به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسننژاد در نشست هماندیشی با محققان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بر ارتباط بیشتر معاونت امور تولیدات دامی با این موسسه تحقیقاتی تاکید کرد و افزود: باید از همه ظرفیتهای علمی و انسانی بهره ببریم زیرا استفاده از این ظرفیتها سبب میشود تا بتوانیم مشکلات بخش دامپروری را حل کنیم.
وی با تاکید بر این که توجه به حوزه دامپروری، صیانت از امنیت غذایی را در پی داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است، یادآور شد: تولیدات پروتئین حیوانی در جامعه دارای اهمیت بالایی است و باید در این زمینه محصولات کیفی و دارای قابلیت رقابت تولید شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش زیادی از صنعت طیور، دام روستایی و دامپروری از محل علوفه وارداتی تغذیه میشود و این وابستگی، قابلیت آسیبپذیری صنعت دام را افزایش میدهد.
به گفته حسننژاد، ظرفیت زیادی در این زمینه وجود داشته و باید از پسماندهای تکنولوژی به عنوان نهاده دامی استفاده شود.
وی به معضلات اجتماعی پیش آمده، مانند مهاجرت روستاییان اشاره کرد و یادآور شد: این موضوع در نهایت به تولید و دامپروری لطمه وارد کرده است.
حسننژاد به نقش موسسه تحقیقات علوم دامی و محققان آن در بحث تغذیه و اصلاح نژاد اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی در این مجموعه در زمینههای مختلف صورت گرفته است و راهبردهای سیاستی برای توسعه مرغ آرین از اشتراکات تحقیق و اجرا در حوزه دام و طیور است.
وی بیان کرد: همکاری گستردهای در زمینه رفع نیاز تغذیه و توجه به این امر در خصوص گیاهان کم آببر مقاوم به شوری و در تناوب با محصولات دیگر در زمینه خوراک دام در دست انجام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به حوزه اصلاح نژاد دام اشاره کرد و افزود: باید با همکاری مرکز اصلاح نژاد معاونت دام وزارت جهاد کشاورزی با توجه به پتانسیل نژاد دامهای سبک فعالیتهایی انجام شود.
وی ضمن قدردانی از فعالیتهای انجام شده در حوزه شرکتهای دانشبنیان بخش دام و طیور گفت: دستاوردها در این زمینه در نهایت به ارتقا و بهرهوری تولیدات دامپروری کمک میکند.
حسننژاد خاطرنشان کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور حمایت کننده بخش اجرا از حیث علمی به شمار میرود.
بر اساس این گزارش، معاون وزیر در امور تولیدات دامی با حضور در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از نمایشگاه دستاوردهای این موسسه نیز بازدید کرد.