به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، سهراب سهرابی افزود: در گذشته ضریب تبدیل برنج پایین بود و با توسعه مکانیزاسیون در مزارع، بهبود مدیریت مزرعه و اصلاح ساختار شالیکوبی در سطح کشور رو به رشد میباشد.
مجری طرح گندم و برنج کشور با اشاره کاهش ضایعات برنج با ورود ماشینآلات تخصصی به شالیزارها از دهه ۸۰ اظهارداشت: ورود کمباینهای جدید برنج و همچنین اصلاح ساختار شالیکوبیها موجب کاهش ضایعات برنج در زمان برداشت و پس از برداشت شده است.
سهرابی ادامه داد: برنجکاران در گذشته با خرمنکوب، برنجها را میکوبیدند و یا از کمباینهای برداشت غلات در شالیزارها استفاده میکردند که هم شکستگی در دانه برنج ایجاد میکرد و هم ضایعات و ریزش زیادی در زمان برداشت محصول داشت.
مجری طرح گندم و برنج کشور درباره مزیتهای این کمباینها گفت: کمباینهای جدید برنج به علت داشتن تکنولوژیهای نوین به راحتی وارد شالیزارها میشوند و به موقع و در بهترین زمان ممکن عملیات برداشت محصول برنج را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه از دهه ۸۰ مکانیزاسیون در زراعت برنج در ایران آغاز شد اظهارداشت: از آن دوران تاکنون با حمایت دولتها، ماشینآلات تخصصی برنج به شالیزارها راه یافتند که منجر به کاهش هزینههای تولید و سختی کار و موجب افزایش عملکرد و تولید در مزارع برنج شدند.