آبشخورهای پناهگاه حیات وحش قراویز سرپل‌ذهاب پاکسازی و آبگیری شد

آبشخورهای پناهگاه حیات وحش قراویز سرپل‌ذهاب پاکسازی و آبگیری شد

کیانوش احسانی‌پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: این اقدام به منظور تامین آب سالم برای حیات وحش در شرایط خشکسالی و افزایش دمای هوا در فصل تابستان به منظور تامین آب مورد نیاز وحوش در آبشخورهای پناهگاه حیات وحش قراویز با همت مأمورین یگان حفاظت محیط زیست سرپل‌ذهاب انجام شده است.

وی اظهار کرد: خشکسالی‌ها و کم بارشی‌های سال های اخیر باعث کاهش دبی آب چشمه ها شده که این کاهش می تواند تهدیدی برای حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه و به ویژه مناطق گرمسیری محسوب شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین گفت: هدف از اجرای این طرح که سطح پهناوری از این مناطق را دربر می گیرد، تامین، نگهداری و اطمینان از پایداری منابع آبی به‌عنوان اساسی ترین و حیاتی ترین نیاز زیستی حیات وحش در اقلیم های گرمسیری منطقه بوده تا در شرایط خشکسالی و گرمای سوزان و طولانی مدت تابستان در حوزه مذکور مشکلی برای حیات وحش متنوع و ارزشمند این عرصه ها ایجاد نشود.

احسانی‌پور ادامه داد: یکی از مشکلات مناطق تحت مدیریت محیط زیست در شهرستان های گرمسیری کمبود منابع آبی در سطح این مناطق است به همین دلیل مرمت و بازسازی منابع آب و آبشخورها نقش اساسی در تامین آب حیات وحش در سطح منطقه را ایفا می کند که تا پایان فصل تابستان آبرسانی به آبشخورهای حیات وحش در این مناطق ادامه خواهد داشت.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا؛ سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و برخورداری از ۴۸ کیلومتر نوار مرزی با عراق، بیش از ۸۸ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی جنگل و مرتع دارد.

هم اکنون قصرشیرین و سرپل ذهاب دارای پناهگاه حیات وحش مشترک قراویز به مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار، زله زرد با ۳۹ هزار هکتار و یک منطقه تیراندازی ممنوع در شعاع هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار است.

منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز مشترک قصرشیرین و سرپل ذهاب هم اکنون تنها زیستگاه منحصر به فرد آهوی ایرانی در منطقه غرب کشور به شمار می رود.

منطقه زله زرد مشترک قصرشیرین و گیلانغرب با ۳۹ هزار هکتار مساحت یکی از مناطق مهم زیستگاه گونه های نادر گیاهی و جانوری در استان کرمانشاه و کشور به شمار می رود که از سال ۱۳۷۳ تحت حفاظت است.

از جانوران موجود در این منطقه می توان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمجه اشاره کرد.

همچنین گونه های پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته نیز در این زیستگاه با پوشش گیاهی بلوط، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی زندگی می کنند.

حتما ببینید

استاندار: تغییرات مدیریتی در کرمانشاه با سرعت انجام خواهد شد

استاندار: تغییرات مدیریتی در کرمانشاه با سرعت انجام خواهد شد

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا؛ «منوچهر حبیبی» پس از برگزاری جلسه امروز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *