به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از نشریه نیکی آسیا، وزارت کشور بنگلادش از بعدازظهر امروز قانون منع آمد و رفت را اجرایی کرده است. این اولین باری است که در جریان اعتراضات جاری، چنین محدودیتی لحاظ میشود.
این ناآرامی که دولت بنگلادش را وادار به قطع اینترنت کرده، بزرگترین آزمون از زمان پیروزی دوباره شیخ حسینا در انتخابات پارلمانی و به دست گرفتن سمت نخست وزیری برای چهارمین دوره متوالی است.
این انتخابات که در ژانویه (دی و بهمن ۱۴۰۲) برگزار شد، از سوی حزب ملی گرای بنگلادش تحریم شد.
شیخ حسینا پس از جلسه هیات امنیت ملی گفت: کسانی که در حال حاضر در خیابانها تظاهرات میکنند، دانشجو نیستند، بلکه تروریستهایی هستند که برای بیثبات کردن کشور تلاش میکنند. من از هموطنانمان میخواهم که این تروریستها را با دستی قوی سرکوب کنند.
شاهدان گفتند که در جریان درگیری سهجانبه معترضان، پلیس و فعالان حزب حاکم، ۲ کارگر ساختمانی در راه رفتن به محل کار کشته و ۳۰ نفر زخمی شدند. به گفته آنها در منطقه شمال شرقی پابنا نیز دستکم سه نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شدند.
مقامات بیمارستان بنگلادش نیز اعلام کردند که ۲ تن در ناحیه شمالی شهر «بوگورا» کشته و ۲۰ نفر دیگر هم در ۹ منطقه دیگر کشته شدند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، علت اصلی شروع اعتراضها در بنگلادش، صدور حکمی توسط یک دادگاه بود که بر اساس آن، قانون سهمیه شغلهای دولتی برای نوادگان افراد موسوم به «مبارزان آزادی» که در جنگ استقلال ۱۹۷۱ علیه پاکستان جنگیده بودند، احیا شد.
معترضان اعلام کردند با اجرای قانون سهمیه شغلهای دولتی، یک سوم این شغلها به کسانی اختصاص خواهد یافت که از متحدان حزب حاکم در بنگلادش به شمار میروند.
با توجه به بیکاری حدود ۱۸ میلیون جوان در بنگلادش، اجرای مجدد طرح سهمیهبندی مشاغل دولتی که از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود، دانش آموختگانی که با بحران شغلی مواجه هستند را به شدت آزرده ساخته است.