به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از تارنمای خبری وزارت امور خارجه چین، مائو نینگ روز سهشنبه اظهار داشت: معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای، سنگ بنای نظام بینالمللی، رکن مهم سیستم حاکمیت امنیت و توسعه جهانی است.
وی با اشاره به برگزاری دومین نشست مقدماتی یازدهمین کنفرانس بازنگری این معاهده در ژنو، افزود: چین بهعنوان یکی از طرفهای معاهده، قاطعانه و صادقانه اهداف معاهده و تعهدات خود را انجام داده است.
مائو ادامه داد: پکن از پیشرفت جامع و متوازن سه رکن «خلع سلاح هستهای»، «عدم اشاعه هستهای» و «استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای» حمایت کرده است.
وی تصریح کرد: هیات چینی اساسا ساختن جامعهای با آینده مشترک برای بشریت (به مفهوم امنیت مشترک، جامع و پایدار) را که توسط شی جین پینگ رئیس جمهوری این کشور پیشنهاد شده است، دنبال خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین با اشاره به بحران های امنیتی در جهانی و خطرات فزاینده جنگ هستهای، افزود: چین به طور فعال ابتکارات امنیتی را در جهان اجرا و از یک مفهوم امنیتی مشترک، جامع و پایدار حمایت کرده است.
وی افزود: هیات چینی در دومین نشست مقدماتی یازدهمین کنفرانس بازنگری این معاهده در ژنو، چهار سند از جمله «عدم استفاده از تسلیحات هستهای»، «امنیت غیرهستهای»، «کنترل تسلیحات هستهای» و «همکاری زیردریایی هستهای آمریکا، انگلیس و استرالیا» را ارائه داد.
براساس این گزارش، نمایندگان چینی در این نشست، اظهار داشتند: ما باید در راستای «پاسخگویی کشورهای هستهای نسبت به نگرانیهای کشورهای غیرهستهای»، «انعقاد معاهدهها یا صدور بیانیههای سیاسی برای استفاده نکردن از سلاحهای هسته ای»، « تشکیل کنفرانس خلع سلاح هستهای» و «انعقاد یک سند حقوقی بینالمللی برای تضمین به کشورهای فاقد سلاح هستهای در مقابل تهدید هستهای»، قدم برداریم.
آنها افزودند: همه کشورها باید به حفظ اصول ثبات راهبرد جهانی و امنیت تضعیفناپذیر کشورها پایبند باشند و به تدریج روند بین المللی خلع سلاح هستهای و همکاریها در جهت کاهش خطرات هسته ای را تقویت کنند.
این دیپلماتهای چینی ادامه دادند: کشورها باید به وضوح با استانداردهای دوگانه در زمینه غیر هستهای، اشاعه و مخالفت با منافع شخصی ژئوپلیتیکی در راس معاهده بینالمللی عدم اشاعه هسته ای، مخالفت کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: پکن امیدوار است که بیانیه چین از حمایت همه طرفها برخوردار و در سند نتیجه کنفرانس گنجانده شود تا از این مسیر به بهبود امنیت جهانی و صلح پایدار کمک کند.
توافق موقت چین و فیلیپین بر سر اختلافات دریایی
مائو در رابطه توافقات چین و فیلیپین بر سر اختلافات این دو کشور بر دریای جنوب چین، اظهار داشت: پکن به توافق موقت با مانیل برای ارسال و تکمیل تجهیزات بشردوستانه دست یافت.
وی این گام را تلاش مثبت چین برای کنترل وضعیت دریایی تلقی کرد و افزود: پکن به طور قاطعانه از حاکمیت، حقوق و منافع خود محافظت خواهد کرد.
این دیپلمات چینی ادامه داد: فیلیپین تمایل خود را برای اجرای توافق موقت که با چین انجام داده است، ابراز می کند. این کشور سعی نخواهد کرد که عقب نشینی کند یا اقدامات دیگری که شرایط را پیچیده می کند، انجام دهد.
بر اساس این گزارش، مانیل اعلام کرده است که پکن در بخشهایی از دریای جنوب چین که محل مناقشه برای حاکمیت میان فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی و اندونزی بوده، جزایر مصنوعی ساخته است.
از سوی دیگر مقام های چینی بارها اعلام کردهاند که کشورشان حق حاکمیت غیرقابل مذاکرهای بر جزایر «نانشا» شامل جزیره «رِنآی» و آبهای اطراف آن دارد و رفتار مانیل برخلاف حق تمامیت ارضی سرزمین چین است و «بیانیه عملیات طرفهای دریای جنوبی» و همچنین تعهدات این کشور را نقض میکند.
استفاده ابزاری آمریکا از تایوان برای دخالت در امور چین
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین اظهار داشت: آمریکا به بهانه حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان، به دنبال دوشیدن سرمایههای مردم این جزیره است.
وی افزود: تایوان متعلق به چین است و مهرهای نیست که آمریکا از آن برای مداخله در امور داخلی چین استفاده کند.
مائو ادامه داد: فروش تسلیحات آمریکا به تایوان، اصل چین واحد و سه بیانیه مشترک بین دو کشور را نقض میکند و پکن به شدت با آن مخالف است.