فیلم‌نامه «آبی روشن» ابتدا رد شده بود/ چالش عبور از محدودیت‌ها

فیلم‌نامه «آبی روشن» ابتدا رد شده بود/ چالش عبور از محدودیت‌ها

سیدمحمدحسین میری در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی آباجان به نقل از ایرنا، درباره فیلم سینمایی «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا توضیح داد: نوروز ۱۴۰۲ بود که با همراهی امیر ابیلی طرحی را آماده کردیم که نسبت به سایر پروژه‌های دینی، طرحی متفاوت محسوب می‌شد. پستی و بلندی‌های موجود در مسیر شخصیت اصلی داستان و اینکه خادم حضرت رضا(ع) بود این طرح را به طرحی متفاوت تبدیل کرده بود. این شخصیت قرار بود در طول داستان با تحول مواجه شود.

وی افزود: طرح این فیلم‌نامه را ابتدا به آستان قدس رضوی ارائه کردیم و تصویب آن در آستان روان‌تر از چیزی بود که انتظار داشتیم. وقتی طرح اولیه تایید شد به هدایت امیر ابیلی، تیم نویسندگان، نگارش فیلمنامه را کلید زد. بعدتر با لطف امام رضا(ع) کار به سرانجام رسید و فیلم‌نامه آماده را به سازمان اوج ارائه کردیم که آنها هم از فیلمنامه و تولید آن استقبال کردند. در همین مرحله بود که بابک خواجه‌پاشا را هم دعوت کردیم تا طرح را مطالعه کند.

تهیه‌کننده «آبی روشن» گفت: وقتی کارگردان به پروژه اضافه شد، تغییراتی در طرح به وجود آمد تا براساس همه ایده‌ها، فیلم‌نامه «آبی روشن» به شکل نهایی که در فیلم شاهد هستید، دربیاید.

میری با تاکید بر رضایت خود از خروجی نهایی پروژه گفت: بالاخره با همه محدودیت‌هایی که وجود داشت، کار به خوبی به سرانجام رسید. در هر حال کار روی سوژه‌های دینی همواره ملاحظات و سختی‌های خودش را دارد. در عین حال داستان این فیلم هم جاده‌ای بود و نیاز به امکانات و بودجه خاص خود را داشت. در مجموع به لطف خدا، اتفاقات خوبی برای این پروژه رخ داد و در جشنواره فیلم فجر هم فکر می‌کنم فیلم ما جزو سه، چهار فیلم کم‌هزینه بود و در عین حال در ترکیب فیلم‌هایی قرار گرفت که رکورددار نامزدی بودند.

فیلم‌نامه «آبی روشن» ابتدا رد شده بود/ چالش عبور از محدودیت‌ها

میری درباره محدودیت‌هایی که در مسیر ساخت این فیلم با آن مواجه بوده‌اند توضیح داد: اولین محدودیتی که با آن مواجه شدیم، مربوط به شورای پروانه ساخت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. این شورا در کمال تعجب، فیلم‌نامه‌ای که آستان قدس و سازمان اوج تایید کرده بودند را رد کرد! به دلایلی جلوی تولید این کار را گرفتند و ما در حدود یک ماه‌ونیم درگیر این مساله بودیم که اثبات کنیم، فیلم‌مان یک فیلم دینی و در راستای معارف اهل بیت(ع) است.

وقتی فیلم‌نامه را به وزارت ارشاد ارائه کردیم، یکی، دو نفر از اعضای شورای پروانه ساخت، به‌صورت عجیبی با نفس ساخت آن مخالفت کردند. بالاخره هم سابقه و پیشینه ما به‌عنوان سازندگان پروژه مشخص بود و هم تجربه‌های کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس قابل ارزیابی بود. به‌رغم وجود این سابقه، به‌صورت قاطع فیلمنامه را رد کردند

وی ادامه داد: شکر خدا از این مرحله عبور کردیم و دومین چالش ما مربوط به محدودیت‌های بودجه‌ای بود. این پروژه از نظر تولیدی واقعا کار سنگینی بود اما شکر خدا همه بچه‌های گروه از بازیگران گرفته تا عوامل فنی، همراهی بسیار خوبی داشتند و همه دست به دست هم دادند تا این پروژه به سرانجام رسید.

تهیه‌کننده «آبی روشن» در ادامه گفت: شرایط تولیدی این پروژه هم در نوع خودش بسیار دشوار بود. این فیلم در ۵ استان تولید شد و همه این شرایط از نظر اجرایی محدودیت‌هایی را برای پروژه به وجود می‌آورد اما از همه این چالش‌ها عبور کردیم و به سرانجام رسیدن این کار را هم از الطاف امام رضا(ع) می‌دانیم.

میری در توضیح بیشتر درباره چالش‌های فیلم‌نامه «آبی روشن» در شورای پروانه ساخت، گفت: وقتی فیلم‌نامه را به وزارت ارشاد ارائه کردیم، یکی، دو نفر از اعضای شورای پروانه ساخت، به‌صورت عجیبی با نفس ساخت آن مخالفت کردند. بالاخره هم سابقه و پیشینه ما به‌عنوان سازندگان پروژه مشخص بود و هم تجربه‌های کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس قابل ارزیابی بود. به‌رغم وجود این سابقه، به‌صورت قاطع فیلمنامه را رد کردند.

وی افزود: وقتی حضوری به شورا مراجعه کردم هم پاسخ این بود که فیلمنامه شما به‌طور کامل رد شده است و این‌گونه نیست که روی آن اصلاحیه‌ای داده باشند. همین‌جا باید از برخی دیگر از اعضای شورای پروانه ساخت تشکر کنم که کمک بسیار زیادی برای رفع این مشکل به ما کردند که یکی از این اعضای شخص آقای روح‌الله سهرابی بودند. یک نفر از اعضای شورا اما به‌شدت با ساخته شدن فیلم مخالف بود. برداشت او این بود که ما در فیلم قصد داریم تصویری منفی از یک خادم حضرت رضا(ع) ارائه کنیم.

زمانی که ما فیلمنامه را به اوج ارائه کردیم، تقریبا ۵ ماه به جشنواره فجر زمان باقی مانده بود و عملا لیست مالی پروژه‌های در دست تولید این سازمان نهایی شده بود. به همین دلیل حمایت از فیلم ما، خارج از برآوردهای مالی‌شان بود

این تهیه‌کننده سینما ادامه داد: ما در پاسخ به این دوستان گفتیم این فیلم‌نامه را آستان قدس تصویب کرده است و اگر قرار است کسی از این منظر روی فیلم ملاحظه‌ای داشته باشد، متولیان آستان قدس هستند. آنها فیلم را قبول داشتند اما برخی از این دوستان به‌شدت مخالفت می‌کردند. شکر خدا با ورود و نقش‌آفرینی برخی از اعضای همین شورا، مشکل فیلم ما حل شد و توانستیم آن را به تولید برسانیم.

وی تاکید کرد: بدون تعارف، توقع ما این است که وقتی فیلم دینی ساخته می‌شود، از آن حمایت شود نه اینکه در مسیر آن شاهد سنگ‌اندازی باشیم. این شرایط خیلی در آن مقطع ما را ناراحت کرد. بالاخره انتظار داریم وقتی با وجود تمام محدودیت‌ها سراغ ساخت چنین آثاری می‌رویم مورد حمایت قرار بگیریم. شکر خدا در چالشی که برای فیلم پیش‌ آمد سازمان اوج تمام قد پشت ما ایستاد و تلاش شد تا این مشکل برطرف شود.

تهیه‌کننده «آبی روشن‌» که از محصولات سازمان اوج است، درباره اشاره خود به مشکلات مالی در مسیر تولید این پروژه تاکید کرد: بالاخره هم هر پروژه برآورد مالی خاص خودش را دارد. همه فیلم‌ها در شرایط یک پروژه بزرگ دفاع‌مقدسی، نیستند. زمانی که ما فیلمنامه را به اوج ارائه کردیم، تقریبا ۵ ماه به جشنواره فجر زمان باقی مانده بود و عملا فهرست مالی پروژه‌های در دست تولید این سازمان نهایی شده بود. به همین دلیل حمایت از فیلم ما، خارج از برآوردهای مالی‌شان بود و محدودیت‌هایی را هم برای ما به دنبال داشت. در عین اینکه دوستان اوج و بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد امام رضا(ع) حمایت شش دانگی از تولید فیلم کردند و ما هم تلاش کردیم جواب این اعتماد را بدهیم.

حتما ببینید

بهزاد فراهانی: جز نمایشنامه‌نویسی کار دیگری بلد نیستم/ کینه‌ای ندارم حتی از دشمنم

بهزاد فراهانی: جز نمایشنامه‌نویسی کار دیگری بلد نیستم/ کینه‌ای ندارم حتی از دشمنم

بهزاد فراهانی بازیگر، نمایشنامه‌نویس و فیلمنامه‌نویس که این روزها در قامت «خان» سوجان حسین تبریزی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *