به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، بهروز میرزایی پژوهشگر اجتماعی در یادداشتی با بیان اینکه رویکرد اجماع ملی و استفاده از نخبگان با حذف پسوندهای سیاسی، متمایزترین راهبرد چینش کابینه پزشکیان است، نوشت:
مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب با رویکرد منحصر به فرد خود چه در گرماگرم روزهای انتخابات و چه پس از آن رویکرد متفاوتی نسبت به سایر نامزدهای ریاست جمهوری داشت و به زعم بسیاری از تحلیلگران سیاسی، یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت مسعود پزشکیان در انتخابات دوره چهاردهم رویکرد و نگاه همگرایانه وفاق و اجماع ملی بود که در بسیاری از نطق های انتخاباتی خود داشت.
رویکرد اجماع ملی و استفاده از نخبگان با حذف پسوندهای سیاسی، متمایزترین راهبرد چینش کابینه پزشکیان است که طی روزهای اخیر امید را در عرصه سیاسی کشور زنده کرده است، رویکردی متفاوت که بیش از آنکه وی در پی تأمین خواستهها و انتظارات اطرافیان خود باشد، در آرزوی ساختن ایرانی با اجماع ملی است. بی تردید در هفته ها و ماه های طوفانی آتی با روی کار آمدن دونالد ترامپ وفاق و اجماع ملی تنها راه مقابله با این هیولای آمریکایی است.
پزشکیان در رویکرد اجماع یا وفاق ملی که بر پررنگ کردن نقش مردم و مسئولان جامعه تأکید دارد، وفاق فکری که در اندیشه های سیاسی حضرت علی(ع) در خصوص نظام سیاسی اش مورد بحث بوده است؛ نقش مهمی در اجرای عدالت اجتماعی ایفا میکند؛ اجماع ملی، مشارکت عمومی و نقش مردم و نخبگان، مسئولان و صاحبنظران در اجرای عدالت و همچنین مواجهه با مشکلات پیش رو را میسر میسازد.
امری که از صدر اسلام توسط رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار محور حکومتداری بوده است. رابرت هیوم در کتاب «تاریخ ادیان زنده جهان» چنین مینویسد: «اگر تمام آموزههای اسلام را در هم بیامیزیم و عصاره آن را بگیریم به امری جز «وفاق و اجماع» نخواهیم رسید.» راه مقدس پزشکیان چالشی سخت با پایانی شیرین است؛ اجماع ملی شکل گرفته در این برهه، جبر تاریخی است (آیندگان از آن یاد خواهند کرد) که سران، اندیشمندان و نخبگان سیاسی کشور را با محوریت پزشکیان با تبعیت از منویات مقام معظم رهبری گرد هم آورده است.
تاریخ معاصر ایران زبان گویای اجماع های تمرین شدهی این سرزمین است که در مواجهه با استبداد انگلیس و آمریکا و دول شرق و غرب از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی توانسته سربلند از میدان خارج شود، اوج اجماع ملی ایرانیان با چاشنی تبعیض مثبت را در دوران هشت سال دفاع مقدس به شکل غرورآفرینی تجربه کردند که با دست خالی با کشوری تا دندان مسلح تحت حمایت دول غرب و شرق مقابله و پیروز میدان شدند.
اکنون که در آستانه ۴۶ امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یا حدود نیم قرن تجربه حکومت دینی قرار گرفته ایم، شرایطی که کشور به نوعی با حصر جهانی مواجه است؛ بدون هیچ ملاحظه ای رویکرد «اجماع مقدس» دکتر پزشکیان در بازتولید سرمایه اجتماعی تحت حمایتها و فرمایشات مقام معظم رهبری نظام را در مسیر خود مستحکمتر و امید را در جامعه زنده خواهد کرد.
در حالی که رئیس جمهور منتخب بارها اذعان داشته است که قدم اول انتخاب کابینه وفاق ملی است و کشور با یک دسته و جناح اداره نمیشود، پس اجماع ملی را ضرورتی اجتنابناپذیر میداند قطعا مشق این موارد را از ذهن گذرانده است که: وفاق با تحمیل اراده امکانپذیر نیست، اجماع ملی با فرهنگ ایرانی عجین شده و حاصل هویت تاریخی یک ملت است، وفاق راهبردی شکل گرفته به معنای همنظری در فرایندهای عمل جمعی هرگونه برخورد حذفی، فیزیکی و تحمیل زورمدارانه وفاق ارزشی را رد میکند. همچنین در این رابطه التزام به قانون در رویاروییهای سیاسی و تن دادن به قواعد بازی مردم سالارانه فراهم کننده زمینه نیل به توافقات عام و فراگیر خواهد بود.
بیشک، دولت اجماع یا وفاق ملی پزشکیان در پی اجرای توافق نظر و فهم مشترک کارگزارانی است که روی باورها، ارزشها و هنجاری اساسی جامعه و تفوق جمهوری اسلامی در همه زمینهها هستند.
انتهای پیام/