به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از همدان، علی سهرابی بیدار امروز در جلسه اتاق بازرگانی صنایع معاون و کشاورزی استان همدان که با حضور نمایندگان شرکت ساتبا برگزار شد، گفت: استان همدان برای تولید انرژی خورشیدی بسیار مستعد است و شرکت برق مکلف است در کنار سرمایه گذارانی که در راستای تولید انرژی پاک و حفظ محیط زیست و منافع مردم فعالیت میکنند، قرار گیرد.
وی اعلام کرد: نخستین نیروگاه ۷ مگاواتی کشور در سال۹۵ با مساحتی در حدود ۱۰ هکتار در همدان به بهرهبرداری رسید و تاکنون ۶ نیروگاه با سرمایهگذاری خارجی به مجموع ظرفیت ۴۶٫۹ مگاوات و ۲ نیروگاه با سرمایهگذاری داخلی به ظرفیت ۲ مگاوات در استان احداث شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه مجموع ظرفیت کل بهرهبرداری شده در استان برابر ۴۸٫۹ مگاوات است افزود: علاوه بر این نیروگاهها، تعداد ۶۳ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ظرفیت یک هزار و۴۵۰ کیلووات در استان به بهره برداری رسیده است.
سهرابی بیدار بیان کرد: از این تعداد، ۷۶۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی در مراکز صنعتی است، همچنین ۳۱۰ کیلووات در ۶ مرکز خدماتی و رفاهی و ۳۸۰ کیلووات نیز در منازل مسکونی در قالب ۶ قرارداد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹ نقطه از اراضی ملی در استان، به ظرفیت۳۳۵ مگاوات برای ساخت نیروگاههایی با ظرفیت بالاتر از ۱۰ مگاوات شناسایی و پیش طراحی شده است، گفت: اگر سرمایهگذاران بخواهند ورود کنند با همکاری شرکت ساتبا میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: از مزایای نیروگاههای خورشیدی تجدیدپذیر و پایدار بودن، کاهش هزینههای تولید، سازگاری با محیط زیست و توسعه فناوری و استقلال این انرژی است.
سهرابی بیدار گفت: برای رفاه حال خانوادههای عشایری استان ۵۳۰ سامانه قابل حمل خورشیدی به این خانوادهها تحویل شده ضمن اینکه در حال حاضر سه هزار نیروگاه کمک معیشتی در حال برنامهریزی است که پیشرفتهای خوبی داشته و قراردادها منعقد شده و کارها در حال پیگیری است.
وی اعلام کرد: در ۴ نقطه با مجموع ظرفیت ۱۷۰ مگاوات فراخوان سرمایهگذار انجام شده و اقدامات اولیه صورت گرفته است که در حال حاضر ۱۳۵ مگاوات قراردادها و پیمانکاران آن مشخص است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به پروژههایی که با همکاری این شرکت و شرکت شهرکها در حال انجام است، گفت: در صورت اجرای این پروژهها میتوان گفت استان همدان قطب نیروگاههای تجدیدپذیر خواهد بود.
انتهای پیام/