لاوروف: تمایل آمریکا برای مهار همزمان روسیه، چین و ایران ساده‌لوحانه است

لاوروف: تمایل آمریکا برای مهار همزمان روسیه، چین و ایران ساده‌لوحانه است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف روز چهارشنبه در دهمین نشست بین‌المللی خوانش‌های پریماکوف در مسکو افزود: تمایل آمریکا برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه نیز مطمئناً به شکست منجر می‌شود.
وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد که نخبگان حاکم در آمریکا از شکست های متعدد سیاست خارجی و نظامی خود در سال های اخیر درس نگرفته اند.

اسرائیل، نظر اکثریت قاطع کشورها درباره غزه را بشنود
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ادامه کشتار غیرنظامیان فلسطینی توسط اسرائیل گفت: روسیه امیدوار است که اسرائیل نظر اکثریت قاطع کشورها را در مورد وضعیت غزه بشنود.
وی اظهارات مقام‌های اسرائیلی مبنی بر اینکه در غزه غیرنظامی وجود ندارد و همه در آنجا از بدو تولد تروریست هستند را ترسناک خواند.

سعی‌ می‌کنند از راه دور با ما رقابت کنند
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کشورهای اوراسیا با وجود همه تلاش‌هایی که از خارج این منطقه برای منحرف کردن آنها از مسیر توسعه زیرساخت‌های توسعه انجام می‌شود، از هر فرصتی برای اجرای پروژه‌های مؤثر استفاده خواهند کرد.
وی درباره پروژه‌های مشترک گفت: ما به همراه جمهوری خلق چین و هند تلاش می‌کنیم که کشورهای منطقه بتوانند از مزیت‌های رقابتی طبیعی، خدادادی و جغرافیایی خود به صورت فعالانه استفاده کنند و در این راستا به دنبال افزایش کارایی مسیر حمل و نقل از دریای شمالی هستیم.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: آنها (از خارج منطقه) سعی می‌کنند، ما را از این مسیر خارج و از راه دور با ما رقابت کنند.
وی در ادامه با پوزخند اظهار داشت: خب، زندگی همین است!
لاوروف با بیان اینکه هم‌اینک چندین ابتکار عمل در فضای اوراسیا وجود دارد، از اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای و ابتکار چین “یک کمربند – یک راه” به عنوان سازوکارهای همکاری شاخص در این منطقه یاد کرد.
وی ادامه داد: بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری خلق چین، توافقنامه ای بین دولتی برای پیوند فرآیندهای توسعه امضا شده است و ما در تماس با پکن در مورد برنامه های توسعه اوراسیا فقط به این جنبه ها محدود نمی شویم.

تجربه تاریخی درباره سرنوشت تلاش برای تسلط بر جهان
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تمایل بسیاری از کشورها در گذشته برای ایجاد برتری در جهان و تضمین تسلط نظامی – سیاسی بر دیگران، پیامدهای غم انگیزی برای آنها به همراه داشت.
وی با اشاره به اینکه جهان در حال گذار به دوره چندقطبی است، افزود: امروز روسیه همراه با همفکران خود از تکمیل فرآیند استعمارزدایی حمایت و در عین حال ابتکار راهبردی جدیدی را با هدف رهایی جهان در حال توسعه از مظاهر مدرن استعمار نو ترویج می کند.

تلاش برای از سرگیری جلسات روسیه، هند و چین
لاوروف در این نشست همچنین اعلام کرد که قصد دارد قالب ریک “RIC” (روسیه – هند – چین) و جلسات سه‌جانبه این کشورها را فعال کند.
وی ادامه داد:‌ این چارچوب همکاری، قالب مولد گروه بریکس کنونی بوده است.
دیپلمات ارشد روس تصریح کرد:‌ مقامات “ریک” خیلی وقت است که با یکدیگر در این چارچوب دیدار نداشته‌اند، اما به خاطر مسکو نبوده است؛ با این حال، برنامه‌هایی برای از سرگیری فعالیت این فرمت وجود دارد.

مسکو آماده گفت‌وگو با اروپا است
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت:‌ مسکو آماده گفت و گو با اروپا در صورت به رسمیت شناختن واقعیت های سرزمینی مندرج در قانون اساسی روسیه است.
وی اظهار داشت: پایان تبعیض علیه همه ساکنان روس‌زبان اوکراین و کنارگذاشتن حمایت از رویکرد نازیسم در این کشور است؛‌ این موضوعات همگی قابل دستیابی است.

این خبر در حال تکمیل است.

دهمین دوره نشست بین‌المللی خوانش‌های پریماکوف روز سه‌شنبه ۲۵ ژوئن (پنجم تیرماه ۱۴۰۳) در مسکو آغاز به کار کرد. بنا بر اعلام برگزارکنندگان، افزون بر ۴۰ مهمان خارجی از ۱۸ کشور جهان در دهمین دوره این نشست در مسکو گردهم آمده‌اند تا درباره موضوعات مختلف با محوریت “روسیه در پس زمینه تحولات جهان” گفت و گو کنند.
بحث‌ها در این مجمع بر نقش بریکس در شکل‌دهی معماری جدید اقتصادی جهانی، سازکارهای همکاری میان کشورهای منطقه بزرگ اوراسیا، امنیت در منطقه بالتیک و تأثیر بحران‌های معاصر بر وضعیت آینده امنیت اروپا و همچنین نقش فرهنگ در روابط بین الملل متمرکز خواهد بود.
نشست بین‌المللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در مسکو برگزار می‌شود. این نشست نخستین بار در سال ۲۰۱۵ برگزار و به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نامگذاری شد.
یوگنی ماکسیموویچ پریماکوف یک سیاستمدار و دیپلمات روسی بود که از سال ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ به عنوان نخست وزیر روسیه فعالیت داشت. وی، مسئولیت‌های دیگری همچون وزیر امور خارجه، رئیس شورای عالی اتحاد جماهیر شوروی و رئیس سرویس اطلاعاتی نیز در دوره حیات ۸۵ ساله خود داشت.. پریماکوف یک استاد دانشگاه (عرب شناس) و عضو هیأت رئیسه آکادمی علوم روسیه بود.

Check Also

استاد روس: بریکس، «نهاد دموکراتیک» در برابر «باشگاه دیکتاتوری» گروه ۷ است

استاد روس: بریکس، «نهاد دموکراتیک» در برابر «باشگاه دیکتاتوری» گروه ۷ است

پاول ترلیانسکی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *