به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، تلاش برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در وزارت نیرو با جدیت دنبال میشود. برای تحقق هدف شتاببخشی به رشد و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اقدامهای متعددی انجام شده است. تنوعبخشی به مدلهای تتمین مالی، افزایش سقف خرید تضمینی برق، فراهمشدن امکان خریدوفروش برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی و فراهمشدن امکان صادرات برق تجدیدپذیرها، مهمترین اقدامهای صورتگرفته به این منظور بوده است.
آخرین گزارش سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران نشان میدهد تا پایان خردادماه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور به ۱۱۹۹.۷۱ مگاوات رسیده است که بهزودی به یکهزار و ۲۰۰ مگاوات خواهد رسید.
از این میان سهم نیروگاههای بادی با ۳۶۶.۳ مگاوات ۳۱ درصد است. سهم نیروگاههای خورشیدی نیز با ۵۲۹.۹ مگاوات ۵۸ درصد از کل ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه امسال بوده است.
نیروگاههای برقآبی کوچک نیز که نوعی از انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میرود تا پایان خردادماه امسال با ۱۰۳.۶۷ مگاوات، سهمی ۹ درصدی داشتهاند.
نیروگاههای زیستتوده نیز با ۱۲.۵ مگاوات سهمی یکدرصدی دارند و سهم نیروگاههای توربین انبساطی هم با ۹.۶ مگاوات، یک درصد بوده است.
مجموع انرژیهای تجدیدپذیر کشور در خردادماه هشت دهم از برق کشور را تولید کردهاند.