سرهنگ علیرضا ابوطالبی در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در سمنان، اظهار داشت: فقط پنج درصد حریقهای مراتع و جنگلها با عامل طبیعی اتفاق میافتد و عوامل انسانی زمینهساز ۹۵ درصد آتشسوزیهای جنگل اولنگ است.
وی با بیان اینکه ریختن سیگار نیمهخاموش و چوب کبریت نیم افروخته و یا شیشههای زباله که حکم عدسی را پیدا میکنند در هنگام گرما علت حریق مراتع و جنگلها است، افزود: پنج درصد حریقها بهعلت رعد و برق و یا گرمای زیاد اتفاق میافتد.
فرمانده یگان حفاظت استان سمنان با تأکید بر اینکه این یگان آماده برای اطفای هرگونه حریق در سطح مراتع و جنگلهای استان سمنان است، گفت: بهمحض گزارش مردمی حریق در مراتع جنگلی اولنگ، نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست به منطقه اعزام و با کمک مرتعداران و آتشنشانان کلاته خیج حریق را اطفا کردند.
ابوطالبی بیان کرد: متأسفانه پس از چند ساعت حریق مهار شده دوباره جان گرفت و با تلاش ۵ ساعته توانستیم آتش را مهار کنیم.
وی از مردم خواست در حفاظت از مراتع و جنگلها کوشا بوده و اگر در جایی آتش روشن میکنند هنگام ترک محل از خاموش کردن آن مطمئن شوند تا شاهد از دست دادن عرصههای طبیعی نباشیم.
فرمانده یگان حفاظت استان سمنان با بیان این خبر که تیم واکنش سریع این سازمان با حضور مستمر در مراتع و جنگلها، گشتهای شبانهروزی، بازنگری تجهیزات اطفای حریق، برگزاری مانورهای آمادگی و برگزاری کلاسهای آموزشی از آمادگی کامل در راستای ایجاد حوادثی چون حریق در فصل گرما برخوردار است، عنوان کرد: گشت تمامی مناطق بحرانی استان سمنان در دستور کار قرار دارد.
ابوطالبی با اشاره به اینکه این مراتع از پوشش گیاهی مناسب و یک ساله برخوردار بوده که متأسفانه بهدلیل بیاحتیاطی عوامل انسانی در آتش از بین رفت، گفت: مردم در صورت ورود به جنگلها و مراتع اقدامات ایمنی را بهصورت کامل رعایت کنند.
همچنین وی از پاسخگوی شبانهروزی سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ این ارگان خبر داد و بیان کرد: خواهشمندیم مردم در صورت بروز حوادثی چون حریق، قطع درخت، تخریب مراتع و جنگلها بلافاصله با این سامانهها تماس و موارد ذکر شده را اطلاع دهند.
شایان ذکر است، این حریق بار اول ۲ هکتار از مراتع و بار دوم پنج هکتار مراتع جنگلی اولنگ را سوزاند.
انتهای پیام/۳۶۱/