به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، نمونهای از خاک ماه که توسط مأموریت چانگای ۵ چین جمعآوری شده بود، در نمایشگاهی در بانکوک تایلند به نمایش گذاشته شد و توجه جهانیان را به خود جلب کرد.
این رویداد تاریخی، فرصتی استثنایی را برای دانشمندان، دانشآموزان و عموم مردم فراهم کرد تا از نزدیک با ذراتی که میلیاردها سال پیش در شرایطی کاملاً متفاوت شکل گرفتهاند، آشنا شوند. نمونه ۷۵ میلیگرمی خاک ماه که در یک کره کریستالی در حال چرخش محصور شده بود، به عنوان یک گنجینه ارزشمند در مرکز توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت. نام زیبای “ماه بر من میدرخشد” بر روی این نمونه کوچک، به زیبایی و ماهیت جادویی آن اشاره داشت.
سفری میکروسکوپی به سطح ماه
با مشاهده نزدیک این نمونه آسمانی، بازدیدکنندگان به سفری میکروسکوپی به سطح ماه رفتند. ذرات ریز خاک ماه که با چشم غیرمسلح شبیه به دانههای شن به نظر میرسیدند، زیر میکروسکوپ تصویری شگفتانگیز از دنیایی بیگانه را به نمایش گذاشتند. رنگ خاک ماه که ترکیبی از خاکستری و قهوهای است، حاوی اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخچه تشکیل ماه و فرآیندهای زمینشناسی آن بود.
“تانیا نیسانانت” دانشآموز دبستانی که برای نخستین بار این ماده مرموز را مشاهده کرده بود، با شگفتی از رنگ غیرمعمول آن سخن گفت. وی میگوید: رنگ خاک ماه خیلی عجیب بود، انگار که از یک سیاره دیگر آمده باشد. من همیشه به فضا علاقهمند بودهام و دیدن این نمونه واقعی از ماه، آرزوی من را برآورده کرد.
همکاری بینالمللی برای اکتشاف فضا
نمایش این نمونه ارزشمند نتیجه همکاری نزدیک بین مؤسسه ملی تحقیقات نجومی تایلند (NARIT) و اداره ملی فضایی چین (CNSA) بود. این همکاری نشان داد که چگونه کشورهای مختلف میتوانند با همکاری یکدیگر به پیشرفت علم و فناوری کمک کنند.
“سوپاوات ژو” یکی از کارکنان این نمایشگاه میگوید: این رویداد الهامبخش بسیاری از افراد، بهویژه کودکان، برای علاقهمندی به نجوم و فضا شده است. تماس نزدیک با یک نمونه واقعی از ماه، باعث میشود که مردم به عظمت کیهان پی ببرند و به دنبال کشف اسرار آن باشند.
آینده اکتشافات فضایی
“ساران پوشیاچیندا” رئیس NARIT به اهمیت این همکاری مشترک با چین اشاره کرد و افزود که تایلند نیز در حال توسعه فناوریهای پیشرفتهای برای تحقیقات فضایی است. این کشور قصد دارد با استفاده از ابزارهای ساخته شده توسط خود، در مأموریتهای اکتشافی آینده ماه مشارکت داشته باشد.
با امضای یادداشت تفاهم بین دو کشور در ماه آوریل، همکاریهای مشترک در زمینه اکتشاف فضایی بیش از پیش گسترش خواهد یافت. ساران پوشیاچیندا بر اهمیت این همکاریها برای توسعه تواناییهای تایلند و همگام شدن با پیشرفتهای جهانی تأکید کرد.
نمایش نمونه خاک ماه در تایلند، رویدادی تاریخی بود که نشان داد چگونه علم و فناوری میتوانند مرزهای دانش ما را گسترش دهند و به ما کمک کنند تا به سؤالات بنیادین در مورد جهان هستی پاسخ دهیم. این رویداد همچنین نشان داد که همکاری بینالمللی در حوزه فضا، کلید اصلی پیشرفت و توسعه بشریت است.
انتهای پیام/