پرش توکلی از طلسم طلا

پرش توکلی از طلسم طلا

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، «حسین توکلی» از قهرمانان ملی ایران است که در رفتار و عمل خود همیشه متفاوت از سایر بزرگان ورزش ایران عمل کرده است. او همان جوان ۲۲ ساله محمودآبادی است که توانست در سرزمین کانگروها با کسب مدال طلا در دسته ۱۰۵ کیلوگرم طلسم بیش از سه دهه ناکامی ایران در کسب مدال طلای وزنه‌برداری در المپیک را بکشند.

حسین توکلی نخستین وزنه‌بردار ایرانی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدال طلای المپیک دست پیدا کرد. پیش از توکلی تنها محمد نصیری موفق به کسب یک نشان طلای المپیک در ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی شده بود.

وزنه‌برداری ایران با کسب ۹ مدال طلا در ادوار المپیک دومین رشته پرافتخار ایران محسوب می‌شود و می‌تواند گفت مدال توکلی استارت هفت طلای دیگر ایران در المپیک بود که توسط قهرمانانی مانند حسین رضازاده ۲ مدال، سهراب مرادی، کیانوش رستمی، نواب نصیرشلال، سعید محمدپور و بهداد سلیمی تداوم پیدا کرد.

نابغه محمودآبادی تیم ملی وزنه‌برداری ایران در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی با مهار ۱۹۰ کیلوگرم در یک‌ضرب و ۲۳۵ کیلوگرم در دوضرب بالاتر از تمام رقیبان به نشان طلای المپیک سیدنی رسید. در آن دوره از المپیک حسین رضازاده به طلای دسته فوق سنگین رسید و کوروش باقری نیز چهارم شد. شاهین نصیری‌نیا یکی از شانس‌های کسب مدال طلا نیز به دلیل مصدومیت و البته برخی حاشیه‌های دیگر از دور رقابت‌ها حذف شد.

پرش توکلی از روی طلسم طلا

توکلی همیشه خاص بوده و فعالیت‌های ورزشی او مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. مرد طلایی سیدنی پس از ۳۲ سال با بازوان توانمند خود توانست با ثبت مجموع ۴۲۵ کیلوگرم عنوان قهرمانی المپیک ۲۰۰۰ سیدنی را از آن خود کند. اما این پایان کار شگفت‌انگیز توکلی نبود بلکه وی با حضور خود در سکوی توزیع جوایز با یک حرکت جهشی به سوژه رسانه‌ها تبدیل شد. پرش او روی سکوی نخست المپیک ۲۰۰۰ سیدنی از تصاویر به یاد ماندنی ادوار مختلف المپیک به ثبت رسیده است.

داستان مربیگری او مانند زندگی قهرمانیش هم متفاوت بود. وی از معدود مربیانی به شمار می‌رود که در سه رشته وزنه‌برداری، پاراوزنه‌برداری و دوومیدانی تجربه کار دارد. توکلی در زمان ریاست «بهرام افشارزاده» در فدراسیون وزنه‌برداری در کادر فنی تیم‌ ملی نوجوانان و جوانان فعالیت می‌کرد، اما پس از روی کار آمدن حسین رضازاده در راس فدراسیون، این مربی از سمت خود کنار گذاشته شد.

توکلی در سال ۱۳۹۶ رسما سرمربی بدنسازی «احسان حدادی» نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن و رئیس کنونی فدراسیون دوومیدانی شد.

پرش توکلی از روی طلسم طلا

از نکات عجیب کارنامه قهرمان المپیک سیدنی آن است که وی هیچگاه موفق به کسب مدال یا عنوان در مسابقات قهرمانی جهان نشده است. او در فاصله سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ میلادی در این مسابقات شرکت کرد که ۲ عنوان پنجمی بهترین نتیجه ثبت شده او است. وی مدال برنز بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان کره‌جنوبی را در کارنامه دارد.

«ووهان» چین را با ویروس کرونا در سطح جهان می‌شناسند جایی که نخستین علائم این بیماری کشنده از آنجا شروع و به سایر نقاط جهان سرایت پیدا کرد. اما این شهر برای توکلی به مراتب شناخته شده‌تر از ویروس آن است. او در سال ۱۹۹۹ و در سن ۲۱ سالگی در مسابقات قهرمانی آسیا که در این شهر برگزار شد توانست بر سکوی نخست دسته ۱۰۵ کیلوگرم قرار بگیرد.

پرش توکلی از روی طلسم طلا

توکلی همیشه خاص تصمیم می‌گیرد و حتی برای مربیگری مسیر تهران تا فیجی را طی کرد تا بتواند هدایت تیم ملی وزنه‌برداری این کشور را بر عهده بگیرد اما مدت کوتاه حضورش با اعتراض تعداد زیادی از ورزشکاران نوجوان، جوان و بزرگسال همراه شد. در میان معترضان الین کیکاماتانا، بانوی سال فیجی و یکی از بهترین وزنه‌برداران جوان در جهان نیز دیده می‌شد.

بی شک اراده و پشتکار این وزنه‌بردار سرشناس کشورمان می‌تواند مسیر جدیدی برای موفقیت‌های روزافزون وزنه‌برداری ایران در ۲ رده المپیکی و پارالمپیکی باشد چرا که دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی در ورزش ایران یک برند محسوب می‌شود.

حسین توکلی در حال حاضر به عنوان سرمربی تیم ملی پاراوزنه‌برداری، ملی‌پوشان را مهیای حضور در پارالمپیک پاریس می‌کند.

پرش توکلی از روی طلسم طلا

Check Also

حریفان ملی‌پوشان کشتی در روسیه معرفی شدند/قهرمان المپیک حریف یزدانی شد

حریفان ملی‌پوشان کشتی در روسیه معرفی شدند/قهرمان المپیک حریف یزدانی شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این مسابقات روز ۲ آذرماه در کشتی فرنگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *