معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، فقر، بیکاری، و کمبود زیرساخت ها مردم در سایه همین معادن بر زندگی مردم استان سایه افکنده و وجود این معادن آنچنان گره گشایی از مشکلات مردم نکرده است.

نرخ بیکاری در این استان در سال های اخیر بیش از ۱۰ درصد بوده است و این امر باعث شده است که بخشی از مردم این استان از فرصت‌های شغلی محروم شوند و با فقر و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم کنند.

این معادن می‌تواند فرصتی ارزشمند برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در استان باشد و به افزایش درآمدهای استان از محل صادرات مواد معدنی کمک کنند و زمینه را برای ایجاد اشتغال جدید در بخش معدن فراهم کنند.

توجه ویژه دولت و سرمایه گذاری مناسب در بخش معادن این مناطق می تواند مرهمی بر زخم های کهنه توسعه نیافتگی و انبوه مشکلات به ویژه در زمینه کاهش معضل بیکاری باشد.

بر اساس آخرین آمار ها شمار پروانه های بهره برداری معادن در استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۱فقره است که ۴۳ معدن فعال، ۳۴ معدن غیرفعال و چهار معدن در حال تجهیز است و فعال ترین معادن استان سیمان، گچ، بوکسیت، فسفات و شن و ماسه است که اغلب در مناطق محروم استان هم واقع شده اند.

معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

پرهیز از خام فروشی اولویت نخست صمت است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان ظرفیت های بسیاری در زمینه مواد معدنی همچون بوکسیت، فسفات و سلستینو نظرات و موارد دیگر دارد و پرهیز از خام فروشی اولویت این اداره کل و استاندار استان است.

امیر تیمور موسویان عنوان کرد: هم اینک فرآوری معادن در دست اجراست که از جمله آن ها معدن بوکسیت چرام بوده است و در کمتر از ۲۴ ساعت پروانه کارخانه خردایش صادر شد و این کارخانه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال در حال بهره برداری است.

وی تاکید کرد: معدن فسفات چرام یکی از بزرگترین معادن فسفات خاورمیانه است که بر اساس برآوردها با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.

موسویان ادامه داد: باید روی معادن فرآوری صورت گیرد و ایجاد کارخانه در کنار معادن نیاز به سرمایه گذار و توجیه اقتصادی معادن دارد به گونه ای که برخی معادن در شهرستان های استان توجیه اقتصادی ندارند.

معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

نبود نقدینگی و تجهیزات معدنی مشکل پیش روی معادن استان

معاون امور صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: تعداد کل پروانه های بهره برداری معادن استان ۸۱ فقره است که ۴۳ معدن با ذخیره قطعی یک هزار و ۴۳۰ میلیون تن و اشتغال ۴۴۷ نفر و سرمایه گذاری ۲۷۴ میلیارد ریال فعال است.

علی حیدری افزود: ۳۴ معدن با ذخیره قطعی ۲۴۶ میلیون تن و اشتغال ۳۶۲ نفر و سرمایه گذاری ۹۴۷ میلیارد ریال غیرفعال و چهار معدن در حال تجهیز است.

وی تاکید کرد: کل ذخیره معادن استان بیش از پنج میلیون تن است و ۲۷ معدن در استان قابلیت احیا دارند که ۲ مشکل اصلی پیش روی این معادن نقدینگی و نبود تجهیزات معدنی است.

معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

کشف معدن مس در کهگیلویه و بویراحمد

وی ظرفیت معدن مس «خونگاه» در شهرستان دنا در منطقه حفاظت شده را بدون استفاده عنوان کرد و گفت: امید است منابع طبیعی و محیط زیست تعامل و همکاری جهت استفاده درست داشته باشند.

معاون امور صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این معدن در شهرستان دنا کشف شده و طبق پیش بینی عیار این معدن کم است و بخشی از آن در محدوده ممنوعه زیست محیطی قرار گرفته است.

حیدری بیان کرد: ایدرو و امیدرو به دنبال بهره برداری از این معدن هستند اما هنوز مشکل رفع نشده زیرا هنوز سازمان محیط زیست کشور مجوز بهره برداری صادر نکرده است.

معادن کهگیلویه وبویراحمد؛ گنج پنهان و پیوند نخورده با اقتصاد مردم

وصول حقوق دولتی معادن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد افزایش یافت

معاون امور صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۶۷ میلیارد تومان وصول حقوق دولتی در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان داشته‌ایم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷۰ درصد داشت.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ ، در مجموع بیش از ۲۴ میلیارد و ۴۰۳ میلیون ریال حقوق دولتی از بهره‌برداران معادن و دارندگان مجوزهای برداشت موقت مواد معدنی در این استان وصول شد.

حیدری عنوان کرد: در سه ماهه امسال ۲۵ میلیارد ریال وصول حقوق دولتی وجود داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی را نشان می دهد.

وی علت این افزایش را ناشی از ساماندهی برداشت‌های مواد معدنی، وصول مطالبات معوق و فعالیت‌های استخراجی معدنکاران و صنایع معدنی در سطح استان عنوان کرد.

کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران جزو مناطق حوزه زاگرس و از نظر معادن در حوزه رسوبی غیر فلزی قرار دارد هر چند این استان از نظر معادن جزو مناطق بسیار غنی کشور محسوب نمی شود اما پتانسیل های خوبی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید در این حوزه دارد.

عمده مواد معدنی استان مواد اولیه سیمان، گچ، آهک، سنگ لاشه، مالون، مرمریت، بوکسیت، فسفات، سلستین، مارن و دیگر موارد است.

نخستین ذخیره معدنی نیترات کشور در بخش دیشموک کهگیلویه و بویراحمد واقع شده که یکی از طرح های آینده دار است اما هنوز اقدام قابل توجهی در این منطقه انجام نشده است.

نهایی شدن فعالیت معدن نیترات دیشموک می تواند این بخش را به قطب صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کند.

این استان دارای ظرفیت های بزرگ خدادادی در بخش های مختلف از جمله معادن، نفت و گاز، کشاورزی است اما درصد زیادی از مردم این منطقه بیکار هستند.

سرعت بخشی به طرح های معدنی در استان و برنامه‌ریزی در زمینه اکتشافات معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی در استان تولید و ایجاد اشتغال پایدار کمک فراوانی خواهد کرد.

عمده معادن استان شامل سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین است

حتما ببینید

طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج پس ازیک دهه رکود با حضور وزیر ارتباطات آغاز شد

طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج پس ازیک دهه رکود با حضور وزیر ارتباطات آغاز شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، صبح امروز طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *