‌‌فروش ۸۰۰ هزار تومانی گوشت تنظیم بازاری در سنندج + فیلم

‌‌فروش ۸۰۰ هزار تومانی گوشت تنظیم بازاری در سنندج + فیلم

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، گوشت یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می‌شود. غنی بودن گوشت از پروتئین‌های ارزشمند، که حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن (چون در بدن انسان ساخته نمی‌شود) نظیر هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، متیونین، تریپتوفان و چربی‌ها که به عنوان یک منبع انرژی‌زا برای بدن محسوب شده و حاوی اسیدهای چرب نظیر اسد نیلولئیک، اسید لینولنیک و اسید آرشیدونیک بوده و مواد معدنی نظیر فسفات‌ها و سلوفات‌ها و ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های گروه B و هیدرات کربن ( گلیکوژن)، نشان‌دهنده ارزش و اهمیت این فراورده مهم در تغذیه انسان است.

مصرف سرانه گوشت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین این عوامل درآمد سرانه و عادات غذا خوردن است.  مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طبق برآورد کارشناسان حدود ۱۴-۱۳ کیلوگرم است. در استان کردستان به دلیل افزایش قیمت‌ها برخی از خانواده‌ها قدرت مالی تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ را ندارند و می‌توانیم بگوییم گوشت قرمز از سفره بیش از ۵۰ درصد از خانواده‌ها حذف شده است.

استان کردستان یکی از مناطق دام‌خیز و دامپرور کشور محسوب شده که سالانه افزون بر ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در آن تولید می‌شود. جمعیت دامی حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحد دامی (سبک و سنگین) بوده و در حال حاضر به طور متوسط روزانه در کشتارگاه صنعتی دام سنندج ۳۰۰ دام سبک و بیش از ۱۰۰ دام سنگین کشتار می‌شود.

.

اگرچه کردستان با توجه به تولید سالانه، ظرفیت تبدیل به عنوان یکی از قطب تولید گوشت قرمز کشور را دارد اما همین الان نیز با وجود این میزان تولید، قیمت‌ها آنقدر افزایش یافته که دیگر امروز کمتر خانواده‌ای بتواند به راحتی این نیاز خانه را تأمین کند. البته در زمینه افزایش قیمت گوشت قرمز، قیمت نهاده‌های دامی و علوفه نیز افزایش یافته و از سوی دیگر قاچاق دام بی‌تأثیر نیست و این باعث شده تا دامداری‌های از دام مولد خالی شوند و در حال حاضر، نیز بسیاری از واحد‌های دامداری گاو شیری و پرواری خالی از دام هستند.

از سوی دیگر تورم بالا باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و همین کاهش قدرت خرید، خود دلیلی برای کوچک شدن سفره کردستانی‌ها شده است. جدا از گرانی، چند نرخی بودن قیمت‌ها نیز خود معضلی بزرگ و باعث سردرگمی خریدار می‌شود.

در پی تماس‌های مردمی مبنی بر چند نرخی بودن قیمت گوشت، این مطالبه مردمی را در بازار سنندج بررسی کردیم. بر اساس گزارشات میدانی و مشاهدات عینی خبرنگاران آباجان به نقل از تسنیم “قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله ۶۲۰ هزار تومان و گوسفندی تنظیم بازاری با قیمت‌های مختلف ۶۸۰ هزار تومان، ۷۵۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد در حالی‌که معاون سازمان صمت استان کردستان قیمت مصوب تنظیم بازار هر کیلو گوشت گوسفندی را ۵۷۰ هزار تومان اعلام می‌کند و می‌گوید تمام واحدهای صنفی قصابی مکلف به اجرای آن هستند.

وی گفت: با توجه به کمبود دام در استان و از سویی مصرف‌کنندگان به صورت سلیقه‌ای گوشت می‌خرند، گوشت با قیمت‌های مختلف عرضه می‌شود، اما با این شرایط نیز باید هر کیلوگرم گوشت با ۵۷۰ هزار تومان به فروش برسد در غیر این صورت به تعزیرات حکومتی معرفی و برابر قانون با آنان برخورد خواهد شد، اما الان آماری ندارم!

معاون نظارت و بازرسی اداره‌کل صمت استان کردستان تصریح کرد: البته ستاد تنظیم بازار به منظور ساماندهی این حوزه روزانه ۲ تا ۵ تن گوشت گرم را از طریق فروشگاه رفاه سنندج با قیمت ۲۹۹ هزار تومان و گوشت یخ‌زده گوساله با قیمت هر کیلوگرم ۳۱۵ هزار تومان را عرضه می‌کند.

سردارزاده در پاسخ به سؤال خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با اشاره به قیمت‌های چندنرخی گوشت در بازار سنندج، آیا نظارتی بر مراکز عرضه می‌شود؟ مدعی شد بله هست، به صورت سرزده بازدیدهایی صورت می‌گیرد. این ادعا در حالی مطرح شده که گفت‌وگوهای مردمی حکایت از خلاف آن دارد که در ادامه گزارش آباجان به نقل از تسنیم را می‌بینید:

انتهای پیام/۴۸۱/

Check Also

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، ماموستا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *