نامه مجمع همیاری مدیریت زنان خطاب به پزشکیان

نامه مجمع همیاری مدیریت زنان خطاب به پزشکیان

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مجمع همیاری مدیریت زنان با صدور نامه ای از رئیس جمهور منتخب خواست از ظرفیت زنان توانمند در عرصه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری حاکمیتی به صورت حداکثری استفاده کند. متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس جمهور منتخب مردم شریف ایران

با اهدا سلام و عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله حسین(ع)

انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری باوجود بیم‌ها و امیدهایی که نسبت به حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی داشت، با تلاش جریان‌های سیاسی، نخبگان و کنشگران میانی برای تزریق امید در دل جمهور، توانست در شرایطی مطلوب رقم خورد و مردم، شما را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب نمایند. و این فرصت، قطعاً موهبتی است الهی که اگرچه سختی‌ها و مشقت‌های فراوانی دارد، اما به تعبیر بلند امام حسین(ع)، «اِعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ». 

از همین‌رو “مجمع همیاری مدیریت زنان” ضمن تبریک به حضرتعالی بابت فرصت فراهم‌شده جهت خدمت به کشور ومردم آزاده ایرانِ عزیز، نکاتی را در خصوص رویکرد و مطالبات به‌حق زنان با عنایت به تجربیات میدانی در این حوزه مهم، خدمتتان معروض می‌دارد:

لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت زنان توانمند در عرصه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری حاکمیتی:مستحضرید پس از انقلاب اسلامی و به مدد نگاه امامین انقلاب وبه تبع آن گشوده‌شدن مسیر سومی در حوزه زنان و در تخالف با دو رویکرد غرب‌گرا و متحجرانه، زنان توانستند هویت‌یابی ویژه‌ای از خود در نسبت با میدان‌های اجتماعی و عرصه خانوادگی داشته باشند. در این میان برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که در طی این سال‌ها برای زنان صورت گرفت نیز موجب شد به مرور ظرفیت‌های زن ایرانی فعال شود. 
بواسطه این رویکرد و برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های مرتبط در طی این سال‌ها بود که زنان ایرانی توانستند در عرصه‌های آموزش، پژوهش، ورزش، سیاست و… رشد یابند و ظرفیت‌های مغفول و بالقوه خود را تقویت و به فعلیت برسانند. اگر تا به الان به دلائل نه چندان قابل قبول ، تلاشی اندک از ناحیه دولت‌های مختلف برای دیدن و استفاده از این ظرفیت‌ها در سطوح اجرایی و مدیریتی صورت گرفته، اما امروز و پس از گذشت بیش از ۴۵ سال از عمرپربرکت انقلاب اسلامی ایران، زمانیست که می بایست به نحو حداکثری این ظرفیت‌ها دیده شود و جامعه از موهبت حضور زنان در پیشرفت کشور بهره‌مند گردد.
خوشبختانه در حال حاضر وضعیت رشد در جامعه زنان به گونه‌ایست که نه با امتیاز مازاد یا نگاه اعانه‌ای و تشویقی، بلکه با همان متر و معیار انتخاب و انتصاب وزرا و معاونین و مدیران مرد می‌توان زنان شایسته، توانمند و مجرب را برای تصدی پست‌های اجرایی بالا از جمله وزیر و معاون رئیس‌جمهور پیشنهاد و انتحاب نمود.
لذا مجمع همیاری مدیریت زنان با همین نگاه ورویکرد شایسته گزینی تأکید دارد زنان توانمند ومتعهد برای تصدی این مناصب به نحو حداکثری مدنظر حضرتعالی قرار گیرند و با درنظرگرفتن شاخص‌های شایسته‌سالاری و عدالت‌محوری ، جامعه از موهبت ظرفیت ارزشمندنیمی ازجمعیت کشور بهره‌مند گردد.
۲٫ لزوم انتخاب اصلح جهت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:
علاوه بر موضوع مهم فوق‌الذکر، مستحضرید سمت معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را که به واقع متولی اصلی پیشرانی و پیشبرد موضوعات مرتبط بامسائل حوزه زنان و خانواده در کشور است، می بایست فردی توانمند و مرتبط وآشنا با مسائل حوزه زنان و خانواده عهده دارگردد تا با لابی‌های سیاسی وجریانی، مسائل ومشکلات زنان جامعه را در گروی سیاست‌زدگی به مسلخ نبرد.
متأسفانه اعضای معرفی شده برای کارگروه انتخاب و پیشنهاد معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اغلب دور از فضای دلسوزی و دغدغه‌مندی برای مسائل حوزه زنان و خانواده بوده و با توجه به سوابق سیاسی‌ وبعضا امنیتی شان به این بیم ونگرانی دامن میزند که فرد پیشنهادی برای احراز این مسئولیت، فردی باشد که بیش از تلاش برای حل مسائل زنان و خانواده، به دنبال استمرار حیات سیاسی جریانی خاص باشد که دراینصورت سم مهلکی برای حل مسائل وچالشهای حوزه زنان و خانواده و پیشبرد موضوعات مرتبط با این عرصه مهم و حیاتی خواهد بود.
از همین‌رو به عنوان جمعی از زنان فعال ودارای سوابق کنشگری در حوزه زنان و خانواده، به در نظر گرفتن ویژگی‌های زیر برای فرد معرفی‌شده در سمت معاون امور زنان و خانواده تأکید داریم:
• درک عمیق گفتمان تحول‌گرای انقلاب اسلامی در موضوع زنان با تکیه بر رویکرد الگوی سوم و تمایز آن با رویکردهای متحجرانه و فمینیستی و تشخیص مرزهای ظریف آن؛
• ویژگی‌های شخصیتی لازم نظیر شجاعت، قاطعیت، درایت؛
• آشنایی با نظام مسائل حوزه زنان و خانواده و برخورداری از پیشینه اجرایی، توان مدیریت اجرایی و آشنایی با فرآیندهای اجرایی بر اساس اسناد بالادستی؛
• توجه لازم و وافی به سیاست‌های کلی نظام در حوزه خانواده و جمعیت؛
• قدرت اقناع‌سازی نخبگان و جلب امکانات برای حوزه زنان از حوزه‌های مختلف دولت و ارتباط مؤثر و دوسویه با مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه؛
• پرهیز از رویکردهای جناحی و سیاست زده؛• دارای مرزهای گفتمانی روشن با رویکردهای نظام بین‌الملل و اسناد بین‌المللی در حوزه زنان؛
• آشنایی با جریان‌های مختلف فکری و شناخت نقاط قوت و ضعف دولت‌های گذشته در این زمینه و اخذ رویکردی شامل استفاده درست از نقاط قوت با تأکید بر بهره‌مندی از خلاقیت و نوآروی.

۳٫ اقدام به عملی‌سازی سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری:
در کنار این موضوعات، لازم به تأکید است که اگرچه در بند ۲ سیاست‌های کلی خانواده، به موضوع مهم پیوست خانواده اشاره شده، اما متأسفانه با گذشت حدود یک دهه از ابلاغ این سیاست‌ها همچنان این موضوع دچار غفلت برخی دولت‌ها بوده و به خوبی جامه عمل به آن پوشانده نشده است.

در خاتمه، مجمع همیاری مدیریت زنان ضمن تأکید دوباره برتوجه ویژه حضرتعالی به موضوع مهم انتصاب زنان دردولت جدید و نیز موضوع مهم پیوست خانواده، تلاش خواهدداشت بعنوان حلقه کارشناسی میانی، در طی چهار سال آتی، با بررسی برنامه‌ها و اقدامات صورت‌گرفته در دولت چهاردهم در حوزه زنان و خانواده، از جایگاه ناظر اجتماعی آگاه و مطلع، در تعامل با حضرتعالی نکات لازم را خدمت تان عرضه دارد.
علاوه بر این، ضمن اعلام آمادگی نسبت به ایفای نقش مشورتی، درخواست ملاقات حضوری با حضرتعالی به همراه جمعی از فعالان مجرب حوزه زنان و خانواده و سمن‌های فعال در این عرصه راازمحضرتان داریم.

امید داریم با استعانت از حضرت زهرا(س) شاهدموفقیت روزافزون دولت چهاردهم در اجرای منویات مقام معظم رهبری وسیاستهای کلی ابلاغی ایشان، اجرای شایسته برنامه هفتم توسعه و اقدامات مثبت و رو به جلو در حوزه زنان و خانواده در دولت باشیم.
ان‌شالله

با دعای خیر
“مجمع همیاری مدیریت زنان”

انتهای پیام/

Check Also

دبیری:مقاومت یمن، لبنان، غزه و عراق مدیون طهرانی‌مقدم‌ها است

دبیری:مقاومت یمن، لبنان، غزه و عراق مدیون طهرانی‌مقدم‌ها است

– اخبار سیاسی – به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، شهرام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *