به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اراک، داود قربانی در نشست خبری مهمونی کیلومتری غدیر اراک با اشاره به پیش بینی ۵۰ عنوان برنامه در عید غدیر خم توسط سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری اراک اظهار داشت: جشن شاد محلهای تحت عنوان مریدان مولا امیرالمومنین (ع) به مناسبت عید بزرگ غدیر در حال برگزاری است و تا ششم تیرماه ادامه دارد و تاکنون استقبال خوبی از سوی مردم وجود داشته است.
وی با اقدامات سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری اراک در ایام عید غدیر افزود: کمک به ۶۰ ایستگاه صلواتی مورد توجه سازمان فرهنگی ورزشی قرار گرفته و اقلام مورد نیاز آنها تحویل شده است. همکاری در برگزاری جشنها، برگزاری جشن کودک و خانواده، تدارک و توزیع ۵ هزار پرچم در سطح شهر اراک و معابر اصلی، فضا سازی مساجد و نصب ۳۶ بنر، نواختن زنگ پهلوان با عنوان مقتدای همیشگی امیرالمومنین (ع)، ریسه کشی در میادین و معابر به متراژ ۲۲ هزار متر، برگزاری مسابقات پرسنلی شهرداری اراک تحت عنوان مولای عرشیان از جمله اقدامات پیش بینی شده است.
رئیس شورای شهر اراک تصریح کرد: برگزاری نخستین یادواره شهدای سادات، فضا سازی محیطی غدیر در کنار فضای انتخاباتی، نصب ۵ تصویر با نام مولا امیرالمومنین (ع)، نصب ۱۰ عدد هولوگرام، برگزاری جشن خیابانی غدیر در خیابان محسنی به تعداد ۱۰۰ موکب، چاپ سه هزار متر بنز، تهیه برنامه ویژه کودکان با نام مولا علی (ع)، برگزاری جشن ویژه کودکان کار، برگزاری جشن ویژه زندانیان در ندامتگاه شهر اراک، پشتیبانی از ۱۵ جشن محلهای توسط مواکب و مساجد از جمله اقدامات سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک در عید غدیر است.
استفاده از ظرفیتهای مردمی در برگزاری جشنها و مناسبتها
پیمان عین القضات، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اراک در این نشست اظهار داشت: سیاست گذاری شورای اسلامی اراک در کمیسیون فرهنگی برای برگزاری مناسبتها به این صورت است که مراسمات مذهبی و سنتی را مجدد احیا کند. بعد از جریان اغتشاشات و کرونا فاصله فرهنگی بین نسلی ایجاد شد و شاهد کمرنگ شدن جشنهای مذهبی وسنتی شدهایم و جشنهای غربی برای جوانان جایگزین شد، در این استان باید به بازتولید مراسم مذهبی وسنتی خود بپردازیم به همین منظور برگزاری جشنهای خیابانی و پیاده روی خانوادگی پیش بینی شده است.
وی افزود: روش دیگر استفاده از ظرفیتهای مردمی در برگزاری جشنها و مناسبتهای ملی و مذهبی است، در سیاستهای شورا باید برنامهها مسجد بنیان و محله محور باشد، بنابراین در چند سطح برنامههای متمرکز پیش بینی شده است. ۲۰ محله کم برخوردار برای برگزاری جشنهای منطقهای پیش بینی شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اراک تصریح کرد: حمایت از گروههای فرهنگی در قالب مواکب، تاسیس خیابان آیین شهر از جمله برنامههای شورا است. باید مکانی برای رخدادهای آیینی شهر نیز در نظر گرفته شود که خیابان محسنی به علت قدمت تاریخی و دارا بودن دهها مسجد و بازار شهر اراک، به عنوان خیابان آیینی انتخاب شده تا جشن ها و رخدادها را برگزار کند.
عین القضاتی بیان کرد: جشن غدیر کارکرد متفاوت دارد که یکیاز کارکردها بیعت مردم یا امامت و ولایت است در این راستا نمایش قدرت سیاسی در خیابانها اکران میشود، جشنهای خیابانی رخدادی فرهنگی اجتماعی و سیاسی و بیانگر اقتدار و قدرت شیعه است، تمام هزینههای جشنها توسط مردم هزینه میشود و مردم با حضور در عرصههای مختلف رخداد را به شکل رفداندوم فرهنگی اجرا میکنند.
اجرای طرح اطعام علوی در ۱۱۰ نقطه از اراک
هادی ساجدی دبیر مجمع مردمی اکرام غدیر در این نشست اظهار داشت: برای ششمین سال متولی مجمع مردمی اکرام غدیر توانست طرح اطعام علوی را در ۱۱۰ نقطه از اراک رقم بزند، امسال حدود ۵۸۵ دیگ نذری معادل ۱۷۰ هزار پرس غذا در اراک طبخ میشود که غذاهای پخته شده در همان محله و مجموعه توزیع خواهد شد.
وی افزود: حدود ۵۰ غرفه پذیرایی، ۲۵ غرفه فرهنگی، ۱۰ غرفه خدمات پزشکی و درمانی ۵ غرفه ورزشی و ۲۰ غرفه ترکیبی فرهنگی و پذیرایی برای فردا تدارک دیده شده است، از ساعت ۱۰ صبح روز عید غدیر، ۱۰۰ غرفه پیش بینی شده تحویل داده میشود و از ساعت ۱۵ تا ۲۰ جشن غدیر در خیابان محسنی برگزار خواهد شد. حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط این ۱۰۰ مجموعه هزینه میشود.
دبیر مجمع مردمی اکرام غدیر خاطرنشان کرد: در کنار مهمانی کیلومتری غدیر، سه پویش صاحبخانههای علوی، در پناه مولایم علی ویژه نوزادانی که روز عید غدیر متولد میشوند و پویش به عشق علی به منظور توزیع غذا به کارگران فصلی برگزار میشود.
انتهای پیام/۷۱۱/