به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، محصول «بنتونیت برای ماده رئولوژیک رنگ» با نام تجاری رئوبن در صنعت رنگ، نفت، روغن و گریس کاربرد دارد و موضوعی دانش بنیان و تجاریسازی محصول ثبت اختراع شده متخصصان یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان توسط معاونت علمی و فناوری در حال بررسی است.
راه اندازی خط تولید صنعتی بنتونیت با افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی برای ماده رئولوژیک رنگ قدمی بزرگ در زمینه جلوگیری از واردات و صرفهجویی ارزی است.
معاون فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: شرکت دانش بنیان «نانو ترکیب سمن دارا» از شرکتهای مستقر در پارک این دانشگاه موفق به ثبت اختراع «افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی بنتونیت و برای ماده رئولوژیک رنگ» شد.
امین جانقربانی افزود: شرکت نانو ترکیب سمن دارا از سال ۱۳۹۹ در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان مستقر شد و فعالیت خود را در زمینه «تولید نانو ذرات بر پایه سیلیس» آغاز و تاکنون موفقیتهای زیادی را کسب کرد که اخذ گواهی دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اخذ گواهی کارگر نمونه و گروه کار نمونه استانی از جمله این موفقیتها بود.
پیگیری برای تجاری سازی این دستاورد دانش بنیان
وی با بیان اینکه ارزش اختراعات ثبتشده به تجاری سازی آن بستگی دارد، ادامه داد: اخذ مجوز دانش بنیان و بهدنبال آن تجاری سازی محصول «بنتونیت برای ماده رئولوژیک رنگ با قابلیت افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی» در دست پیگیری است.
معاون فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: ثبت اختراع افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی بنتونیت برای ماده رئولوژیک رنگ نتیجه تلاش گروهی احمد اسلامیان، حامد محمودی، سیدعلی حسینی خراسانی، آدینه اسلامیان و مریم دارایی است.
داشتن مزیت قیمتی در مقایسه با محصولات چینی و هندی
یکی از مخترعان محصول « بنتونیت برای ماده رئولوژیک رنگ با قابلیت افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی» نیز یادآور شد: محصول ثبت اختراع شده در مقیاس آزمایشگاهی و نمونه تولید شد و در مقایسه با نمونههای چینی و هندی دارای قیمت مناسبتری است.
مریم دارایی اظهار دارد: اخذ مجوز دانش بنیان و بهدنبال آن تجاری سازی محصول « بنتونیت برای ماده رئولوژیک رنگ با قابلیت افزایش افزایش فعالیت سطحی و قدرت یونی» با اهتمام در دست پیگیری و نیازمند توجه ویژه مسوولان است.
به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، بنتونیت یک ماده معدنی است که به دلیل داشتن خواص مختلف از جمله نرم بودن، تورم پذیری، قابلیت خوب در مخلوط شدن با آب، خمیری شدن، پلاستیک بودن، دارای خاصیت چسبندگی و جاذب بودن مصارف پرشماری دارد که تولید گل حفاری، تهیه ماسه ریختهگری، عامل جلوگیری کننده از نشت آب در سدها و کانالهای آبرسانی، عامل شفاف کننده مایعات مثل آبمیوهها، زلال کننده آب و صاف کننده مایعاتی از جمله پارافین، گندوله کردن مواد معدنی مانند سنگ آهن، پلت کردن خوراک دام، عامل ناقل در رنگ ها و سایر مواد اسپری شدنی، تهیه سموم گیاهی و حیوانی، پرکننده در صنایعی از جمله کاغذسازی، تولید پاک کنندهها و شویندهها و تهیه انواع سرامیک، رنگ بری و تصفیه انواع روغنها از جمله کاربردهای بنتونیت است.
دانشگاه سمنان اولین دانشگاه کشور محسوب میشود که بنیانگذار ایجاد پارک علم و فناوری در جوار دانشگاه است.
وجود پارک علم و فناوری در جوار دانشگاه ظرفیتی برای عملیاتیسازی ایده و هدایت تولید به فضای بازار است و به اعتقاد مسوولان دانشگاه سمنان توسعه این دانشگاه از مسیر پارک علم و فناوری دانشگاه محقق میشود.
پارک علم و و فناوری دانشگاه سمنان در پذیرش دانشبنیانها به سه مرحله ورود، رشد و پسارشد، توجه ویژه دارد و واحدهای دانش بنیان به سه بخش نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی میشوند.
دانشگاه سمنان سال ۱۳۵۳ پایهگذاری شد و سال آینده جشن ۵۰ سالگی و سابقه نیم قرن فعالیت دانشگاه است. ۸۵۰ عضو هیات علمی ثابت و حقالتدریسی در دانشگاه سمنان وظیفه آموزش به ۱۴ هزار دانشجو را ایفا میکنند، ۵۰ نفر حدود ۱۳ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه سمنان دارای رتبه استادی، ۱۲۴ نفر دانشیار و بقیه استادیار هستند.
دانشگاه سمنان هفت استاد یک درصد برتر، یک استاد یک دهم درصد برتر طبق رتبهبندی آیاسسی دارد. ۱۴ دانشمند از ایران جزو یک دهم درصد دانشمندان پراستناد هستند و یکی از محققان دانشگاه سمنان جزو این دانشمندان کشور است.
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه سمنان یک استاد به ازای ۳۱ دانشجو است و ۲۵۳ اختراع از پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان ثبت شد.