‌حالِ خوش بزرگ‌ترین دریاچه‌ آب شیرین دنیا/ زریبار زنده شد‌‌

‌حالِ خوش بزرگ‌ترین دریاچه‌ آب شیرین دنیا/ زریبار زنده شد‌‌

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از کردستان، مریوان یکی از زیباترین مناطق غرب کشورمان و استان سرسبز کردستان است که در ۱۱۸کیلومتری شهر سنندج واقع شده است. این شهرستان که بیش از ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، علاوه بر داشتن مناظر طبیعی خیره‌کننده و شگفت‌انگیز، از قدمت تاریخی بسیار بالایی نیز برخوردار است و تاریخچه بسیار غنی و ارزشمندی از حضور تمدن‌های مختلفی نظیر مادها، ساسانیان، اردلان‌ها و اشکانیان را در خود نهفته است.

شاید ندانید اما وفور جاذبه‌های دیدنی در این مکان باستانی سبب شده است شهرستان مریوان به انتخاب شماره یک بسیاری از گردشگرانی که به استان دیدنی کردستان سفر می‌کنند، مبدل گردد.

یکی از اماکن دیدنی شهرستان مریوان که در فاصله ۳کیلومتری این شهرستان واقع شده است، دریاچه بسیار دیدنی و زیبای زریبار است. این دریاچه که یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین دنیا و محبوب‌ترین جاذبه گردشگری کردستان به‌شمار می‌رود، خود بهترین دلیل برای بازدید از شهرستان مریوان است.

زریبار دریاچه‌ای است فیروزه‌ای رنگ و منحصربه‌فرد که میان کوه‌هایی مرتفع محصور گشته است و با جلوه بسیار تماشایی خود چون تصویری رؤیایی که بر بوم نقاشی نقش بسته، بازدیدکنندگان را مات و مبهوت زیبایی خود می‌کند. وسعت بسیار زیاد این دریاچه (با طولی برابر با ۵ کیلومتر و عرضی حدود ۱٫۵ کیلومتر) سبب شده است زریبار به مکانی بسیار مناسب برای تفریحات مختلف مبدل شود.

دریاچه زریبار یکی از مقاصد گردشگری و بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و از معروف‌ترین و زیباترین جاذبه‌های طبیعی غرب کشور است که هرساله میزبان هزاران مسافر و گردشگر از سراسر دنیا است. اگرچه این ظرفیت آن‌چنان که باید و شاید مورد توجه مسئولان متولی قرار نگرفته است و رشد بی‌رویه نیزارها، لایه‌روبی، کشت برنج، چاه‌های غیرمجاز و ورود فاضلاب روستاهای اطراف این دریاچه را تهدید می‌کند اما این جاذبه‌ خدادادی با توجه به بارش‌های خوب، امسال سرریز کرد و کمبود آب جبران شد.

مسئول قایقرانی دریاچه زریبار در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با ابراز خرسندی از اینکه این‌روزها دریاچه زریبار مشکلی از لحاظ کمبود آب ندارد، اظهار کرد: این دریاچه پتانسیل و ظرفیت گردشگری را دارد، بیش از ۲۰۰ خانوار از این دریاچه امرار معاش می‌کنند. از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار می‌رود بودجه بیشتری برای توسعه زریبار در نظر گرفته شود.

در همین زمینه؛ اقبال حمیدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان اظهار داشت: قرار است با استفاده از اعتبارات ۳۰میلیاردتومانی طرح‌های پژوهشی، عمرانی و حفاظتی برای بهبود وضعیت تالاب زریوار تا رسیدن به شرایط آرمانی اجرایی شود. بخشی از اعتبارات مصوب سفر ریاست‌جمهوری به استان برای دریاچه را به اطفای حریق، خرید تجهیزات و کنترل پایش کمّی و کیفی تالاب همچنین مطالعاتی در حوزه ایمونولوژی و اکولوژی تالاب و بحث مطالعات کمّی و کیفی آب اختصاص داده‌ایم.

وی با اشاره به بارش‌های خوب سال گذشته و ابتدای سال جاری، گفت: تالاب بین‌المللی زریبار از لحاظ پویایی نسبت به تالاب‌های سطح کشور از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است و امسال نیز سرریز کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به برنامه مطالعات جامع مصوب سال ۱۳۹۴ خاطرنشان کرد: این طرح بر اساس هماهنگی با سایر ارگان‌ها مانند آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، سازمان گردشگری، آبفا و منابع طبیعی برنامه‌ریزی شده و در حال اجراست.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم؛ دریاچه زریبار که در زبان کردی زریوار به آن گفته می‌شود، در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۰ با شماره ۱۰۲ در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسیده است. این تالاب همچنین از سال ۲۰۰۹ به‌عنوان پناهگاه حیات وحش توسط سازمان محیط زیست در نظر گرفته شده است. در ادامه گزارش ویدئویی خبرنگاران آباجان به نقل از تسنیم از این روزهای خوش دریاچه زریبار مریوان را می‌بینید:

.

انتهای پیام/۴۸۱/+

Check Also

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، ماموستا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *