به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در آیین تکریم و معارفه معاونت امور مجلس رئیس جمهور که با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و معاونین پارلمانی وزارتخانهها و دستگاههای دولتی برگزار شد، با اشاره به ارتباطات گسترده کاری بین دولت و مجلس شورای اسلامی و همچنین توقعات مردمی به حق نمایندگان مجلس از دولت تاکید کرد: نگاه دولت چهاردهم به معاونت امور مجلس، پل ارتباطی بین دو قوه مهم مجریه و مقننه است که هر چقدر این ارتباطات قویتر، صمیمانهتر، جدیتر و کارشناسانهتر باشد دستاوردهای بیشتری برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی به تجربه ارزنده نمایندگی رئیس جمهور و همچنین حضور یکدورهای خود در مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: اجرای قانون برنامه هفتم توسعه بعنوان یک میثاق ملی است و اینکه احکامی از این قانون نیازمند اصلاح و یا اهداف آن دستیافتنی باشد، در مباحث کارشناسی و فنی مطرح میشود اما اجرای این برنامه برای دولت یک اصل و محور تعامل دو قوه مقننه و مجریه است.
معاون اول رئیسجمهور افزود: راهبرد دولت در اجرای قانون هفتم توسعه این است که آییننامهها و مقررات بر عهده دولت باید در زمان کوتاه مطرح و کشور وارد اجرای این قانون شود و اگر اصلاحاتی در این قانون همانند اصلاح منابع لازم برای اجرای شاخصها نیاز باشد در طول اجرای برنامه دنبال میکنیم.
عارف با تاکید بر اینکه خواست دولت رابطه صمیمی دولت و مجلس است که باید تقویت شود، گفت: باید تعامل با تمامی ارکان و بخشهای قوه مقننه و با هماهنگی نزدیک گسترش یابد و برجستهترین مدیران و کارشناسان در کمیسیونهای مختلف مجلس طرحها و برنامههای دولت را بررسی و مطرح کنند.
وی افزود: دولت به دنبال آن است که ارتباطات و تعامل خوب با تمامی کمیسیونها، فراکسیونهای سیاسی و مجامع نمایندگان استانها داشته باشد و دغدغههای خوب و آیندهنگر آنان پیگیری شود و همچنین دولت از طریق مجمع نمایندگان استانها در جریان مشکلات و چالشهای استانها قرار میگیرد که یکی از کانالهای ارتباطی دولت با مردم برای بررسی وضعیت استانها میباشد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر رویکرد رفاقتی و مسئولیت مشترک دولت چهاردهم و مجلس شورای اسلامی گفت: باید در یک فضای رفاقتی برای هدف تعالی و پیشرفت کشور رو به جلو گام برداریم.
عارف با اشاره به روند کاری مجلس شورای اسلامی در ارائه طرحها به دولت افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگان اجازه ارائه طرح داده است که از این طریق مسائل و مشکلات کشور را مطرح میکنند و دولت این حق مجلس را به رسمیت میشناسد و روند کاری دو قوه در دهههای گذشته در ارائه طرحها همدلی و همفکری با دولت بوده است.
وی با تاکید بر اینکه باید تمامی ارکان دولت در همکاری با مجلس و ارائه لوایح همدل، همساز و همنظر باشند، گفت: دولت مجموعهای از جزایر نیست و تمام وزرا مسئول بخشهای دولت هستند و به تمام وزرای پیشنهادی اعلام شده است که نباید مدیری بر خلاف لوایح دولت اقدامی کند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه معمولا پشتوانه کارشناسی طرحها در مجلس به اندازه لوایح دولت نیست، اظهارداشت: شاخص مهم دولت چهاردهم برای ارزیابی عملکرد معاونت امور مجلس نسبت لوایح به طرحها است که باید این عدد بزرگ باشد و مشکلات مطرح شده کشور توسط نمایندگان مجلس در لوایح مطرح و در دولت پیگیری شود تا در قالب یک لایحه به مجلس شورای اسلامی برسد.
عارف از دبیری خواست که ملاک ارزیابی اقدامات معاونت امور مجلس دستگاهها و وزارتخانهها بر این اساس باشد که روند تصمیمات مجلس بیشتر در قالب طرحها بوده و یا لوایح و نسبت لوایح به طرح بالاتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید با مکانیزم تعامل حداکثری با مجلس و در یک جو مشترک مسائل حل و همفکری شود و از طریق دولت به صورت لایحه به مجلس فرستاده شود و نمایندگان مجلس در کمیسیونها این لوایح دولت را با همفکری و همنظری جلو ببرند.
معاون اول رئیسجمهور ابراز امیدواری کرد تعداد لوایح دولتی برای حل مشکلات کشور بیشتر از طرحها باشد و دو قوه با همزبانی نسبت به حل مسائل کشور توجه کنند.
عارف افزود: در کشور ۳۰ چالش جدی وجود دارد و انتظار از تمامی دستگاهها این است که معیشت مردم، انرژی، آب و محیط زیست را در اولویت حل این چالشها قرار دهند و امیدواریم در این فضای صمیمی و خوب ایجاد شده در کشور مطالبات مردم حل شود.
وی در ادامه با اشاره به مباحث مربوط به تشکیل کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: افتخار دولت این است که با رویکرد تعامل هیئت دولت چهاردهم بسته میشود و در این مسیر ارزیابیها برای وزرای پیشنهادی به مجلس صورت میپذیرد و باید از همه نخبگان و برجستگان کشور که برای عضویت در کابینه اعلام آمادگی کردند قدردانی کنیم و قطعا از سایر وزرای پیشنهادی در بخشهای دیگر دولت بهره خواهیم برد.
معاون اول رئیسجمهور به برخی از حاشیهسازیها در فضای مجازی در خصوص وزرای پیشنهادی به مجلس اشاره و تاکید کرد: قطعا در جمعبندی سه وزیر پیشنهادی و انتخاب یک نفر برای معرفی به مجلس اختلاف نظرهایی به وجود میآید و نباید در فضای مجازی حاشیهسازی و بههم ریختن فضای وفاق و صمیمت دامن زده شود و حواشی ایجاد شده در روزهای اخیر در فضای مجازی صحت ندارد و ظرف مهلت قانونی کابینهای در شان مردم عزیز ایران به مجلس معرفی میشود.
عارف افزود : این اطمینان را به مردم عزیز میدهیم که برای انتخاب وزرای پیشنهادی از تمام ظرفیت مشورتی به ویژه صاحب نظران و مشاوران امین استفاده شده است. مشاوران محترم دکتر پزشکیان هم درخصوص کابینه نظرات مشورتی خود را اعلام کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک به ورزشکاران و مدالآوران المپیک ۲۰۲۴ تاکید کرد: ورزشکاران ایرانی در دو صحنه رقابت و اخلاق پیروز شدند که پیروزی آنان در صحنه اخلاق فراتر از رقابتهای در میدان بود که با دیدن چنین صحنههایی هر ایرانی از رفتار و کردار ورزشکاران ایرانی نسبت به جوانان هموطن و هممیهن خود که بنا به دلایلی تصمیم به مهاجرت و شرکت در مسابقات برای کشورهای دیگر گرفته بودند، احساس غرور میکند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: پیام اخلاقی ورزشکاران ایرانی این بود که مام وطن آمادگی کامل برای پذیرش فرزندان خود دارد و امیدواریم شاهد مهاجرت معکوس آنان باشیم و دولت و نظام افتخار خدمتگزاری به این جوانان برجسته و زبده در داخل داشته باشد.
عارف در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب به ویژه شهدای دولت و آیت الله رئیسی از زحمات و تلاشهای معاونین سابق امور مجلس در دولت سیزدهم و بدنه این بخش از دولت قدردانی کرد و گفت : از دکتر دبیری که با توجه به شرایط کشور مسئولیت سنگین معاونت امور مجلس را با آغوش باز برای کمک به کشور و دولت وفاق ملی پذیرفت، تشکر میکنیم.
همچنین در این مراسم شهرام دبیری با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و قدردانی از تلاش معاونین سابق امور مجلس در دولت گذشته تاکید کرد: تعامل با مجلس وظیفه معاونت پارلمانی در دولت جدید بوده و قانون گذاری و حق نظارت بر قوانین از وظایف ذاتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که دکتر پزشکیان همواره بر این موضوع تاکید کرده که باید ارتباط سازنده، تعامل و همدلی خوب با نمایندگان در مجلس صورت پذیرد.
وی با تاکید بر اینکه توجه خاص به نقطه نظرات نمایندگان و کمیسیونها مبنای کاری معاونت امور مجلس است تصریح کرد: دکتر پزشکیان با حضور ۵ دورهای در مجلس شورای اسلامی فرزند مجلس است و معاون اول رئیس جمهور نیز سابقه حضور در مجلس را داشته است که کاملا بر روند کاری اشرافیت دارند.
دبیری افزود: باید تعامل و هماهنگی خوب بین دو قوه در ارائه لوایح و به ویژه رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی ایجاد شود و رئیس جمهور با تشکیل یک کابینه فراجناحی و بهرهگیری از نقطه نظرات همه جناحهای سیاسی کشور تلاش کرده و امیدواریم با رویکرد مثبت مجلس، وزرا رای اعتماد را از نمایندگان بگیرند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور از تمامی معاونتهای پارلمانی دستگاهها و وزارتخانهها درخواست کرد تا از تمام نیروهای علاقمند به کمک دولت و مجلس و با یک نگاه فراجناحی همکاری کنند چراکه مبنای کار خدمت به مردم براساس توانمندی و شایستگی مدیران است.
همچنین سید محمد حسینی و محمود حسینی پور نیز در این آیین با تشریح اقدامات معاونت امور مجلس در طول سه سال دولت سیزدهم بر ضرورت همدلی و همفکری قوه مقننه و مجریه برای اجرای قانون اساسی و همچنین کمک به دولت در اجرای قانون هفتم توسعه و لوایح و طرحها تاکید کردند.
انتهای پیام/