به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، پس از انجام عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروههای مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی با دو هدف عملیات نظامی در نوار غزه را آغاز کرد: اول آنکه به زعم خود حماس را از بین ببرد و دوم اینکه، اسیران صهیونیست دربند در نوار غزه را آزاد کند. مدّتی پس از این تعیین اهداف بود که «نتانیاهو»، یک هدف ضمنی به این اهداف اضافه کرد و آن اینکه، آینده غزه به گونهای نباشد که پس از این هم بتواند برای رژیم صهیونیستی تهدیدی ایجاد کند. خواست رژیم صهیونیستی از اقدام نظامی در نوار غزه این بود که بتواند توان نظامی مقاومت را از بین ببرد.
نقطه کانونی اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه
بر اساس اهداف تعیین شده فوق، تمام تلاش ارتش رژیم صهیونیستی، بر از بین بردن توان نظامی حماس و گروههای مقاومت متمرکز شد. در همین راستا، در آخرین روزهای دهمین ماه نبرد در غزه، «نتانیاهو» در سفری به ایالات متحده، در توضیح مدعایش مبنی بر اینکه «پیروزی نزدیک است» مدعی شد بیشتر گردانهای القسام در غزه از بین رفتهاند یا توان اقدام نظامی ندارند.
دادههای انکارناپذیر از توان مقاومت فلسطین در گزارش رسوا کننده «سی اِن اِن»
چند روز پس از این ادعای نتانیاهو، سی اِن اِن، در گزارشی که بر مستندات پژوهشی اندیشکده «آمریکن اینترپرایز» تکیه داشت، با رد ادعای نتانیاهو، اعلام کرد، دست کم نیمی از گردانهای حماس در نوار غزه همچنان فعال بوده و از آمادگی لازم برای انجام عملیات نظامی سخت برخوردارند.
خطوط اصلی گزارش «سی اِن اِن»، بر دادههایی استناد دارد که با وجود تکذیبیههای رژیم صهیونیستی، قابل کتمان به نظر نمیرسند. «سی اِن اِن» در گزارش خود اعلام کرده است که این گزارش، حاصل تحلیل عملیاتهای حماس از ۷ اکتبر تا کنون، بیانیههای رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی، فیلمها و تصاویر میدانی، دادههای به دست آمده از شاهدان عینی و مصاحبه با کارشناسان است.
وضعیت گردان های حماس براساس اعلام رژیم صهیونیستی
وضعیت کلی حماس
گزارش «سی ان ان» می افزاید: به ساختار نظامی حماس ضربه سنگینی وارد شده و تهاجم مداوم موجب شده تا نیروهایی که زمانی یک ارتش جنگی حرفهای بودند به یک ارتش چریکی تنزل یابند. اما مطالعهای که فعالیتهای حماس تا ماه جولای را پوشش داده، نشان میدهد، حماس تا از منابع رو به کاهش خود، در میدان به طریقه مؤثری بهره برداری کرده است.
بازسازی سخت گردانهای مقاومت فلسطینی
گزارش «سی ان ان» در ادامه میگوید: تحلیلهای جدید نشان میدهد در مناطقی کلیدی- که قبلاً در نبردهای سنگین و با وجود بمبارانهای شدید، توسط اسرائیل پاکسازی شده بود- چندین واحد نظامی حماس توانستهاند با بهرهگیری از بقایای گردانها، خود را بازسازی و احیا کنند. «برایان کارتر»، مدیر بخش خاورمیانه پروژه تهدیدات حیاتی این اندیشکده میگوید: اسرائیلیها میگویند که مناطقی را پاکسازی کردهاند، اما مطالعه مشترکی که با کمک مؤسسه مطالعات جنگ در مورد «الگوهای فعالیت نظامی حماس و اسرائیل»، انجام شده نشان میدهد آنها این جنگجویان را شکست ندادهاند و حماس آماده ادامه جنگ است.
واحدهای برچیده حماس براساس ادعای رژیم صهیونیستی
حقایق میدانی، سیلی بر صورت ادعاهای واهی نتانیاهو
گزارش فوق تصریح میکند براساس ارزیابیهای «مرکز مطالعات جنگ» و «مرکز مطالعات سی ان ان» تا اول جولای، از ۲۴ گردان حماس تنها ۳ گردان مبارزه بیاثر داشتهاند و این به معنای آن است که میتوان گفت گردانهای مزبور به طور کامل برچیده شدهاند. مقصود از مبارزه بی اثر این است که یک واحد نظامی دیگر قادر به انجام مأموریتهای خود نباشد؛ لذا یا هیچ عملیاتی انجام ندهد یا تعداد عملیاتهایی که انجام میدهد، بسیار اندک است.
واحدهای فعال حماس که قادر به انجام مأموریت کامل هستند- براساس ادعای رژیم صهیونیستی
در مقابل، ۸ گردان از نظر رزمی کارآمد هستند و میتوانند در زمین غزه، علیه سربازان اسرائیلی عملیات انجام دهند. مقصود از کارآمدی آن است که یک واحد بتواند مأموریتی را که به آن واگذار شده، به اتمام برساند. ارزیابیها نشان میدهند این واحدها میتوانند با استفاده از تاکتیکهای پیچیده و تجهیزات نظامی پیشرفتهتر، به نبرد با نظامیان صهیونیست ادامه دهند.
واحدهای نیمه فعال حماس براساس ادعای رژیم صهیونیستی
در این میان ۱۳ واحد از واحدهای باقیمانده، افول کرده، تنها قادر به انجام حملات پراکنده و عمدتاً ناموفق به سبک چریکی هستند. مقصود از واحد تخریب شده، واحدی است که به دلیل تلفاتی که متوجه آن شده، توانایی کلی اجرای مأموریتهای محولهاش را ندارد و فقط برخی ویژگیهای یک واحد مؤثر نظامی را دارا است. این واحدها ممکن است در چند نوبت، فرماندهان خود را از دست داده باشند و به همین دلیل اسرائیل از آن تحت عنوان واحد برچیده شده یاد میکند.
گروههای مقاومت در مرکز غزه، در حاشیه امنیت
گزارش سی ان ان در ادامه از گردانهایی که کمترین آسیب را دیدهاند یاد کرده، می افزاید: براساس دادههای منابع اسرائیلی، گردانهایی که در مرکز غزه مستقرند، کمترین آسیب را دیدهاند، چرا که اسرائیلیها به زعم اینکه بیشترین تعداد گروگانها در اختیار این گردانها قرار دارند، به اندازه گردانهای دیگر مناطق با آنها برخورد نکردهاند.
واحدهایی که به ادعای رژیم صهیونیستی، حماس بر بازسازی آنها تأکید دارد
تمرکز حماس بر بازسازی
ادامه گزارش از تلاش حماس برای بازسازی ۱۶گردان خود در شمال و مرکز نوار غزه سخن میگوید و میافزاید: تحلیلها نشان میدهند، تمام توان حماس بر بازسازی ۱۶ گردان در مرکز و شمال غزه متمرکز شده است؛ جایی که بیشترین اهداف اسرائیل در آنجا قرار دارند. مقصود از بازسازی، مجموعه اقداماتی است که هدف از انجام آنها، بازگرداندن سطح قابل قبولی از اثربخشی رزمی برای یک مأموریت خاص پس از تخریب آن است. این بازسازی شامل دو بخش خواهد بود: سازماندهی مجدد و توانمندسازی.
ریشه های بازسازی
در پایان این گزارش، «سی ان ان» از دلیل و ریشه بازسازی حماس نیز یاد کرده و میگوید کارشناسان آمریکایی که در این پژوهش به مصاحبه با پژوهشگران این مطالعه پرداختهاند اعلام کردند، به دلیل تمرکز رژیم صهیونیستی بر بمباران شدید در نوار غزه و نبود یک طرح پس از جنگ در ارتش صهیونیستی، فرصت بازسازی و تجدید حیات برای حماس فراهم شده است.
انکار و تکذیب صهیونیست ها
پس از انتشار این گزارش «سی اِن اِن»، ارتش رژیم صهیونیستی طی بیانیهای اعلام کرد: اکثر تیپهای حماس برچیده شدهاند و گردانهای باقیمانده در سطح پایینی از آمادگی قرار دارند؛ به این معنی که نمیتوانند به عنوان یک ساختار نظامی عمل کنند.
دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در پاسخ به درخواست اظهار نظر در خصوص این گزارش «سی اِن اِن» با ژستی پیروزمندانه (!) مدعی شد: تمام ۲۴ گردان حماس تخریب شدهاند. ۲۲ گردان به طور کامل برچیده شدند و ارتش اسرائیل در تلاش است، ۲ گردان باقیمانده را نیز از بین ببرد. عملیات اسرائیل در رفح، توانایی حماس برای انتقال سلاح به غزه را به شدت محدود کرد که این بخشی از دستاوردهای شگرف ارتش اسرائیل در راه تحقق نابودی کامل قابلیتهای نظامی حماس است. چیزی که نخست وزیر آن را کلید پیروزی کامل خواند!
مجموعه دادههایی که در گزارش «سی ان ان»، مورد استفاده قرار گرفته است نشان میدهد، بخش قابل توجهی از ادعاهای رژیم صهیونیستی در خصوص ضربه زدن به مقاومت دروغین و در راستای عملیات روانی برای فریب افکار عمومی خود و نا امید کردن فلسطینیها است. این نوع اقدام یک نتیجه منطقی در بر دارد و آن اینکه رژیم صهیونیستی با پنهان کردن حقایق نبرد غزه سعی دارد با جنگ روانی خود را در جنگ پیش بیاندازد و در شرایط کنونی آنقدر انکار واقعیتهای میدانی و پنهانکاریها افزایش یافتهاند که دیگر حامیان این رژیم هم بر طبل رسواییشان میکوبند.
انتهای پیام/