به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، رضا نخجوانی با بیان اینکه دومین هواپیمای وارسی پرواز (فلایتچک) کشور پس از اتمام مراحل خرید، به کشور وارد شد و به صورت رسمی فعالیت عملیاتی خود را آغاز کرد، اظهار داشت: این هواپیما پس از انجام مراحل ثبت قانونی پروازی در سازمان هواپیمایی کشوری، با اجرای عملیات وارسی پروازی سایت رادار تنگریز در استان فارس که از نوع MSSR/PSR با پهنای عملکرد ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع در جنوب کشور است، فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: بهرهبرداری از این هواپیمای راهبردی با دو اولویت عملکردی در فرآیند عملیات وارسی پروازی انجام خواهد شد که در مرحله نخست، عملیات وارسی پروازی مربوط به سامانههای راداری و بصری و انجام طرحها و دستورالعملهای پروازی است و مرحله دوم، مربوط به انجام عملیات وارسی پروازی سامانههای ناوبری و کمک ناوبری فرودگاهها و مسیرهای پروازی در کشور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با توجه به اینکه سایت رادار تنگریز برای افتتاح و بهره برداری نیازمند تنظیم (کالیبراسیون) و صحت سنجی معیارهای عملکرد است، این ارزیابی پروازی توسط دومین هواپیمای فلایت چک که به تازگی وارد کشور شده است، در هفت روز به انجام رسید و فرآیند ارسال دادههای عددی بهدست آمده برای سیر مراحل تکمیلی بهره برداری به مبادی مربوط انجام شد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها با اشاره به ارزش افزوده هواپیمای فلایتچک جدید برای صنعت هوانوردی گفت: افزایش ایمنی، سرعت و دقت در انجام عملیات وارسی پروازی را میتوان ارزش افزوده هواپیمای فلایت چک جدید دانست.
نخجوانی تاکید کرد: پس از سانحه تنها هواپیمای فلایتچک سازمان هواپیمایی کشوری در اواخر سال ۱۳۹۲، برای انجام عملیات وارسی پروازی در کشور ناچار به استفاده از هواپیمای فلایت چک و متخصصان سایر کشورها با تبعات مالی و امنیتی بودیم، اما از سال ۱۳۹۶ تاکنون این عملیاتهای پروازی با تکیه بر دانش نیروهای متخصص داخلی اعم از خلبانان، مهندسان FIS و پرسنل فنی و مهندسی و با استفاده هواپیمای کینگ ایر i۳۵۰ به انجام میرسد و در قیاس عملکرد پروازی، عملیاتی را که نیروهای خارجی در ۱۳۰ ساعت پروازی انجام میدادند، متخصصان داخلی در ۳۰ ساعت، بازه زمانی کمتر و با کیفیت برتر به سرانجام میرسانند.
وی گفت: با توجه به پراکندگی فرودگاهها و تجهیزات هوانوردی در کشور، بدون شک با بهره بردن از دو هواپیمای فلایت چک شاهد انجام عملیات وارسی پروازی به موقع و با معیارهای عملکردی دقیق خواهیم بود و این موضوع مهم موجب افزایش بهرهوری دستگاهها و تجهیزات ناوبری کشور خواهد شد. این در حالی است که در آینده نه چندان دور نیز به دنبال افزایش تعداد این نوع هواپیمای راهبردی هستیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها هواپیمای فلایتچک را ظرفیت استراتژیک برای صنعت هوانوردی کشور دانست و گفت: اگر صنعت هوانوردی را یک زنجیره در نظر بگیریم، هواپیمای فلایتچک را میتوان حلقه راهبردی آن دانست، زیرا فعالیت این زنجیره مشروط به تایید عملکرد سامانههای ناوبری و تجهیزات فرودگاهی مرتبط به این امر توسط متخصصان گروه وارسی پروازی است.
نخجوانی با اشاره به فراهم شدن امکان تعمیر و نگهداری و خدمت رسانی شبانه روزی هواپیمای فلایت چک گفت: انجام عملیات پروازی با این هواپیمای راهبردی کشور نیازمند بهروزرسانی مداوم و آموزش مستمر نیروهای متخصص شاغل در این حوزه است و متخصصان ایرانی با ایثار و تعهد، خودشان را بر اساس قوانین و مقررات دانش روز هوانوردی دنیا در این عرصه نزدیک کردهاند.