به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ساکنان استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین آریوبرزن امروز جمعه پانزدهم تیر ماه بار دیگر به میدان آمده اند تا شکوه حضور در پای صندوق های رای را به نمایش بگذارند.
اینجا در استان کهگیلویه وبویراحمد امروز مردم با شور و شوق برای رای دادن به کاندید مورد علاقه خود به میدان آمده اند.
فرایند رای گیری برای انتخاب چهاردهمین دوره رییس جهمور کشورمان همزمان با سراسر ایران از ساعت هشت صبح امروز پانزدهم تیر ماه در جای جای کهگیلویه و بویراحمد و ۸۵۳ شعبه اخذ رای در حالی آغاز شد که ازدحام جمعیت در برخی شعبه ها حکایت از مشارکت بالای مردم این استان در تعیین سرنوشتشان دارد.
بسیاری از شهروندان کهگیلویه وبویراحمد در همین ساعت های ابتدای روز به شعب اخذ رای آمده اند تا پیش از اوج گیری گرمای هوا وظیفه ملی خود را انجام داده باشند.
اینک مردمان ساکن در دامنه های دنای همیشه استوار یاسوج، اهالی سرزمین آب و آتش گچساران، مردمان با صفای همسایه سازه بزرگ خشت و گل به یادگار مانده از تمدن ایران (بلاد شاپور) خلاصه جای جای کهگیلویه وبویراحمد اینک عزم خود را جزم کرده اند تا با انتخاب فردی اصلح گامی برای سربلندی و پیشرفت ایران زمین بردارند.
انتخابات از نگاه رای دهندگان
صاحب یک فروشگاه در شهر یاسوج که برای شرکت در انتخابات به صندوق فنی و حرفه شهر یاسوج اظهار کرد: اهل سیاست و حزب نیستم و به برنامه های اقتصادی کاندیدهای حاضر در رقابت انتخابات ریاست جمهور رای می دهم.
علیرضا حسن زاده گفت: ادامه زندگی آسوده ایرانیان به نتیجه انتخابات امروز گره خورده است.
یک وکیل دادگستری با یادآوری این نکته که شرکت در انتخابات رای به جمهوریت و بیعت با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است تاکید کرد: برای سربلندی کشورم در انتخابات شرکت می کنم.
او که خود را فاطمه معرفی کرد:گرفتاری برخی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی برای تامین معاش خود و خانواده هایشان را یادآور شد و تاکید کرد: به امید بهبود وضعیت معیشتی هموطنانم پای صندوق های رای آمده ام.
پرستار شاغل در یکی از مراکز درمانی کهگیلویه وبویراحمد که صندوق سیار واقع در این مرکز درمانی برای مشارکت در انتخابات مراجعه کرده گفت: در وهله نخست مشارکت در انتخابات بسیار مهم است و با توجه به اینک کاندیدهای حاضر در انتخابات از فیلتر شورای نگهبان رد شده اند و تفاوت آنان در دیگاهشان برای اداره کشور است انتخاب اصلح در اولویت دوم قرار دارد.
فاطمه محمدی با اشاره به مشکلات برخی بیماران و مراجعان آنان به مراکز درمانی افزود: برای بهبود شاخص های خدمات رسانی در نظام سلامت رای می دهم.
یک بانوی خانه دار که برای شرکت در انتخابات به مدرسه شهید بهشتی شهر یاسوج مراجعه کرده تصریح کرد:برای ادامه شاهنامه پرتکرار افتخارآمیز مشارکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در انتخابات حاضر شده ام.
نرگس محمدطاهری افزود:هدف از مشارکت در انتخابات به هیچ عنوان تحقق مطالبات خودم نیست و به عشق وطن و سربلندی کشور به پای صندوق های رای آمده ام.
آغاز فرایند اخذ رای
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه وبویراحمد گفت:فرایند رای گیری دقایقی پیش همزمان با سراسر کشور در شعب اخذ رای استان آغاز شده است.
سید جواد هاشمی با اشاره به موضوع ارائه مدارک هویتی که باید ارائه شود، عنوان کرد: رای گیری با شناسنامه و کارت ملی انجام می گیرد و توصیه اکید بوده که برای دستگاه احراز هویت کارت ملی همراه داشته باشند.
تلاش برای برگزاری انتخابات سالم
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان کهگیلویه و بویراحمد گفت:هیات های اجرایی، و نظارت برای برگزاری انتخابات با شکوه و سالم در ۸۳۵ شعبه حاضر و در حال فعالیت هستند.
سید مهدی جوکار ابرازکرد: با بسیج تمام امکانات انتخاباتی سالم و بی حاشیه در حال برگزاری است.
وی بیان کرد: با توجه به قرار داشتن در فصل امتحانات نیم سال دوم سال تحصیلی جاری و تجربیات مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری که روز جمعه هشتم تیر ماه برگزار شد در شهرستان بویراحمد صندوق های سیار در خوابگاه و دانشگاه ها و بیمارستان ها مستقر می شود.
کارنامه کهگیلویه وبویراحمد در مرحله نخست انتخابات
در انتخابات دور اول ریاست جمهوری در کهگیلویه و بویراحمد، از مجموع ۲۸۲ هزار و ۲۱۸ رأی صحیح آقای مسعود پزشکیان ۱۲۳ هزار و ۲۴۰ رأی معادل ۴۰ درصد، آقای سعید جلیلی ۱۰۲ هزار و ۱۱۲ رأی معادل ۳۹ درصد، آقای قالیباف ۵۵ هزار و ۳۴۸ رأی معادل ۱۸ درصد و آقای پورمحمدی با هزار و ۵۱۸ رأی، یک درصد آراء را کسب کردند.
۵۸۰ هزار نفر واجد شرایط در استان کهگیلویه و بویراحمد داشتیم و ۸۳۵ شعبه اخذ رأی سیار و ثابت (شهری و روستایی) کار جمعآوری آرای مردم را انجام دادند.
تعداد تعرفه مصرفی ۲۹۱ هزار و ۳۸۳ تعرفه بوده و تعداد آرای مأخوذه ۲۸۸ هزار و ۹۳۷ رأی بوده است. تعداد آرای صحیح این دوره انتخابات ۲۸۲ هزار و ۲۱۸ رأی و شمار آرای باطله ۶ هزار و ۷۱۹ مورد بوده است.
در این دوره از انتخابات تعداد استعلام فوتی و تکراری به صفر رسید و میزان استعلام آنلاین ۹۸.۳ درصد و استعلام آفلاین ۱.۷ درصد بوده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در پی شهادت آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، در اجرای اصل یکصد و سی و یکم قانون اساسی و مواد ۳۸ و ۳۹ قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصرههای ذیل آنها، حداکثر ظرف ۵۰ روز باید زمینه برگزاری انتخابات و انتخاب رییس جمهور جدید انجام شود لذا ستاد انتخابات کشور برای برگزاری چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، کار خود را آغاز کرد.
پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان، در تاریخ بیستم خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.
با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر امروز -شنبه ۹ تیرماه- انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته میشود. در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشتهاند شرکت میکنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه،دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشتهاند برای انتخاب مجدد معرفی میشوند.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
زمان برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری
همچنین به موجب ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاستجمهوری، رئیسجمهور با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب میشود.اکثریت مطلق آرا یعنی فرد منتخب، بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را کسب کرده باشد، در اینجا ملاک صرفا آرای صحیح مأخوذه نیست بلکه کل آرای مأخوذه مدنظر است، اما در صورتی که هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه را به دست نیاورند انتخابات به مرحله دوم کشیده میشود.
طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات ریاستجمهوری: چنانچه در مرحله اول برای هیچیک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردید انتخابات دو مرحلهای خواهد شد بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند.
به موجب ماده ۱۴ قانون انتخابات ریاستجمهوری: انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد گرفت؛ بنابراین اگر هیچکدام از نامزدها نتوانند در این دور حائز اکثریت مطلق آرا نشود انتخابات مرحله دوم در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
اما طبق ماده ۱۵ قانون مذکور چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاستجمهوری به هر دلیل، فقط یک نامزد در جدول انتخابات باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر میشود.
بر اساس ماده ۶۷ قانون مذکور، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت