پایان رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران در آمریکا و آغاز شمارش آرا

پایان رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران در آمریکا و آغاز شمارش آرا

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، ایرانیان مقیم آمریکا روز جمعه به وقت محلی همزمان با مردم سراسر ایران با حضور در ۳۵ شعبه اخذ رای در ۲۱ ایالت آمریکا برای شرکت در دومین مرحله چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران پای صندوق های رای حضور یافتند.

مشارکت ایرانیان مقیم آمریکا در مرحله دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران به گونه ای بود که صندوق های اخذ رای در سراسر آمریکا از ۳۱ شعبه به ۳۵ حوزه اخذ رای افزایش یافت.

مشارکت خوب ایرانیان مقیم آمریکا در ایالت های مختلف در دومین مرحله چهاردهمین انتخابات ریاست ایران در حالی بود که اپوزیسیون و مخالفان جمهوری اسلامی ایران مستقر در آمریکا در روزهای اخیر تلاش بسیاری برای عدم مشارکت ایرانی ها کرده بودند که این بار نیز هموطنان ایرانی توطئه آنان را نقش بر آب کردند.

نکته حائز اهمیت در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ایران در آمریکا آن بود که حتی برخی منتقدان سر سخت نیز پای صندوق های رای حضور یافتند که برخی بطور رسمی شرکت خود را اعلام کردند اما برخی ترجیح دادند در سکوت در این دوره از انتخابات شرکت کنند.

همچنین با هماهنگی های صورت گرفته با پلیس آمریکا، ایرانیان مقیم این کشور در امنیت توانستند در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

مشارکت خوب ایرانیان مقیم ایالات متحده آمریکا در دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری همچنین در حالی بود که روز پنجشنبه چهارم جولای (ژوئیه) روز استقلال آمریکا و تعطیل رسمی در این کشور بود و با توجه به اینکه روزهای شنبه و یکشنبه نیز در آمریکا، تعطیلات آخر هفته به شمار می رود، روز جمعه پنجم جولای (زمان برگزاری مرحله دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران) بین التعطیلین بود و بسیاری از مردم آمریکا در تعطیلات به سر می برند.

بر اساس اعلام دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن، دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس جمهور ایران، روز جمعه ۱۵ تیرماه (۵ جولای/ژوئیه) از صبح به وقت محلی، در ۲۱ ایالت و ۳۵ حوزه رای گیری برگزار شد.

دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ایالت های آریزونا، کالیفرنیا، واشنگتن، نیویورک، فلوریدا، جورجیا، ایلینویز، ماساچوست، مریلند، میشیگان، مینه سوتا، کانزاس، نبراسکا، نیوجرسی، کارولینای شمالی، اوهایو، اوکلاهما، اورگان، تگزاس، ویرجینیا و ویسکانسین برگزار شده است.

در ایالت نیویورک سه حوزه رای گیری در بوفالو، کوئینز و منهتن وجود خواهد داشت. ٢ شعبه اخذ رای نیز در شهرهای بوفالو و سیاتل جهت فراهم آوردن امکان اخذ رأی برای هموطنان مقیم کانادا در نظر گرفته شده که دولت کانادا با برگزاری انتخابات در این کشور مخالفت کرده است.

طبق اطلاعیه دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران و ١٨ سال تمام – متولدین ۱۵ تیرماه ١٣٨٥ (July ۵th, ۲۰۰۶) و قبل آن، در این انتخابات شرکت کردند.

بر اساس این اطلاعیه مدارک مورد نیاز برای رای دادن نیز شامل اصل گذرنامه ایرانی یا اصل شناسنامه ایرانی یا اصل کارت ملی بود.

مرحله نخست چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ با حضور چهار نامزد برگزار شد و هیچ یک از آن‌ها در مرحله اول، موفق به کسب اکثریت مطلق آرا نشدند. از میان نامزدها مسعود پزشکیان و سعید جلیلی موفق به کسب بیشترین آرا شدند و به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یافتند.

مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز روز جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ در سراسر ایران و ۱۳۸ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

حتما ببینید

وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد

وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *