به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از همدان، مسعود ویژه ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: امسال همدان میزبان بیست و نهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است، رویدادی که نیمه دوم آبان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه گروههای نمایشی در شهرستانها هم اجرا خواهند داشت افزود: در این دوره ۸ سالن شهر همدان میزبان برنامه ها و نمایش ها خواهند بود.
مدیرکل ارشاد اسلامی همدان با این توضیح که هنوز آمار میزبانها و کشورها مشخص نیست افزود: از امروز فراخوان شرکت در جشنواره منتشر شده و تا یک ماه ادامه خواهد داشت و پس از آنها تعداد گروهها و کشورهای متقاضی شرکت در جشنواره معلوم میشود.
وی با بیان اینکه جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان خاستگاهش همدان بوده است چرا که این شهر استادان بزرگی را در عرصه تئاتر دارد مطرح کرد: در ابتدا عنوان جشنواره که به صورت ملی برگزار میشد به عنوان تئاتر امید بود و پس از چند سال این رویداد به جشنواره بین المللی تبدیل شده و در زمره تئاتر های دنیا قرار گرفت به گونه ای که هم اکنون رتبه ۱۳ را در جهان دارد از این رو این جشنواره از پرافتخار ترین و پر اعتبارترین جشنواره های بین المللی است.
ویژه با این توضیح که ما جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را میراث ناملموس شهر همدان میدانیم عنوان کرد: خاستگاه جشنواره تئاتر همدان است و باید تلاش کنیم این میراث ناملموس را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه در ۲۹ دوره ای که جشنواره برگزار شده، ۲۰ دوره در همدان بوده و تنها در چند دوره به دلایلی این رویداد در شهرهای دیگر برگزار شده است گفت: یکی از مسائلی که مورد غفلت واقع شده این است که در بسیاری از کشورها متولی فعالیت های فرهنگی و هنری شهرداری ها هستند که با اعتباراتی که دارند میتوانند در زمینه پشتیبانی و غیره این رویدادها را حمایت کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با تشریح برخی مشکلات موجود اظهار داشت: سال قبل که جشنواره به اردکان یزد منتقل شد، با اعتراضات مردم و هنرمندان رو به رو شدیم چرا که برگزاری این جشنواره نشاطی را در جامعه به ویژه در بین کودکان ایجاد میکرد.
وی بیان کرد: جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان با استقبال بی نظیری رو به رو بود به نحوی که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۵۰ هزار نفر از اجرای های نمایشی دیدن کردند.
ویژه افزود: قرار بود امسال جشنواره باز هم در اردکان باشد اما پشتیبانی مردم و هنرمندان سبب شد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و برخی متولیان مصمم شوند تا این رویداد در همدان برگزار شود.
وی عنوان کرد: از آنجایی که امسال همدان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی شده و نتیجه ثبت جهانی هگمتانه نیز نهایی اعلام میشود، این فضا مناسب ترین بستر برای باز گرداندن جشنواره بود که با همکاری شهرداری و استقبال شهردار این مهم محقق گردید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان افزود: جلسات هماهنگی برگزار و مکاتبات و جلساتی نیز با وزیر ارشاد انجام شد که در نهایت با استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس موفق شدیم این جشنواره را به همدان بازگردانیم.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: از آنجایی که همدان با چند شهر دنیا خواهر خواندگی دارد قرار است به پیشنهاد شهرداری امسال گروههایی از این شهرها نیز در همدان اجرا داشته باشند.
انتهای پیام/