بهروز قرهبیگی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: طرح ساماندهی کالای همراه ملوان در تاریخ ۲۶ اسفند ماه سال گذشته به تصویب دولت سیزدهم رسید.
وی گفت: طرح کالای همراه ملوان به صورت دائمی در شهرهای مرزی استان همچون آبادان و خرمشهر انجام خواهد شد و دیگر نیازی به تمدید زمان اجرای این طرح نیست.
ورود کالاهای ملوانی یکی از راههای مهم کسب درآمد ساکنان مناطق مرزی و بندری خوزستان است.
قرهبیگی افزود: در حال حاضر تدوین آیین نامه این طرح در حال انجام است و از شهریورماه ورود کالای همراه ملوان به صورت دائمی و قانونی عملیاتی خواهد شد.
مدیرکل گمرک اهواز اظهار کرد: در حال حاضر ورود کالای همراه ملوان با مصوبه هر شناور ۶۰ تن و پرداخت عوارض ۶۰۰ میلیون ریالی در حال انجام است.
وی ادامه داد: با دائمی شدن این طرح معیشت مرزنشینان رونق بیشتری خواهد یافت و ورود کالای ملوانی با ثبات خواهد شد.
قرهبیگی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که بازرگانان با آن روبرو هستند گفت: تجار و بازرگانان با برخی مشکلات همچون تعهد برگشت ارز حاصل از صادرات، نبود زیرساخت مناسب در مرزها برای تجارت روبرو هستند که برای رفع این مشکلات باید اقدامات تسهیلگری انجام شود.
راه اندازی ۶ انبار ذخیره کالا وارداتی
قرهبیگی در ادامه با اشاره به تسهیل امور واردکنندگان برای ذخیره کالا بیان کرد: با کمک برخی شرکتهای بزرگ تولیدی در استان ۶ انبار ذخیره کالاهای وارداتی در استان راه اندازی شده است.
وی با اشاره به مزیت های راهندازی این انبارها ادامه داد: با ایجاد این انبارها حمل یکسره کالا از گمرک به انبار امکانپذیر شده و هزینه نگهداری کالا برای بازرگان بسیار کاهش یافته است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ساماندهی و رفع مشکلات ورود کالاهای ملوانی و ته لنجی در دولتهای مختلف مورد توجه بوده است و معیشت مرزنشینان و ساکنان شهرهای بندری و جنوبی بیشتر به ورود کالاهای ملوانی وابسته است.