بهنام نظری در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در اراک در خصوص اعتراضات کارگران شرکت واگن پارس اراک گفت: مدیرعامل در مورد اخراج کارگران از کار خارج از ضابطه و پروتکل عمل کرده است، در مجموعه کارگری کمیته انضباطی و مجموعه اداری هیأت بدوی و رسیدگی به تخلفات وجود دارد و اگر کارگر و کارمندی دچار تخلف شود مدیر مجاز به برخورد نیست، بلکه باید توسط مرجع مورد نظر بررسی شود و اگر تخلف فرد محرز شد به صورت قانونی برخورد شود.
وی افزود: ملانژاد، مدیرعامل واگن پارس در مجموعه کارگری خود باید تخلفات کارگری را به کمیته انضباطی اعلام کند و اگر محرز شد به صورت قانونی برخورد صورت میگرفت. مدیرعامل رأساً نباید نسبت به اخراج کارگران اقدام کند، مدیرعامل حق دارد نسبت به کار و تخلف کارگر خود گلایه داشته باشد و این مهم میتواند در کمیته انضباطی بررسی و برخورد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارگران هم باید بدانند هیچ زمانی چنین اعتراضات خیابانی به نتیجه نخواهد رسید، بارها اعلام کردم که کارگران مطالبات خود را در یک چک لیست اعلام کنند و نشستی با حضور نماینده کارگری و نماینده اداره کار تشکیل شود و هر گونه ظلمی در پرداختی به کارگران صورت گرفته باشد بنده به عنوان رئیس کمیسیون کارگری مطالبه خواهم کرد.
نظری بیان کرد: در گذشته رویه غلطی در شرکت واگن پارس وجود داشته که کارگران میتوانستند به صورت شناور بین ساعات ۷ تا ۸ ونیم در محل کار حضور پیدا کنند، اما این روند در مجموعه صنعتی قابل اجرا نیست و مدیرعامل ساعت سیار ۷ تا ۸ و نیم را لغو و کارگران را مکلف کردند بین ساعت ۷ تا ۷ و ۲۰ دقیقه در محل کار حضور یابند تا فرایند چرخه کار انجام شود، این در حالی است که کارگران نسبت به این موضوع اعتراض دارند، این موضوع منطقی نیست.
وی ادامه داد: استان با ناترازی برق مواجه است و به همین منظور از سوی مدیرعامل مقرر شده که کارگران روز جمعه که پیک بار کمتر است در کارگاه حضور پیدا کنند که این موضوع مورد نقد و اعتراض کارگران واقع شد، مطالبات کارگران قابل بررسی و رسیدگی است، اما این نوع اعتراض قابل قبول نخواهد بود و این موضوع از سوی حاکمیت و قانون پذیرفته نیست، بلکه مطالبات کارگران باید در قالب نشست مشترک کارگری و کارفرمایی برطرف شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارگران یک بنر مبنی بر استعفا و عزل مدیرعامل چاپ کردند که این موضوع در حیطه اختیارات استان نیست و اگر تخلفی و اجحافی از سوی مدیرعامل صورت گرفته باشد حتماً برابر قانون برخورد خواهد شد، تاکنون صحبتهای کارگران شنیده شده و اگر صحبت جدید و مطالبات جدیدی از سوی کارگران وجود داشته باشد باز شنیده میشود.
نظری عنوان کرد: شرکت واگن پارس از رکود ۱۰۰ درصدی دوره گذشته خارج شد و زیرمجموعه شرکت مپنا قرار گرفت، این در حالی است که شرکت مپنا به جهت مشکلات این شرکت زیر بار نمیرفت اما واگن پارس به برکت پشتیبانی مپنا از حالت رکود خارج شد. بنابراین اکنون نباید اقدامی صورت گیرد که مپنا از اعلام پشتیبانی شرکت واگن پارس خارج شود و واگن پارس به شرایط قبل برگردد و کارگران با رکود مواجه شوند.
ویافزود: واگن پارس در آستانه انعقاد قرارداد بسیار خوب خارجی است که این قراداد میتواند شرکت را تا ۱۵ سال از قرادادهای داخلی بینیاز کند، حتی با انعقاد این قرارداد میتواند افزایش ساعات کاری و نیروی کار صورت گیرد که این مهم به جهت حمایت مپنا و توان کارگران شرکت محقق شده است. بنابراین اگر اعتراضات ادامه پیدا کند ممکن است قرارداد خارجی به نتیجه نرسد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: اگر این قرارداد منعقد نشود مجموعه واگن پارس مجدد به یک مجموعه تعمیراتی تبدیل خواهد شد. بنابراین حتماً شورای کار واگن پارس باید با کمک کمیسیون کارگری و فرمانداری این مشکل را در فضای آرام حل کنند و شرکت واگن پارس که جزو افتخارات کشور است را به نقطه اوج برسانند که این مهم با حضور، مشارکت و فعالیت کارگران محقق خواهد شد.
نظری بیان کرد: گلایهمندی کارمندان در حوزه برخوردها و رفتارها قابل حل است، در شرایط فعلی تغییر مدیریت به صلاح کارخانه و کارگران نیست. بنابراین باید آگاهانه و با تدبیر اقدام نمود، امیدوارم در این زمینه امروز با کارگران به یک اجماع برسیم و مدیرت موجود تثبیت و قراردارد خارجی امضاء و اجرا شود. هرگونه کوتاهی از سوی مدیریت صورت گرفته باشد حتماً از سوی هیأت امنای تهران برخورد میشود، قرار نیست با یک برخورد، مدیرعامل تغییر کند، من مصداقی از توهین مدیرعامل به کارگران ندیدم، مدیر انبوهی از فشارها را عهدهدار است و نباید هر گونه برخوردی توهین تلقی شود.
انتهای پیام/