولید بذر سیب‌زمینی از مینی‌تیوبر استفاده می‌کنند را حدود ۱۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی تولیدی، سه برابر نیاز کشور است.

وی اظهار داشت: امسال تولید مینی‌تیوبر تقریبا مشابه سال گذشته است و تغییر معنی‌داری در تولید وجود ندارد و این امر به دلیل ایجاد توازن در بازار مصرف از سوی شرکت‌های تولیدکننده بوده است.

مبصّر تصریح کرد: ۱۴ شرکت فعال کشت بافت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی، ظرفیتی نزدیک به ۴۰ میلیون عدد را در سال دارند که بسیار فراتر از نیاز کشور است و لازم است اقداماتی از سوی آنها برای ایجاد بازارهای صادراتی در منطقه و کشورهای همسایه صورت گیرد.

وی گفت: مینی‌تیوبرهای سیب‌زمینی دارای نشان گواهی از سوی تولیدکنندگان دارای مجوز تولید بذر سیب‌زمینی در مزارع ایزوله کشت‌شده هستند و محصول این مزارع در صورت گواهی، در طبقه پیش‌پایه قرار می‌گیرند.

مبصّر درباره مزیت‌های کشت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی برای تولید بذر بیان داشت: تولید بذر سیب‌زمینی با استفاده از مینی‌تیوبرهای داخلی دارای مزیت‌هایی است که مهم‌ترین آنها سلامت غده‌های بذری تولیدی از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زای ویروسی، شبه‌ویروسی، باکتریایی و قارچی است.

وی ادامه داد: با استفاده از مینی‌تیوبر، فرصت رقابت جدی با بذرهای وارداتی برای کشور فراهم می‌شود.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تصریح کرد: با تکثیر حدود ۵ نسل بعد از مینی‌تیوبر، هزینه تولید بذر گواهی‌ شده سیب‌زمینی به شدت پایین آمده و سهم بذر در تولید محصول سیب‌زمینی کاهش خواهد یافت، ضمن آن که صرفه‌جویی جدی برای کشور در زمینه خروج ارز برای واردات غده بذری، به وجود آمده است.

وی افزود: با این روش، سرعت نفوذ ارقام جدید سیب‌زمینی در میان کشاورزان، به صورت معنی‌داری افزایش می‌یابد.

مبصّر توضیح داد: سیب‌زمینی از معدود گیاهان زراعی کشور است که با غده تکثیر می‌شود و با توجه به ماهیت تکثیر غیرجنسی این گیاه، همواره در معرض آلودگی به عوامل خسارت‌زای زنده، به‌ویژه بیماری‌های گیاهی است.

وی افزود: تخمین زده می‌شود که آلودگی غده بذری سیب‌زمینی به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و قارچی می‌تواند تا ۵۰ درصد محصول و بازارپسندی سیب‌زمینی را کاهش دهد و از این رو تولید غده‌های عاری از بیماری از ابتدای چرخه تولید بذر گواهی ‌شده سیب‌زمینی و تکثیرهای کنترل‌ شده بعدی در شرایط نسبی عاری از بیماری، مهم‌ترین راهبرد تولید بذر گواهی ‌شده سیب‌زمینی کشور به شمار می‌آید.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مینی‌تیوبر سیب‌زمینی، غده سیب‌زمینی است که به صورت آزمایشگاهی یا گلخانه‌ای تولید و تکثیر شده و برای کاشت در اختیار کشاورزان پیشرو قرار می‌گیرد.

حتما ببینید

تولید بیش از ۱۶۴ میلیون اصله نهال برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

تولید بیش از ۱۶۴ میلیون اصله نهال برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، رضا احمدی روز دوشنبه درباره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *