به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه از قراردادهای تسلیحاتی چند میلیون دلاری که فرانسه با ارمنستان امضا کرده بود، دفاع کرد.
رئیسجمهور فرانسه در نشست خبری که در جریان اجلاس جامعه سیاسی اروپا در لندن برگزار شد، در جواب یک خبرنگار آذربایجانی گفت: اجابت درخواست هر کشور مستقلی که بخواهد خود را از نظر نظامی تقویت کند و فکر میکند ممکن است مورد حمله کشور دیگری قرار گیرد، کاملاً طبیعی است. اگر به دهه گذشته نگاه کنیم، خواهیم دید که آذربایجان بیشتر از ارمنستان مسلح است. اگر اشتباه میکنم تصحیح کنید، آذربایجان در سال ۲۰۲۰ جنگی وحشتناک را آغاز کرد.
آیخان حاجیزاده سخنگوی وزارت امور خارجه آذربایجان، در مورد آنچه امانوئل ماکرون گفت، اظهار داشت: متأسفانه نظرات امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در اجلاس سران جامعه سیاسی اروپا که سیاست نظامی سازی ارمنستان را توجیه میکند و سوگیری آشکار علیه آذربایجان را نشان میدهد، نمونه بارز دیگری از تلاش فرانسه برای ایجاد تنش در منطقه و ممانعت از روند صلح است.
حاجیزاده تأکید کرد: آزادی سرزمینهای اشغالی حق مشروع آذربایجان است و معرفی ارمنستان از سوی فرانسه به عنوان کشوری صلحطلب، نشان میدهد که سیاست این کشور چه در دوره میانجیگری و چه پس از جنگ وطنی ۴۴ روزه ناعادلانه است.
پاریس اکتبر گذشته اعلام کرد که ارمنستان را به سلاحهای دفاعی مجهز میکند.
بعدها چندین قرارداد تسلیحاتی بین ارمنستان و فرانسه منعقد شد.
جمهوری آذربایجان اعتراض و نگرانی خود را در مورد تسلیح ارمنستان ابراز کرد.
از جمله تسلیحات و تجهیزات نظامی که فرانسه در اختیار ارمنستان قرار داده رادارهای پیشرفته، سامانههای دفاع هوایی کوتاه برد و خودروهای زرهی است.
بر اساس قرارداد دیگری که ماه گذشته بین طرفین امضا شد، پاریس ۳۶ فروند هویتزر سزار را در اختیار ایروان قرار میدهد.
ماکرون همچنین در ۱۸ ژوئیه گفت که از تمامیت ارضی ارمنستان و مذاکرات برای امضای پیمان صلح با جمهوری آذربایجان حمایت میکند.
رئیسجمهور فرانسه در اجلاس سران جامعه سیاسی اروپا با نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان دیدار کرد.
الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان نیز در این اجلاس شرکت کرد. پیش از این اجلاس از احتمال دیدار سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داده شد. باکو و ایروان یکدیگر را مقصر شکست این دیدار میدانند.
گفتنی است، در اوایل دهه ۱۹۹۰، مناقشه قرهباغ باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. منطقه قرهباغ آذربایجان و ۷ ناحیه اطراف آن اشغال شد.
جمهوری آذربایجان با یک جنگ ۴۴ روزه در سال ۲۰۲۰ و عملیات یک روزه در سال ۲۰۲۳ کنترل سرزمینهای خود را دوباره به دست گرفت.
در سالهای اخیر مذاکرات صلح بین دو کشور با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه به طور جداگانه انجام شده است.
انتهای پیام/