حواشی انتخابات مطبوعات کردستان

حواشی انتخابات مطبوعات کردستان

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، نهمین دوره انتخابات هیئت مدیره و بازرسان خانه مطبوعات و رسانه‌های استان کردستان روز گذشته پس از یک دوره لغو شدن، با حواشی زیادی برگزار شد.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، در این دوره از انتخابات، ۱۲۶ نفر عضو خانه مطبوعات و رسانه‌های استان دارای شرایط لازم رأی‌گیری بودند که از این تعداد ۱۰۸ نفر معادل ۸۵ درصد بصورت الکترونیکی مشارکت داشتند و ۷ نفر به عنوان هیئت مدیره و ۲ نفر بازرس انتخاب شدند.

انتخابات خانه مطبوعات کردستان در حالی اواخر سال گذشته به دلیل پیش‌بینی شکست و انصراف چندین نفر از هیئت مدیره فعلی خانه، لغو و پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره به دوم مردادماه امسال موکول شد که “نه تنها شرکت و صلاحیت برخی از نامزدها بلکه نحوه فرایند برگزاری و نتایج انتخابات” جای ایراد داشت بلکه به سلامت، مشروعیت و رسمیت انتخابات خدشه وارد کرده و اهالی رسانه درخواست بررسی و شفاف‌سازی موضوع را دارند.

ماجرا از این قرار است که نخست از میان ۲۴ نامزد تصدی بخش‌های مختلف انتخابات خانه مطبوعات، ۹ نفر کارمند و هر کدام به نوعی در ادارات مختلف مشغول به کار هستند در حالی‌که بر اساس قانون کارمندان حق شرکت در این انتخابات را نداشتند.

نکته دوم این انتخابات مربوط به مدرک تحصیلی مدیر خانه مطبوعات کردستان و نامزد بخش نمایندگی روزنامه‌های سراسری در انتخابات بود که وی ادعا کرده که مدرک سطح یک حوزوی را دارد در حالی‌که در سال ۹۶ و نهم اسفندماه سال گذشته رسماً این مدرک از طریق مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور رد شده و طبق پیگیری‌ها و گفته مسئولان و کارشناسان مرکز بزرگ با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم، چنین ادعایی اصلاً صحت ندارد.

بر اساس قانون مطبوعات داشتن حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن لازمه و شرط عضویت در خانه مطبوعات است اینکه چطور این فرد با این مدرک برای انتخابات تأیید شده‌اند خود جای سئوال دارد! 

اکنون اصالت این سند محل شئبه است و مشخص نیست که چطور در فاصله زمانی یک ماه دو گواهی متفاوت صادر شده است! پیگیری خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم حاکی از آن است که گذراندن دروس با شرکت در آزمون، قبولی و گرفتن مدرک تحصیلی بسیار متفاوت است. مثل آن می‌ماند یک نفر دانشجوی کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا دکتری باشد، تعدادی از واحدهای آن مقطع را گذرانده اما هنوز مدرک اصلی را نگرفته باشد، گذراندن دروس به منزله مدرک تحصیلی نیست و مرکز بزرگ گواهی تحصیلی را تأیید نمی‌کند.

ایراد سوم این انتخابات که از همه مهم‌تر است، حذف یک‌باره ۱۹ نفر از همکاران فعال رسانه‌ای با هدف حذف آرای حامیان نامزد منتقد وضع کنونی خانه مطبوعات و تغییر در نتایج انتخابات به بهانه‌های واهی به‌روزرسانی و پالایش اعضای خانه مطبوعات در چند روز قبل از برگزاری انتخابات بود که علی‌رغم انجام مکاتبات لازم و صدور گواهی تأییدیه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بلامانع بودن عضویت این افراد، اما خانه مطبوعات اجازه عضویت و شرکت در انتخابات را به این افراد ندادند در حالی‌که یک پناهنده سیاسی جزو نفرات اصلی خانه مطبوعات و حق شرکت و رأی‌گیری در انتخابات را داشته است! به عنوان نمونه “ه.ب” به عنوان پناهنده سیاسی در فرانسه، در لیست به‌اصطلاح پالایش شده خانه مطبوعات، حضور و حق رأی داشته اما برخی خبرنگاران بومی استان حذف شدند!

سؤال اینجاست اگر قرار بوده پالایشی صورت بگیرد چطور نام این فرد همچنان در لیست اعضای مطبوعات کردستان به چشم می‌خورد؟!

جدا از این اقدام قابل تأمل و سؤال‌برانگیز، در لیست اعلامی اعضای خانه مطبوعات قابل دسترسی روی سامانه خانه مطبوعات کشور، افرادی از ۲۵ تا ۳۱ مردادماه به اعضا اضافه شده‌اند که هم کارمند اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان بوده و هم افزودن چندین نفر دو روز مانده به انتخابات (۳۱ تیرماه) و اجازه دسترسی به آنان برای شرکت در انتخابات و حذف سایر خبرنگاران مستقل، خود شک‌برانگیز است!

نکته دیگر تعداد آرای مدیر مسئول خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم کردستان که در بخش نمایندگی خبرگزاری در انتخابات نامزد شده بود، توسط عیسی فلاحی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل ارشاد استان کردستان ۴۷ رأی اعلام شد (فایل صوتی موجود است) اما زمان اعلام نتایج انتخابات بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی ارشاد کردستان، ۳۸ رأی اعلام شده است، این تفاوت آماری در مورد یکی دیگر از نامزدها نیز صدق کرد! 

نامزدهای این انتخابات از اداره کل ارشاد استان به عنوان متولی این عرصه انتظار داشتند برای جلوگیری از ایجاد هرگونه شک و شبهه، یا خودشان یا نمایندگانی از آنان برای زمان اعلام رأی‌گیری به ارشاد کردستان دعوت می‌شدند تا آرا به صورت شفاف و جلوی دیدگان همگان اعلام می‌شد تا اکنون شائبه‌ای مطرح نباشد.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم؛ بررسی دقیق روند طی‌شده این انتخابات در حالی به‌‌دور از منافع شخصی‌گری، خواسته اهالی واقعی رسانه استان کردستان است که موضوع از طریق دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اطلاعاتی بر اساس مدارک و مستندات متقن در حال پیگیری است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در پاسخ به پیگیری خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم، قول پیگیری تک به تک این تخلفات را داده و تأکید داشت که در صورت اثبات یک مورد تخلف هم، با هماهنگی تهران، این انتخابات باطل خواهد شد.

انتهای پیام/۴۸۱/

Check Also

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، ماموستا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *