به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانش خبری اعل مدعی شد که واشنگتن هیچ نقشی در کناره گیری شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش از سمت خود نداشته است.
وی در پاسخ به سوالی درباره استعفای خانم حسینه از قدرت و گریختن وی به دهلی نو، افزود: ما به هیچ وجه هیچ نقشی نداشتیم. هر گزارشی درباره مداخله آمریکا در کناره گیری نخست وزیر بنگلادش از قدرت، کاملا اشتباه است.
سخنگوی کاخ سفید در حالی این اظهارات را بیان کرد که شیخ حسینه نخست وزیر سابق بنگلادش که پس از اعتراضهای گسترده از این کشور گریخته است، دو روز پیش ایالات متحده آمریکا را در اجبار خود به استعفا متهم کرد.
روزنامه هندی اکونومیک تایمز در گزارشی نوشت که شیخ حسینه معتقد است که دلیل حمایت آمریکا از مخالفان در کشور، امتناع وی از واگذاری کنترل جزیره سنت مارتین بود، منطقهای که ایالات متحده آمریکا در نظر داشت در آنجا یک پایگاه نظامی برای نفوذ در خلیج بنگال ایجاد کند.
این سیاستمدار در ادامه افزود که او پست خود را ترک کرد تا شاهد افزایش تعداد قربانیان نباشد.
حسینه در ۵ اوت در میان اعتراضات استعفا داد و به هند رفت. تظاهرات کنندگان در این روز وارد محل سکونت او شده و شروع به غارت کردند.
جزیره سنت مارتین یک منطقه راهبردی در جنوب بنگلادش و واقع در خلیج بنگال است که سرشار از منابع انرژی و نقطهای راهبردی است که آمریکا چند بار به همراه متحدانش در آنجا رزمایش برگزار کرده است.
بر اساس گزارشها، حسینه پیش از شروع ناآرامیها در بنگلادش که در اعتراض به سهمیه بندی مشاغل صورت گرفت، به پارلمان این کشور گفته بود که آمریکا به دنبال تغییر رژیم در داکا است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز دسامبر سال گذشته پیش از برگزاری انتخابات بنگلادش هشدار داده بود که آمریکا نمیخواهد که شیخ حسینه دوباره روی کار بیاید و به دنبال ساقط کردن دولت او است.
کاخ سفید با این حال گفت که مردم بنگلادش باید آینده دولت کشورشان و جایگاه آن را تعیین کنند.
در حال حاضر دولت موقت در بنگلادش به سرپرستی محمد یونس برنده جایزه صلح نوبل، از روز پنجشنبه گذشته سوگند یاد کرده و وعده برگزاری انتخابات در این کشور را داده است.
انتهای پیام/