نیکبخت: رشد ۲۱ میلیون تنی تولیدات کشاورزی/ ذخایر کالاهای اساسی کشور تا ۵ ماه تامین است

نیکبخت: رشد ۲۱ میلیون تنی تولیدات کشاورزی/ ذخایر کالاهای اساسی کشور تا ۵ ماه تامین است

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، محمدعلی امروز (یکشنبه) در جلسه هیات دولت با ارائه گزارش از عملکرد سه ساله حوزه تحت مدیریت خود اظهار داشت: تولید محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۰ میلیون تن بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۱ میلیون تن رسیده است.

وی افزود: دولت سیزدهم ۵ راهبرد حداکثرسازی تولید در حوزه‌های مختلف با تکیه بر حفاظت از منابع پایه آب و محیط زیست، راهبرد دوم یکنواختی در تولید محصولات کشاورزی (کاهش ضرر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان)، راهبرد سوم توازن بخشی در تولید (متناسب سازی تولید با سهم بری هر یک از محصولات یا حوزه‌ها از منابعی که استفاده می‌شود)، راهبرد چهارم تولید صادرات محور برای ارزآوری و توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال و حمایت از تولید و تولیدکننده و راهبرد پنجم کشاورزی دانش بنیان و افزایش بهره‌وری و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و موسسات علمی و نخبگان بخش کشاورزی مدنظر قرار داد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون در یکی از موسسات حوزه کشاورزی بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان به صورت مشترک کارهای علمی و تولیدی انجام می‌دهند.

نیکبخت یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم در بخش کشاورزی را ۶ اولویت‌بندی در بخش زیرساخت و سرمایه‌گذاری دانست و گفت: در بخش زیرساخت‌ها آبخیزداری و آبخوان‌داری و کارهای کوچک تامین آب به اضافه طرح‌ها و پروژه‌های آب و خاک به عنوان زیرساخت‌های مهم حوزه‌های مختلف کشاورزی مورد توجه قرار گرفت.

وی اضافه کرد: همچنین ۴ اولویت دیگر در بخش سرمایه‌گذاری کشاورزی در حوزه‌های شیلات (صید و صیادی و آبزی‌پروری)، صنایع تبدیلی، تکمیلی و صنایع غذایی، توسعه گلخانه‌ها و گیاهان دارویی و دامپروری تعریف شده است.

بهبود ۲ میلیارد دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی در دولت سیزدهم

وزیر جهاد کشاورزی به تعدادی از شاخص‌ها و آمارهای بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی با توجه به راهبرد چهارم نسبت به سال قبل افزایش داشت که بیش از ۲ میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی بهبود پیدا کرد.

وی افزود: نرخ رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی از منفی ۴.۶ درصد در بهار سال ۱۴۰۲ به ۶ دهم درصد مثبت در زمستان ۱۴۰۲ رسید که امسال از رکود خارج خواهد شد و شرایط بهتری رقم می‌خورد.

نیکبخت درباره محصول استراتژیک گندم اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰، ۴ میلیون تن گندم خریداری و حدود ۷ میلیون تن گندم وارد شد که این رقم خرید در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم با یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن واردات بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر خرید گندم از مرز ۸.۲ میلیون تن عبور کرده است گفت: میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: به طور قطع با این روند خرید، امسال میزان خرید تضمینی گندم دولت از کشاورزان از ۱۱.۵ میلیون تن عبور خواهد کرد که نشان‌دهنده صرفه‌جویی ارزی است.

وی درباره آسیب‌های صنعت طیور گفت: در دولت سیزدهم بازسازی صنعت طیور به مراحل پایانی رسیده و امروز در تولید به درجه‌ای رسیده‌ایم که هم بازار داخل را تامین و تنظیم کرده‌ایم و هم ذخایر کشور را از محل تولید داخل تامین می‌کنیم و دیگر اجازه نمی‌دهیم برای تامین ذخایر داخل کشور از خارج مرغ وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ضمن اینکه در صنعت طیور به مرحله صادرات رسیدیم به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۴۰ هزار تن تخم مرغ، از ابتدای امسال تاکنون ۵۰ هزار تن تخم مرغ و ۸ هزار تن گوشت مرغ به کشورهای هدف صادر شده است.

نیکبخت گفت: اکنون واحدهای دامداری کشور همانند صنعت طیور در مرحله بازسازی قرار دارد و در دام سنگین ۸۵ درصد برنامه تعیین شده، انجام شده است.

وی با بیان اینکه در تولید شیر و انواع لبنیات و گوشت شرایط رو به بهبود است افزود: در دام سبک زمان بر است که آن هم در دستور کار است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در تامین نهاده‌های دامی، در هیچ دوره‌ای مانند اکنون نبوده، اگر امروز وارداتی انجام ندهیم ۴ تا ۵ ماه در محصولات مختلف نهاده‌ها تامین انجام شده و نیازی به واردات نیست.

نیکبخت ضمن قدردانی از بانک مرکزی در تامین نهاده‌ها افزود: در دولت سیزدهم از ظرفیت صنایع و کارآفرینان و بازرگانان بخش کشاورزی استفاده کردیم به طور مثال برای اولین بار امسال دانه‌های روغنی را خودمان خرید نکردیم؛ زیرا باعث ضرر و زیان دولت می‌شد و تامین منابع برای دولت کار سختی بود.

وی گفت: واردکنندگان روغن خام یا دانه‌های روغنی را ملزم کردیم که به‌ازای آن محصولات داخل را خریداری کنند که فقط در یک مورد محصول دانه‌های روغنی تاکنون ۸ همت خرید شده و پرداخت را انجام داده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی از تولید کنندگان بخش کشاورزی برای تحولی که در این بخش رخ داده تشکر و قدردانی کرد.

حتما ببینید

توسعه تجارت محصولات کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و ترکیه

توسعه تجارت محصولات کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و ترکیه

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهادکشاورزی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *