به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، «البرز محمدی» امروز (یکشنبه ۱۷ تیرماه) در نشست خبری در خصوص رشد تعاونیها و مردمیسازی اقتصادی در دولت سیزدهم، اظهار داشت: صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون برای تکمیل کردن پازل تامین مالی شرکتهای تعاونی راهاندازی شد تا پوشش ریسک شرکتهای تعاونی را برعهده بگیرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون افزود: این صندوق با نگاه خوبی شکل گرفت، اما اهمیت این صندوق برای مسئولان علیرغم پیگیریها، خیلی زیاد نبود. از سالی که این صندوق تشکیل شد ریالی به این صندوق اضافه نشد و فقط در سال گذشته و امسال مبلغ اندکی به آن تعلق گرفت.
وی افزود: ۳۸۱۰ همت ضمانتنامه توسط صندوق سرمایهگذاری ضمانت تعاون صادر شد که ۱۶۱۰ همت متعلق به دولت سیزدهم است و سهم ۴۳ درصدی را نشان میدهد. افزایش سرمایه صندوق ضمانت بعد از ۱۴ سال حدود ۶۲ میلیارد تومان بود که با پیگیری وزیر تعاون و معاونان وی انجام شد.
محمدی گفت: این صندوق بستر خوبی برای زنان سرپرست خانوار شده است تا بتوانند از تسهیلات آن استفاده کنند که این کار با همکاری معاونت زنان و امور خانواده صورت گرفته است. ۶۰ درصد از کارمزد صندوق را برای حمایت از شرکتهای تعاونی کاهش دادیم که این اتفاق خوبی بود. البته دستگاههای نظارتی خیلی از این مساله خوشحال نشدند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون افزود: سال گذشته در حوزه صدور ضمانتنامه رشد ۹۷ درصدی داشتیم که اتفاق خوبی بود و توانستیم خدمات بیشتری به شرکتهای تعاونی ارائه دهیم. اهمیت تشکلهای تعاونی نسبت به سنوات گذشته بسیار ملموس است.
وی گفت: ۲۸ درصد ضمانتنامهها در بخش کشاورزی، ۵۲ درصد در بخش صنعت و ۲۰ درصد در بخش خدمات صادر شده است. در سه ماهه نخست امسال رشد ۹۴ درصدی در صدور ضمانتنامه داشتیم. امیدوارم با تزریق منابع این خلائی که بخش تعاون بتواند به واسطه آن خلأهایی که وجود دارد را پر کنند.
بیشترین تسهیلات پرداختی به تعاونیها در دولت سیزدهم
«محمد شیخ حسینی» مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز در ادامه گفت: در سه سال اخیر در بانک دولتی توسعه تعاون اقدامات مهمی در بخش تعاون رخ داده است. کل منابع سپرده بانک ۲.۵ برابر رشد داشته و مصارف پرداختی نیز به همین میزان رشد کرده است. رشد ۳ برابری منابع ارزانقیمت بانک به تعدیل هزینههای منجر شده و در سال ۱۴۰۳ بانک در ریل سوددهی قرار گرفته و در حال طی کردن این مسیر است.
وی گفت: در بین دستگاههای شفاف فساد ستیز در زیر مجموعه وزارت کار، این بانک رتبه نخست را کسب کرده است. منابع جذب شده ما و تسهیلات پرداختی نیز در این دوره سه ساله دولت سیزدهم، بیش از ۶۰ درصد منابع کل بانک از ابتدای تأسیس آن بوده است. همین امر بانک را بعد از ۱۰ سال از زیان خارج کرده است.
شیخ حسینی با اشاره به موضوع ناترازیها در بانک در حوزه نقدینگی قبل از دوره شهید رئیسی، گفت: ما تراز نقدینگی خود را مثبت کردیم و از همه مهمتر به تکالیف بانک در حوزه تسهیلات تخصصی تکلیفی حوزه اشتغال روستایی و تبصره ۱۸ و صنعت بهخوبی رشد داشتهاند.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون تاکید کرد: نرخ سود دریافتی از بخش تعاون را ۲ درصد با نگاه حمایت از بخش تعاون کاهش دادیم که از منظر حجم تسهیلات، باعث رشد شد. این بانک رتبه دوم را در حوزه رضایت از شیوه پرداخت تسهیلات دارد. تکالیف در حوزه تسهیلات ازدواج نیز به طور کامل انجام شده است.
وی افزود: بیشترین تسهیلات پرداختی به اتحادیه و تعاونیها از نظر تعداد و حجم تسهیلات در سه سال به خصوص در ۲ سال اخیر اتفاق افتاده است. در خصوص مصوبات سفرهای استانی بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال برای بانک تکلیف گذاشته بودند که مبلغ بسیار بالایی است و این به دلیل استقبالی است که مردم و مسئولین از بانک داشتند.
شیخ حسینی گفت: در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی ۱۰۰ درصد تعهدات خود را انجام دادیم یکی از راهبردهای مهم ما در ۲ سال اخیر این بوده که بسترهای بانکداری دیجیتال را در بانک ایجاد کنیم و گسترش دهیم.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: چشمانداز بانک را در ۱۴۰۱ ترسیم کردیم و بر اساس سند تحول راهبُردی بانک که مبتنی بر سند تحول دولت و بانکداری دیجیتال بوده را به مرحله اجرا رساندیم. چشمانداز ترسیمی بانک این است که در افق ۱۴۰۴ به عنوان بانک پیشرو در ارائه خدمات مالی در بستر دیجیتال به تعاونیها فعالیت کنیم.