به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین صبح امروز در جلسه هماهنگی با مسئولان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، مدیران سندیکای تولیدکنندگان دارو، مدیران اتحادیه واردکنندگان دارو و مواد اولیه، نمایندگان بخش خصوصی پخش دارو و همچنین مدیران ارشد بانک مرکزی، دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانههای دارویی و همچنین تسهیل و تسریع در تخصیص و تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد.
بر اساس این گزارش، در راستای کمک به تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز شرکتهای دارویی و رفع کمبود دارو بر اساس تفاهمات صورت گرفته بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۳۰ همت تسهیلات بانکی به شرکت های معرفی شده از سوی وزارتخانه یاد شده ابلاغ شد که عملکرد شبکه بانکی در سالهای مذکور به ترتیب به مبلغ ۴۴.۷ و ۷۶.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
بر اساس دستور رئیس بانک مرکزی و به منظور حمایت از شرکت های دارویی، تجهیزات پزشکی و تولیدی شیر خشک از طریق شبکه بانکی، بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به ابلاغ تسهیلات به میزان ۵۰ همت (۳۵ همت شرکت های دارویی، ۱۳ همت تجهیزات پزشکی و ۲ همت شرکتهای تولیدی شیرخشک) برای شرکت های معرفی شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام کرد.
طبق تاکید رئیس کل بانک مرکزی و با هدف تامین مالی زنجیره تولید، توزیع و پخش در صنعت دارو و تسهیل فعالیت تولیدی و خدماتی این صنعت، مقرر شد از ابزارهای تعهدی همچون اوراق گام در مراحل مختلف و در تعامل با دستگاههای مختلف از جمله بانک مرکزی بهره گرفته شود.
۲۰۰ میلیون یورو برای ثبت سفارشهای دارو و تجهیزات پزشکی
بر اساس این گزارش در این جلسه همچنین پیرو تاکید رئیس کل بانک مرکزی، مقرر شد بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو بصورت تخصیص اعتباری برای ثبت سفارش های دارو و تجهیزات پزشکی اقدام نماید؛ همچنین با هماهنگی مسئولین ذیربط امکان پرداخت بدهی ارزی شرکت های دارویی به بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو از طریق پذیرش اوراق گام ریالی فراهم شود.
علاوه بر این در راستای تقویت سیاست های تشویقی توسعه صادرات صنعت دارو مقرر شد به اندازه مبلغ ارز ناشی از صادرات دارو به شرکت های صادرکننده و همچنین معادل آن نیز بصورت خط اعتباری ارزی جهت استفاده در طرح های توسعه صنعت دارو و توسعه صادرات آن صنعت اختصاص یابد.
تسهیلات ارزی، نقدینگی مورد نیاز شرکتهای دارویی را تامین میکند
در این نشست محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: حسب اهمیت حوزه سلامت برای کشور پیگیری خط اعتباری ۵۰ همتی این حوزه با دستور رئیس کل بانک مرکزی صورت گرفت و مقرر شد دستورالعل آن طی روزهای آینده به بانک های عامل ابلاغ شود و از طریق بانکهای عامل به شرکت هایی دارویی پرداخت شود.
محمدی افزود: موضوع تسهیلات ارزی نیز به بحث تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت های دارویی کمک میکند که این موضوع نیز با حمایت بانک مرکزی عملیاتی میشود.
وی گفت: همچنین در این جلسه مصوبه ای برای کمک به نوسازی خطوط تولید دارو و تجهیزات تصویب شد که با ابلاغ به بانک های عامل اجرایی می شود و مقرر شد با اعلام لیست شرکت های مشمول به شبکه بانکی این تسهیلات پرداخت شود.
دستورالعملهای تامین مالی بخش دارو به بانکها ابلاغ شود
عبده زاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو نیز در پایان نشست گفت: بر اساس مکاتبات انجام شده با دفتر ریاست جمهوری و بانک مرکزی مشکلات تامین مالی مرتبط به پرداخت تسهیلات و تقسیط پرداخت بدهی های مابه التفاوت نرخ ارز در خصوص تامین قطعات و تجهیزات و استفاده از اوراق گام در تامین مالی صنعت دارو منعکس شد.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد دستورالعمل های اجرایی تامین مالی تسهیلات ریالی، ارزی و استفاده از اوراق گام تدوین و طی روزهای آتی به شبکه بانکی ابلاغ شود.
رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو در خصوص استهال و تقسیط بدیهی شرکت های دارویی بایت مابه التفاوت نرخ ارز دریافتی نیز گفت: مقرر شد این موضوع در صورت موافقت سازمان برنامه و بودجه انجام می شود تا شرکت ها برای تامین داروی موردنیاز کشور با آرامش بیشتری فعالیت خود را انجام دهند.
وی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی صنعت دارو گفت: تلاش می کنیم با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی و بانک های عامل، سازمان برنامه و بودجه و سازمان غذا و دارو این مشکلات مرتفع شود تا ذخیره مواد اولیه دارویی و تولید دارو بر اساس نیازهای کشور انجام شود.