۴۰ پروژه سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در همدان دردست اجراست

۴۰ پروژه سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در همدان دردست اجراست

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، محسن معصوم علیزاده روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته خبرنگار ضمن ارائه گزارش عملکرد سه ساله اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار کرد: اجرای ۴۰ پروژه سرمایه گذاری در همدان اشتغال ۲ هزار نفر را در پی دارد و در صورت به بهره برداری رسیدن این طرح ها بیش از ۷۵۰ تخت اقامتی به ظرفیت اقامتی استان اضافه می شود.

وی ادامه داد: از جمله این طرح‌ها احداث یک باب هتل پنج ستاره در شهر همدان، احیا و مرمت بیش از ۱۵ اثر تاریخی جهت ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی در سطح استان با استفاده از تسهیلات بانکی و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی با رقمی بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال با پیش بینی اشتغال ۱۰۰ نفر و نیز احیای حمام زرهان تویسرکان و هتل سنتی طاهری مقدم در شهر همدان می توان نام برد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به اقدامات و فعالیت های اثرگذار معاونت گردشگری در سه سال گذشته افزود: صدور ۵۱ فقره پروانه بهره برداری و فعالیت برای انواع تاسیسات گردشگری اقامتی، پذیرایی و خدماتی با اشتغال زایی مستقیم برای ۱۹۷ نفر با رشد ۳۴ درصدی در مقایسه با دوره های قبل از اقدامات شاخص این اداره کل است.

معصوم علیزاده ادامه داد: توسعه متوازن گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته با صدور ۱۹ فقره پروانه فعالیت شامل اقامتگاه های بومگردی و مجوز گردشگری کشاورزی و اشتغال مستقیم ۵۷ نفر با رشد ۹۵ درصدی نسبت به عملکرد دولت های قبل را می توان از دیگر اقدامات این اداره کل برشمرد.

۴۰ پروژه سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در همدان دردست اجراست

وی اظهار کرد: توسعه گردشگری سلامت با صدور مجوز برای ۶ واحد تسهیل گر در این حوزه و نیز تدوین برنامه های بازاریابی برای حضور در بازارهای هدف خارجی شامل نمایشگاه گردشگری اقلیم سلیمانیه، وان ترکیه، گردشگری سلامت سنندج و پیگیری ساماندهی زیرساخت ها و استانداردسازی مراکز بیمارستانی در سه سال گذشته انجام شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی همدان از انجام مطالعات طرح جامع گردشگری استان به عنوان نقشه راه و سند توسعه گردشگری خبر داد و افزود: اهتمام در راستای توسعه گردشگری داخلی با برگزاری رویدادهای گردشگری و شرکت در رویدادهای بازار هدف داخلی از جمله برگزاری جشنواره شیره پزی مانیزان،آلو در اسدآباد، گلرنگ کبودرآهنگ،رازیانه رزن و شرکت سالانه در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران در راستای توسعه گردشگری استان راه گشا بوده است.

معصوم علیزاده ادامه داد: اهتمام در راستای توسعه گردشگری خارجی با شرکت در بازارهای هدف خارجی شامل شرکت در نمایشگاه ها، برگزاری هفته های فرهنگی و میزبانی برنامه های بین المللی از جمله شرکت در نمایشگاه گردشگری سلیمانیه از دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه رونق گردشگری و معرفی جاذبه های استان بوده است.

وی با بیان اقدامات و فعالیت های اثرگذار معاونت صنایع دستی در سه سال اخیر افزود: احداث سه بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان های همدان، ملایر و نهاوند، و واگذاری ۹۸ قطعه زمین ۵۰ متری جهت احداث کارگاه به صنعتگران صنایع دستی شهرستان همدان در شهرک صنفی صنعتی بوعلی ۲ به منظور ایجاد شهرک صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه های ملی صنایع دستی به صورت سالانه با ظرفیت ۲۵۸ غرفه از اقدامات شاخص این اداره کل است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: انتخاب همدان به عنوان یکی از ۱۰ استان برگزیده برگزاری نمایشگاه های ملی در سطح کشور، برگزاری جشنواره های مبلمان منبت در ملایر، پوشاک سنتی، برگزاری رویداد دست های ماندگار استان با عنوان نکوداشت سه هنرمند پیشکسوت استان و دریافت عنوان اثر برتر در جشنواره سالانه مد و لباس ارشاد اسلامی توسط هنرمند پوشاک سنتی معصومه عزیزی جاذب در سه سال گذشته صورت گرفته است.

۴۰ پروژه سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در همدان دردست اجراست

معصوم علیزاده ادامه داد: حضور در داوری جشنواره امتنان جهت انتخاب واحد کاری نمونه، آموزش عمومی و شاغلان صنایع دستی انعقاد تفاهم نامه های مهارت آموزی با نیروهای وظیفه نیروهای مسلح و قرارگاه جهادی وزارت کشور، انتخاب لالجین به عنوان پایلوت پیشران در زمینه هنرسفال و سرامیک در سطح ملی و میزبانی جشنواره سه گام با محوریت سفال در سطح ملی و به عنوان یکی از شاخص های زنجیره ارزش استان در کارنامه این اداره کل قرار داشته است.

وی از دریافت ۳۷ نشان ملی صنایع دستی طی سال گذشته خبر داد و افزود: برگزاری بزرگترین ورک شاپ منبت گلریز ایران در روستای اشترمل با حضور ۲۷۱ نفر هنرمند و میزبانی از داوری مسابقه مهر اصالت غرب کشور برای اولین بار در همدان و انتخاب تعداد ۳۷ اثر از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل در سه سال اخیر بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان از اقدامات و فعالیت های اثرگذار معاونت میراث فرهنگی نیز نام برد و اظهار کرد: ثبت ۸۲ اثر منقول، غیرمنقول، طبیعی، غیر ملموس در فهرست آثار ملی از جمله مهر استوانه ای تپه باستانی حاجی خان فامنین، مسجد توچغاز، حمام ازندریان و میراث زمین شناختی خورزنه، سراب ملوسان، قالی ازندریان، بازی آتولما در روستای گمین قلعه در سه سال گذشته انجام شده است.

۴۰ پروژه سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در همدان دردست اجراست

معصوم علیزاده با اشاره به مرمت بناها و بافت های فرهنگی_تاریخی در قالب ۱۵۱ کارگاه ادامه داد: بیش از۳۰ مساجد تاریخی سطح استان، گنبد علویان همدان، یخدان میرفتاح ملایر، خانه لطفعلیان و مصدقی ملایر، حمام و مسجد حاج آقا تراب نهاوند، خانه قدوسی نهاوند، سرای سعادت نهاوند، خانه اقتداری تویسرکان، خانه مسعودی تویسرکان، کاروانسرای فرسفج تویسرکان، آب انبار صفوی اسدآباد، کاروانسرای تاج آباد بهار، خانه حیدری بهار، برج خوش آباد فامنین و بازار کبودرآهنگ طی این مدت مرمت شده است.

وی افزود: تکمیل پرونده ثبت ۲ اثر در فهرست میراث جهانی، غیر منقول، طبیعی و ناملموس شامل کاروانسرای تاج آباد و کاروانسرای فرسفج در فهرست زنجیره ای کاروانسرای ایرانی، انجام پنج مطالعه بافت های شهری و روستایی شامل تصویب و ابلاغ ضوابط حفاظتی بافت های تاریخی شهرهای ملایر، نهاوند و تویسرکان و نیز روستاهای ورکانه، خاکو و سیمین ابرو، تجهیز، بهسازی و ارتقا سطح کیفی ۲ موزه شامل موزه بوعلی سینا و موزه هگمتانه، ایجاد ۲ موزه فعال وابسته، مشارکتی و خصوصی شامل موزه آموزش و پرورش و موزه کوهنوردی در سه سال اخیر انجام شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان از ساماندهی و مستندسازی اموال منقول تاریخی فرهنگی شامل هزار و ۷۴۵ مورد اموال فرهنگی موجود در مخزن، انجام ۶ فصل کاوش های باستانشناسی شامل کاوش راسته پوستی زاده ها، تعیین عرصه و حریم تپه آجین، کاوش فصل هفتم لائودیسه نهاوند، کاوش و گمانه زنی فصل دوم تپه نقاره چی نهاوند، کاوش تپه آجین اسدآباد در حوزه میراث فرهنگی انجام شد.

معصوم علیزاده اظهار کرد: تعیین عرصه و حریم تپه قلعه قروه درگزین، تعیین حریم ۱۱۳ اثر و ابنیه تاریخی ثبت شده واقع در محدوده ثبت جهانی، تکمیل و ارسال پرونده پیشنهادی منظر فرهنگی_تاریخی از هگمتانه تا همدان به عنوان یکی از آثار پیشنهادی ثبت در فهرست آثار جهانی به یونسکو، بهره برداری از مخزن امن اشیای اموال فرهنگی و انتقال بخشی از اموال تاریخی_فرهنگی به آن، ادامه احداث و تکمیل موزه منطقه ای هگمتانه استفاده و بهره مندی از نخبگان و شرکت های دانش بنیان در راستای مرمت آثار تاریخی، بهره مندی از حضور بخش خصوصی در راستای مرمت و احیا بناهای تاریخی، تعامل مستمر با دستگاه های اجرایی نظیر شهرداری ها و راه و شهرسازی در راستای اجرای ضوابط بافت‌های شهری و روستایی تاریخی استان نیز در سه سال اخیر در دستور کار قرار گرفت.

وی در ادامه ثبت جهانی محوطه باستانی هگمتانه را در یونسکو تبریک گفت و اظهار کرد: این اتفاق گردشگری همدان را متحول خواهد ساخت.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی و طبیعی است.

آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران نوروزی قرار گرفته است.

سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران نوروزی استان همدان است.

۳۲۸ هزار دانش آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و ۲ هزار و ۶۴۰ مدرسه، ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس در استان همدان مشغول به تحصیل هستد.

حتما ببینید

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

پژمان اختری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *