به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از همدان، علی دارابی شامگاه گذشته در مراسم پاسداشت ثبت جهانی هگمتانه اظهار داشت: به نتیجه رسیدن ثبت جهانی هگمتانه نتیجه مجاهدات مردان و زنان در تاریخی به وسعت ۷۰۰۰ سال است که نشان از یک میلیون سال سکونت آنان و پاسداری از علم و فرهنگ این سرزمین است.
وی با بیان اینکه این اتفاق مسرتبخش برای هگمتانه با حمایتهای شهید آیتالله رئیسی در دولت سیزدهم به ثمر رسیده است، عنوان کرد: ایران کشوری بلندآوازه در تاریخ دنیاست به طوری که در حال حاضر سرزمین ما جز ۱۰ کشور نخست دنیا در حوزه میراث فرهنگی ملموس به شمار میرود.
این مقام مسئول تاکید کرد: اگر این کار جمعی برای ثبت جهانی هگمتانه اتفاق نمیافتاد دور از ذهن بود که ما بتوانیم این اتفاق را ثبت جهانی کنیم برهمین اساس باید بدانیم که جهانی شدن هگمتانه آغاز کار است.
دارابی تاکید کرد: ثبت آغاز راه است برای حفاظت، مرمت و روایتگری بنابراین برای الحاق باقی بخشهای تاریخی شهر همدان به این پرونده تازه باید آستین بالا بزنیم و کار جدیدی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه تمام نگاهها در دنیا امروز به هگمتانه دوخته شده است، گفت: ما باید برای این اتفاق برنامههای گسترده مختلفی در نظر بگیریم و همدان را قطب برنامههای گردشگری کنیم به طوری که خالهای شهر جایی برای پذیرش نداشته باشد.
قائم مقام و معاون وزیر میراثفرهنگی،گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه خطوط هواپیمایی و زیرساختهای گردشگری مقدمات واجب برای معرفی چهره جهانی همدان با هگمتانه است، ادامه داد: افتخار داشتن ۸۰۰۰ شهید همدان گواه بر بلندقامتی و ایستادگی، دفاع از مرزهای جغرافیایی کشور و توانمندی مردم این شهر برای کارهای بزرگ است.
دارابی از استاندار همدان و نمایندگان مجلس همدان حاضر در جمع نیز عنوان کرد: ما در بودجه کشور ردیف برای ثبت جهانی آثار تاریخی نداریم، این در حالی است که ثبت جهانی آثار نیازمند ردیف بودجه در شأن و منزلت خود است.
وی تاکید کرد: صمیمانه ضمن تبریک روز خبرنگار از تلاشها و همکاریهای این قشر تشکر ویژه میکنم و درخواست دارم در ادامه راه نیز مشکلات را گوشزد کرده و اتفاقات خوب را نیز اطلاعرسانی کنند تا مسیر اتفاقات خوش همواره برای این استان گستردهتر از قبل به سمت آینده بازگشایی شود.
انتهای پیام/.